Detecție exactă a anticorpilor pentru COVID-19 la Alfa Diagnostica

Laboratorul medical Alfa Diagnostica continuă activ să efectueze testarea de laborator a pacienților pentru COVID-19. Publicațiile științifice recente în mod convingător demonstrează necesitatea utilizării combinate a metodelor moleculare (ARN) și serologice (anticorpi) pentru a crește eficacitatea testării.

separator

De calitatea sistemelor de testare pentru determinarea anticorpilor către SARS-CoV-2, recent apărute și în Moldova, de multe ori, depinde de corectitudinea utilizării lor pentru testarea pacienților.

De ce depinde exactitatea detecției anticorpilor?

Pentru aceasta, este necesar să înțelegem principiile de bază ale „proiectării” sistemelor de testare. Particula virală SARS-CoV-2 este formată din peste 30 de antigene proteice, însă doar 2 dintre ele au proprietăți antigenice puternice și provoacă un răspuns imun adaptativ (producția de anticorpi). Acestea sunt proteinele N (Nucleocapsid) și S (Spike), pe care producătorii sistemelor de testare le folosesc ca substrat sau „capcană” pentru detecția anticorpilor pacientului. Mai mult decît atît, unii producători folosesc proteina N, alții, proteina S.

Care este esența problemei? De exemplu, dacă o persoană are în sânge anticorpi împotriva proteinei N, însă sistemul de testare folosește ca țintă proteina S, rezultatul testului poate fi negativ (nu au fost detectați anticorpi). Și invers. Acest lucru generează concluzii neașteptate și neplăcute și chiar reacții din partea medicilor și a pacienților, în special în situațiile în care o persoană este bolnavă sau a fost bolnavă, dar anticorpi – nu sunt depistați!

Know-how

Alfa Diagnostica este singurul laborator medical din Moldova care folosește sisteme de testare ce conțin ca substrat ambele proteine – ​​N și S. Sistemele de testare sunt extrem de sensibile și nu „scapă” pacienții pozitivi (de anticorpi), lucru confirmat în meta-analiza publicată recent, și corespunde, de asemenea, recomandărilor FDA (Food and Drug Administration, SUA).

Testarea recentă a probelor de plasmă a pacienților ce au suportat COVID-19 a arătat un nivel foarte ridicat de detectare a anticorpilor de protecție clasa IgG, ceea ce confirmă calitatea înaltă a sistemelor de testare utilizată în laboratorul Alfa Diagnostica și oferă un avantaj incontestabil față de acele sisteme de testare care folosesc doar 1 din 2 proteine.

De ce este necesară detectarea anticorpilor pentru COVID-19

  • Evaluarea răspunsului imun al organismului la SARS-CoV-2.
  • Identificarea persoanelor asimptomatice sau a pacienților cu PCR negativ.
  • Evaluarea imunității adaptive la pacienții cu COVID-19.
  • Estimarea epidemiologică a nivelului de infectare a populației cu SARS-CoV-2.
  • Identificarea potențialilor donatori de plasmă cu reactivitate înaltă.

Recomandări proprii

Datorită numărului mare de solicitări de la medici în legătură cu testarea și interpretarea rezultatelor, Alfa Diagnostica, în baza unei analize a datelor științifice relevante, a pregătit o listă de recomandări care poate fi găsită pe site-ul oficial al laboratorului www.alfalab.md.

Pentru efectuarea testelor contactați filialele:

Chișinău

  • Strada N.Testemițanu, 21 (022 82 44 44, 078 55 44 44).
  • Strada Alecu Russo, 15 (022 909 104).
  • Pentru organizații: cereri colective – 069105221 ( Alexandru Mereuța).

Bălți

  • Strada Decebal, 126/4, (0231 81 777).
  • Pentru organizații: cereri colective – 068686193 ( Russu Oleg).

ALFALAB.MD 

Emoții de tristețe pentru viitorii miri, care și-au programat nunta în această vară
Articolul anterior
De la 1 iunie vor fi eliminate aproape toate restricțiile, spune Igor Dodon
Articolul următor
Alte articole interesante