Dintre pacienții cu noul tip de coronavirus, 35% au avut simptome gastro-intestinale

Oamenii de știință care au studiat coronavirusul susțin că acesta poate cauza inclusiv simptome gastro-intestinale. Conform unui studiu realizat în SUA, bolnavii de coronavirus se confruntau cu febră, tuse seacă, dar și probleme gastro-intestinale.

separator
„În primele etape ale epidemiei de Covid-19, a existat prezumția că tusea, problemele de respirație și febra au fost singurele simptome relevante; de fapt, multe centre au testat doar pacienții care aveau aceste simptome”, a declarat pentru Reuters dr. Yael R. Nobel, de la centrul medical Irving Medical Center-New York.

,,Acum, ne dăm seama că simptomele gastro-intestinale, inclusiv diareea, greața și vărsăturile, indică prezența acestei boli”, a mai precizat medicul.

Analiza echipei de medici a arătat că prezența simptomelor gastro-intestinale a fost asociată cu un risc cu 70% mai mare de infecție cu SARS-CoV-2.

Dintre pacienții cu Covid-19, 35% au avut simptome gastro-intestinale.

Acești pacienți fac o formă mai ușoară a bolii.

O observație interesantă arată că rata decesului la pacienții cu Covid-19 a fost semnificativ mai mică pentru cei cu simptome gastro-intestinale (0%) decât pentru cei fără (5,0%).

„Aceste descoperiri pot sugera ca pacientii care au simptome gastrointestinale in momentul testarii au o formă mai putin severă a bolii”, a spus dr. Nobel.

„Sperăm că acest studiu îi va ajuta pe furnizorii de servicii medicale să recunoască importanța de a întreba despre diaree, greață și vărsături atunci când pacienții sunt evaluați pentru Covid-19″, a spus dr. Nobel. „Când aceste simptome sunt prezente, ar trebui să existe un indice ridicat de suspiciune pentru această boală”, a mai spus el.

Dr. Long Rong și Dr. Yuan Tian de la Peking University First Hospital, din Beijing, care au revizuit recent caracteristicile gastro-intestinale ale Covid-19 au declarat pentru Reuters că: „Aproximativ 20-30% din pacienții au simptome gastro-intestinale. Unii pacienți au doar simptome gastro-intestinale și nu au simptome respiratorii, ceea ce face screeningul dificil”.

sursa

Focar în Chișinău. 32 de cadre medicale, fără simptome, testate pozitiv cu Covid-19
Articolul anterior
Meteo. Vin ploile cu descărcări electrice
Articolul următor
Alte articole interesante