Directorul OMS a cerut guvernelor şi cetăţenilor să facă totul pentru a eradica infecția Covid-19

Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a afirmat luni, că noul coronavirus încă circulă şi majoritatea populaţiei rămâne predispusă la infectare.

separator

În acelaşi context, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus le-a cerut luni guvernelor şi cetăţenilor să facă totul pentru a eradica (a stârpi, a elimina complet) transmiterea Sars-Cov-2, care a contaminat 20 de milioane de persoane şi aduce bilanţul deceselor la 750.000.

Van Kerkhove a spus că „nu există indicii că acest virus are un caracter sezonier” şi a cerut oamenilor să facă tot ce pot – inclusiv să se distanţeze fizic, să poarte mască în locurile în care este indicat şi să evite aglomerările – pentru a preveni răspândirea infecţiei.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a lăudat, la aceeaşi şedinţă infromativă, ţările care au luat decizia de a implementa carantina în oraşele şi regiunile unde au fost înregistrate creşteri ale numărului de cazuri de infectare.

„Măsuri puternice şi precise ca acestea, în combinaţie cu utilizarea tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziţie, reprezintă cheia prevenirii oricărei revigorări a Covid-19 şi permit societăţilor să se redeschidă în siguranţă”, a spus el, citează BBC.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus în Wuhan (China), la finalul anului trecut, au fost înregistrate oficial aproximativ 20 de milioane de cazuri în peste 190 de ţări.

sursa

Coronavirus: Rusia a depășit pragul de 15.000 de decese asociate infecției
Articolul anterior
Actorul Antonio Banderas anunță că este infectat cu Coronavirus, chiar de ziua lui de naștere
Articolul următor
Alte articole interesante