Directorul Pfizer: O a treia doză de vaccin va fi necesară după 8 luni de la imunizare

Vineri, directorul general al producătorului american de medicamente Pfizer, Albert Bourla, a declarat la Delphi Economic Forum VI din Atena, pentru prima oară, că o a treia doză de vaccin va fi necesară după 8 luni de la imunizare, pentru a proteja faţă de noile mutaţiile de coronavirus apărute.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua, scrie publicaţia Greek City Times.

Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin 6 luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an.

El a mai arătat că, până acum, vaccinul a fost capabil să trateze toate variantele apărute.

De la începutul acestui an, variante ale coronavirusului original au apărut în întreaga lume. Variantele au fost identificate în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York şi multe alte zone din întreaga lume.

Bourla a vorbit, la forumul economic din Atena, despre caracterul adecvat al vaccinului Pfizer şi despre obiecţiile sale faţă de renunţarea la drepturile asupra brevetelor de vaccin.

CEO-ul Pfizer, născut la Salonic, s-a referit iniţial la poziţia pe care a adoptat-o ​​împotriva suspendării brevetelor pentru vaccinuri. După cum a subliniat, în ceea ce priveşte preţul, Pfizer oferă deja vaccinuri contra cost, în funcţie de situaţia financiară a ţărilor care îl achiziţionează.

În ceea ce priveşte volumul de producţie, companiile au deja capacitatea de a produce cantitatea necesară de vaccinuri, a spus Bourla, adăugând că Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 – şi 4 miliarde de doze în 2022.

sursa: www.news.ro

Un atac israelian în Fâșia Gaza a ucis o familie de 10 persoane, majoritatea copii
Articolul anterior
Grecia, în stare de șoc. O mamă a fost omorâtă în faţa bebelușului său de 11 luni de către trei indivizi care le-au spart casa
Articolul următor
Alte articole interesante