Detalii noi despre copilul de 12 ani, internat cu meningită meningococică

Un copil de 12 ani din Capitală a fost transportat în stare gravă, pe 27 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

separator
La internare a fost diagnosticat cu infecție meningococică, meningococemie, meningită meningococică, șoc toxicoinfectios, edem cerebral, acidoză metabolică, nefrită toxică. Diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, anunță Ministerul Sănătății.

La moment, copilul diagnosticat cu meningită purulentă provocată de meningicoc, se află în stare medie și primește tratament intensiv în secția de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

A fost depășit stadiul de șoc de gr. II-III și edem cerebral, datorită intervenției rapide a medicilor.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de un virus. Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adica septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Simptonele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă etc.

Emilian Crețu, în lacrimi: ,,Eu, în viața mea, n-am bătut pe nimeni și nu voi face asta niciodată”
Articolul anterior
Un oraș cu 10 milioane de locuitori, se scufundă sub apă
Articolul următor
Alte articole interesante