Detalii curioase oferite de cercetători: bolnavii care pierd mirosul fac cele mai uşoare forme de Covid-19

Conform cercetătorilor belgieni şi francezi, bolnavii care îşi pierd mirosul fac cele mai uşoare forme ale bolii provocate de noul coronavirus.

separator

Ce i-a ingozit totdeauna pe doctori la COVID-19 au fost inflamaţiile produse de virus în corp, de la plămânii umpluţi cu lichid, până la sindromul kawasaki, când în urma infectării, organismul intră într-o stare de inflamaţie generalizată, extrem de periculoasă.

Când bolnavii îşi pierd mirosul, ORL-istii ştiu că au căile nazale inflamate.

De aici vin cele două veşti bune: pe de o parte în loc să fără ravagii în plămâni sau la inimă, virusul afectează doar nasul.

Căile nazale, odată inflamate de sistemul imunitar al organismului, opresc acolo infecţia cu noul coronavirus şi astfel, în sânge pătrunde o cantitate mai mică de virus, care nu se mai răspândeşte şi la alte organe.

Cum şi-au dat seama medicii ca pierderea mirosului e semn bun?

După ce au împărţit 1.300 de bolnavi de COVID-19 în trei categorii: cei cu formă uşoară a bolii, cazurile moderate şi cele cu adevărat grave.

Surpriză a fost ca 70-85% din bolnavii cu forme uşoare şi moderate îşi pierduseră mirosul, în timp ce numai 10-15% dintre cei în stare gravă semnalau că nu mai simt niciun miros.

85% dintre bolnavii de COVID19 care şi-au pierdut mirosul, l-au recăpătat în cel mult trei luni.

Sursa

Autoritățile din Rusia au distrus 20 de tone de prune moldovenești
Articolul anterior
Smiley și Gina Pistol au dezvăluit sexul bebelușului!
Articolul următor
Alte articole interesante