4 situaţii în care periajul dinţilor poate să fie nociv

Poţi să faci greşeli în timp ce te speli, astfel încât mişcările pe care le aplici să fie foarte periculoase pentru dantura ta. Vezi care sunt acestea!

separator

646x404

În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane au înţeles importanţa prevenirii apariţiei cariilor dentare prin igienizarea corectă a cavităţii bucale. Totuşi sunt şi persoane care exagerează, dovedind exces de zel în timpul periajului şi astfel pe termen lung acesta se dovedeşte nociv.

Potrivit Dr. Adrian Negrilă medic estetică dentară la Velvet Dental există şi situaţii în care periajul dinţilor ne poate face mai mult rău atunci când facem greşeli elementare. Iată care sunt avertismentele medicului stomatolog:

1. Apeşi prea tare periuţa pe dinţi şi gingii

Poţi să greşeşti în timpul periajului atunci când presiunea exercitată asupra gingiilor şi a suprafeţei dinţilor este prea mare. Acest lucru se poate observa desigur în filamentele periuţei de dinţi care devin în mai puţin de 3 luni îndoite sau tocite.

2. Nu ştii să te speli corect

Greşeşti atunci când tehnica periajului nu este corectă şi anume periuţa de dinţi nu este înclinată în timpul periajului la 45 de grade faţă de linia gingiei. De asemenea, nu uita, mişcările se fac dinspre gingie spre marginea dinţilor. Un periaj greşit duce la retracţie gingivală.

cum-sa-ne-spalam-corect-pe-dinti-1397728952

3. Te speli mai mult de 3 minute

De asemenea, este greşit şi atunci când sunt depăşite cele 3 minute recomandate periajului dentar.

4. Foloseşti o periuţă cu peri tari

Un alt lucru greşit este atunci când se foloseşte o periuţă cu perii duri şi când aceasta nu se schimbă, indiferent de aspectul acesteia după cele 3 luni de folosinţă. Mare atenţie şi la folosirea pastelor de dinţi abrazive sau de albire! Acestea nu trebuie utilizate pentru o perioadă lungă de timp, avertizează dr. Adrian Negrilă.

Nu uita să periezi dinţii de două ori pe zi, să foloseşti aţa dentară şi apa de gură în completarea periajului dentar şi de asemenea să te programezi la o dată la 6 luni la medicul stomatolog pentru un control de rutină.

Sursa

Ele nu ar accepta NICIODATĂ violența!
Articolul anterior
Vezi cum se menține în formă Nicole Scherzinger!
Articolul următor
Alte articole interesante