Dinți sănătoși = copii sănătoși

Gura și dinții dezvăluie multe despre noi, nu numai din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere al sănătății. Este o parte a corpului nostru care nu este o unitate izolată, ci dimpotrivă, este strâns legată de restul organismului. 

Se poate spune fara exagerare că, dacă acordăm cavității noastre bucale îngrijirea corectă, facem de fapt un serviciu întregului nostru organism. 

Îngrijirea corectă a dinților este cu siguranță pe locul întîi de la cea mai fragedă vîrstă. 

Deci, ce poți face pentru ingrijirea corectă a dinților?

  • Evitați să consumați zahăr. 
  • Bea multe lichide. O mulțime de lichide (de preferință, consumul de apă obișnuită) asigură salivarea corectă, care este esențială pentru dinți. Saliva conține o cantitate semnificativă de minerale – calciu, magneziu, sodiu, potasiu, fier și cupru. Sunt capabili să neutralizeze PH-ul din gură și apoi să remineralizeze smalțul dinților. 
  • Urmați examinările preventive la dentist și igiena dentară și efectuați în mod constant igiena orală zilnică. Scopul său este cea mai bună îndepărtare posibilă a plăcii dentare. Nici pastă, nici apă de gură nu vă vor face treaba. 

Noul nostru ajutor în rutina necesară de îngrijire a dinților poate fi și peria de ionizare IONICKISS, care s-a dovedit a fi cu până la 48% mai eficientă decît o perie simplă în îndepărtarea plăcii.

Cum funcționează periuța IonicKiss ?

Totul în natură are polaritate bazată pe ioni. Placa are o sarcină pozitivă +, iar suprafața dintelui are o suprafață negativă – . Polaritățile opuse sunt motivul pentru care suprafața dinților atrage placa dentară și, prin urmare, aderă la dinți prin intermediul unei legături ionice.

Periuța de dinți ionizată IonicKiss generează ioni negative și direcționează fluxul acestora între periuță și dinte. Ionizarea astfel perturbălegătura ionică între placă și dinte, respingînd astfel placa de la suprafața dintelui spre capul periuței. Acest lucru va face dinții mai ușori și mai buni. Este dovedit clinic că periuțe de dinți IonicKiss este mult mai eficientă decît o periuță obișnuită chiar de la apariția primelui dinte.

Dezvoltarea bebelușului: când începe să zâmbească

Utilizarea periuțelor de dinți IONICKISS este complet sigură pentru copii. Deoarece periuta de dinti in sine este foarte eficienta fara a fi nevoie de a include pasta de dinti, poate fi alegerea potrivita pentru copiii mici. 

Riscul înghițirii pastei este eliminat cu periuța IonicKiss, în special de către copiii sub 2 ani.  Szczoteczka elektryczna IONICKISS KIDS 146699 RÓŻOWY - Opinie i ceny na  Ceneo.pl

Aveți grijă de zîmbetul copilului dumneavoastră !!!!

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de cinci ori în ultima lună, în Moldova

Agenția Națională pentru Sănătate Publică și subdiviziunile teritoriale continuă supravegherea epidemiologică a infecției COVID-19 la nivel teritorial și național.

În Republica Moldova, în săptămâna 33/2023 (perioada 14/08/2023-20/08/2023) au fost înregistrate 138 de cazuri de COVID-19 (în regiunea transnistreană – 2 cazuri), cu o creștere de 2,46 ori, comparativ cu săptămâna 32/2023, când au fost raportate 54 de cazuri (perioada 07/08/2023-13/08-2023). În săptămâna 33, a fost înregistrat un caz de deces.

Numărul de cazuri COVID-19 în rândul copiilor până la 14 ani, în luna iulie a fost 9, comparativ cu luna iunie, când au fost înregistrate 8 cazuri.

Tendințele regionale ale subliniilor variantelor Omicron în secvențele colectate în perioada 11.07.2023-08.08.2023 evidențiază circulația diferitor variante ale tulpinilor virusului SARS-CoV-2, inclusiv ale variantei recombinate EG 5.1 în 18,57% din specimenele supuse secvențierii.

COVID-19 nu a dispărut! Având în vedere fluxul sporit la frontiera de stat, circulația cetățenilor pentru plecarea și revenirea din vacanță, formarea colectivităților de copii în instituțiile de educație timpurie și învățământ, Agenția Națională pentru Sănătate Publică amintește despre importanța respectării principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea menționăm – distanța fizică între persoane, de minim un metru, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igienă respiratorie; a măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

ANSP reiterează că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Medicii din Italia scriu istorie! Au salvat viața unui bărbat, printr-o operație făcută în premieră mondială

Viața unui băiat de 23 de ani a fost salvată într-un spital din Roma, printr-o operație care nu mai fusese efectuată niciodată în lume. Medicii i-au reconstruit traheea și artera anonimă, adică ramura arterială majoră care pornește de la aortă, scrie Mediafax.

Operația a avut loc la Spitalul Universitar Sant’Andrea-Sapienza din Roma.

Tânărul a fost internat de urgență pentru hemoragie la Macerata, apoi a fost transferat la Ancona, unde a fost stabilizat și apoi transferat de urgență la Sant’Andrea, unde a fost pusă în scenă o operație în premieră mondială: reconstrucția traheei și a arterei anonime, adică a ramurii arteriale majore care provine din aortă. Operațiunea a durat cinci ore și jumătate și a implicat 25 de operatori, iar pacientul a fost transferat ulterior la terapie intensivă în stare stabilă și apoi, după două zile, în secția de chirurgie toracică, scrie Roma Today.

După 13 zile a fost externat, fiind complet recuperat.

Intervenția chirurgicală inovatoare a început cu îndepărtarea unei părți din trahee și a întregii artere anonime și s-a încheiat cu reconstrucția traheei și înlocuirea arterei anonime cu un canal biologic. Toate examinările postoperatorii au confirmat succesul reconstrucției.

„Viața acestui tânăr”, spune Erino Angelo Rendina, „a fost salvată în primul rând de curajul și marea pricepere a medicilor din Macerata și Ancona, iar în al doilea rând de valoarea și sinergia a nu mai puțin de cinci echipe medicale diferite unite prin afilierea lor la Universitatea Sapienza și Sant’Andrea”.

„Serviciul de sănătate din Lazio continuă să exceleze pe scena națională și internațională. Acest lucru este atestat de acest nou record”, a comentat președintele Regiunii Lazio, Francesco Rocca.

Cheaguri de sânge: Trei semne alarmante de care trebuie să ții cont

Cheaguri de sânge: Trei semne alarmante de care trebuie să ții cont. Cheagurile de sânge sunt o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, ele se formează ca răspuns la sângerare. Pe de altă parte, pot însemna debutul unor complicații cardiovasculare grave, mai ales atunci când se formează în venele dumneavoastră, cunoscută și sub numele de tromboză venoasă profundă, scrie exquis.ro.

Tromboza venoasă profundă (TVP) poate fi gravă odată ce cheagurile care se află în venele dumneavoastră se desprind.

Aceste aglomerări asemănătoare unui gel pot călători apoi prin fluxul sanguin și se pot bloca, blocând fluxul sanguin.

Aceasta poate fi o rețetă pentru probleme care pun viața în pericol, necesitând asistență medicală urgentă, avertizează NHS.

Din fericire, profesorul Mark Whiteley, fondator și chirurg consultant în chirurgie venoasă la The Whiteley Clinic, a împărtășit semnele de alarmă la care trebuie să fim atenți.

Cheaguri de sânge: Trei semne alarmante de care trebuie să ții cont

Expertul a recomandat să fiți atenți la următoarele simptome:

  • Durere la gambă
  • Umflături
  • Decolorare la nivelul picioarelor.

Simptomele exacte ar putea depinde de poziția cheagului de sânge, potrivit profesorului Whiteley.

El a spus: „Dacă cheagul se află în partea inferioară a piciorului, atunci simptomul clasic este durerea la nivelul gambei, în special atunci când încerci să te ridici în vârful picioarelor.

„Disconfortul poate fi brusc, dar este mai probabil să progreseze în decurs de câteva ore până la o zi. Este posibil să existe o mică umflătură.

„Dacă cheagul este deasupra genunchiului, atunci există de obicei o durere generalizată a piciorului, în special a gambei.

„Dacă cheagul blochează complet vena, atunci poate exista o umflătură destul de semnificativă a gleznei și a părții inferioare a piciorului.”

El a adăugat că întregul picior se poate umfla și chiar poate deveni albastru închis în cazuri mai „extreme”.

Odată ce observați aceste simptome, este important să faceți o „examinare medicală rapidă la Urgențe”, a recomandat profesorul.

„Deoarece tromboza venoasă profundă se poate mări și există riscul ca cheagul să se desprindă și să ajungă la plămâni, ceea ce este potențial fatal, aceasta este [considerată] o urgență medicală”.

NHS notează, de asemenea, că aglomerările asemănătoare unui gel trebuie tratate „imediat”.

Un nou atac masiv al Rusiei în apropiere de granița României! Sumî, Zaporojie și regiunea Odesa, lovite cu drone
Articolul anterior