3 enzime digestive fără de care organismul nostru nu ar putea supraviețui

În corpul nostru se produc în fiecare secundă mii de enzime. Ele sunt substanțe naturale produse doar de celulele vii care intervin în numeroase reacții biochimice, îndeplinind rolul de biocatalizatori. Acestea se găsesc în sange, lichid intestinal, gură și stomac.

separator
s560x316_enzime

Cele trei tipuri de enzime prezente în corpul nostru
Corpul nostru este format din trei categorii diferite de enzime: digestive, metabolice și alimentare.

Enzimele metabolice se găsesc în toate părțile corpului nostru, de la sânge, piele, oase, organe. Fără acestea nu ar fi posibilă menținerea unui sistem sănătos.

Enzimele alimentare sunt strâns legate de cele digestive. Ele sunt o parte din lumea noastră, fiind prezente în alimente. Ele se formează doar în alimentele crude, așa că dacă preferi o friptură bine făcută, atunci căldura generată din gătit le va ucide.

Enzimele digestive ajută la digerarea alimentelor.

Multe alimente crude conțin enzime, dar cele mai mari cantități se regăsesc în: măsline proaspete, miere crudă, germeni, struguri, curmale și smochine proaspete, banane, avocado, papaya, ananas, kiwi, mango, cereale și alune germinate, fără conținut de acid fitic. 

Rolul enzimelor în nutriție
Cu toții avem trei grupuri de produse alimentare de bază, proteine, grăsimi și carbohidrați, iar fiecare dintre acestea trebuie să fie prelucrate în mod corespunzător de către organism pentru a menține o viață sănătoasă, iar acest lucru înseamnă că o sursă adecvată de enzime digestive trebuie să intre în joc. Acestea sunt: ​proteaza, lipaza și amilaza. Proteaza se ocupa de digestia proteinelor, amilaza de digestia carbohidratilor, iar lipaza de digestia grasimilor.

Pierdem mereu enzime fie prin boală, transpirație, poluarea din aer, alimente procesate sau alți factori care pot afecta grav felul în care corpul nostru produce enzime.

O problema majoră este că pe măsură ce înaintam în vârstă, organele care produc enzime, ca și alte organe din corp îmbătrânesc. În cazul în care vă confruntați cu un deficit de enzime trebuie să luați în calcul administrarea unor suplimente care ajută la reproducerea acestor enzime digestive, astfel încât să puteți menține o sănătate optimă.

Lui Pasha Parfeni nu-i este a sărbători! Vezi ce-l întristează
Articolul anterior
Tina Kandelaki s-a măritat!
Articolul următor
Alte articole interesante