Pancreasul este un organ foarte important al organismului uman, responsabil într-o măsură mai mare sau mai mică atât de digestie cât și de procesele schimbului de substanțe. Este o glandă responsabilă de secreția glucagonului, insulinei și sucului gastric, necesar procesului de digestie. Anume din această cauză este un organ de o importanță crucială, iar dereglările sale de funcționare pot duce la dezvoltarea diferitor patologii cu consecințe destul de grave pentru sănătate: psoriazis, pancreatită, diabet zaharat etc.
Medicina actuală ne propune aproape întotdeauna o listă întreagă de pastile pentru tratarea oricărei afecțiuni inclusiv a pancreasului, dar există şi metode tradiționale de tratament.
Rețeta Nr.1
Foarte eficient în tratarea pancreasului este mărarul, mai exact semințele acestuia. Puneți într-un pahar o linguriță de semințe de mărar și turnați deasupra apă clocotită până se umple paharul. Acoperiți cu un capac, lăsați să se macereze timp de o oră și apoi strecurați. Toată cantitatea trebuie băută câte puțin pe parcursul unei zile.
Rețeta Nr.2
Una dintre cele mai răspândite soluții tradiționale este ovăzul. Acesta trebuie neapărat consumat sub orice formă. Spre exemplu fulgii de ovăz sunt considerați încă demult de vindecătorii din întreaga lume un produs natural cu calități medicinale excepționale. Aceștia sunt foarte utili pentru organism dacă sunt preparați doar cu apă, fără sare, zahăr sau ulei. Fulgii de ovăz trebuie mâncați de câteva ori pe zi în decurs de o săptămână. Deosebit de sănătos este micul dejun pregătit din acest produs minune al naturii.
Dacă v-ați săturat de fulgii de ovăz, atunci puteți bea infuzie de ovăz, care se prepară astfel: peste jumătate de kilogram de ovăz se toarnă un litru de apă și se lasă să se macereze timp de o oră. După aceasta se strecoară și se bea câte jumătate de pahar de trei ori pe zi.
Rețeta Nr.3
Alte produse foarte utile în prevenirea și tratarea patologiilor pancreasului sunt: lămâia, pătrunjelul și usturoiul. Pe baza acestora preparați următorul medicament: luați 1 kg de lămâi și scoateți sâmburii din acestea (dar nu le decojiți, coaja trebuie să rămână); dați lămâile, 300 g de pătrunjel și 300 g de usturoi prin mașina de tocat carne; amestecați bine toate ingredientele tocate, turnați preparatul într-un borcan și păstrați-l la frigider. În timpul tratamentului mâncați câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mâncare.
Pentru a accentua efectul preparatului, acesta poate fi însoțit de o infuzie din frunze de fragi, afine, și merișoare, mătase de porumb și fasole verde. Puneți într-un termos cantități egale din produsele enumerate, turnați deasupra apă clocotită și lăsați să se macereze câteva ore.
O lingură din preparatul de mai sus (lămâie, pătrunjel, usturoi) se bea cu 1/3 de pahar de infuzie. Tratamentul trebuie să se prelungească timp de 3 luni.
Rețeta Nr.4
Pentru prepararea următorului produs de leac veți avea nevoie de 500 ml de chefir și 1 pahar de hrișcă. Spălați bine hrișca cu apă călduță și alegeți impuritățile din ea (dacă acestea există, desigur). Turnați chefirul peste hrișcă și lăsați să se macereze cel puțin 12 ore. De preferat să-l pregătiți seara, iar dimineața să începeți tratamentul. Dimineața împărțiți preparatul în 2 părți egale și mâncați o parte în loc de micul dejun, iar cu a doua parte o să înlocuiți mâncarea de la cină. La prânz trebuie să mâncați legume fierte sau coapte. Această dietă trebuie să dureze 10 zile, apoi faceți o întrerupere tot de 10 zile și repetați cursul. În timpul dietei puteți să vă permiteți și fructe câteodată. Cei care au încercat acest tratament afirmă că doar după câteva zile durerile dispar, se simte o ușurare în corp și dispare în totalitate balonarea.