5 lucruri surprinzătoare despre congelarea ovulelor!

Congelarea ovulelor este o procedură medicală legalizată în unele ţări. Kim Kardashian, Sofia Vergara, Ala Pugaciova sunt doar câteva dintre vedetele care şi-au congelat la un moment dat ovulele, iar asta pentru a se asigura că vor putea să aibă urmaşi, în orice împrejurare. Există şi cazuri când medicii recomandă congelarea ovulelor la paciente tinere, care îşi doresc să aibă în viitor copii, însă care, pentru moment, sunt nevoite să facă proceduri de tratament anticanceros, ori de alt fel, ce ar  putea să dăuneze sănătăţii ovocitelor.

separator

In vitro fertilisation, artworkUn oraş din Japonia a anunţat că va plăti peste 850 de mii de dolari pentru finanţarea unui program de îngheţare a ovulelor. Programul îşi propune creşterea ratei de natalitate din Japonia. Femeile care vor apela la serviciu vor plăti doar 20% din costul total al programului care variază între 4.800 şi 5.700 de dolari.

Îngheţarea ovulelor este procesul în care ovulele sunt extrase din ovare şi păstrate în condiţii speciale pentru a fi, ulterior, utilizate. Îngheţarea ovulelor este considerată una dintre metodele care permite femeilor să poată procrea la vârste înaintate. Dar, iată cinci lucruri surprinzătoare despre procedura de congelare a ovulelor:

Îngheţarea ovulelor nu este o metodă recomandată pentru femeile care doresc să amâne o sarcină

Conform Societăţii Americane pentru Medicina Reproducerii (ASRM), nu este recomandată congelarea ovulelor pentru a  amâna o sarcină, deoarece studiile nu au luat în calcul siguranţa, eficacitatea, riscul emoţional şi etic al acestui procedeu.

Sunt foarte puţine cazurile în care femeile care şi-au congelat ovulele le utilizează

Centrele de fertilitate au raportat că numărul femeilor care apelează la metoda congelării ovulelor este mult mai mare, în comparaţie cu femeile care revin pentru utilizarea ulterioară a acestora.

Un studiu recent afirmă că în cadrul clinicii de fertilitate din Santa Monica ,California,  din 2007 până în 2012, 232 de femei şi-au îngheţat ovulele pentru a-şi amăna  sarcina, însă 95% dintre acestea nu le-au utilizat până la sfârşitul lui 2015.

Conform chestionarului aplicat unui număr de 46 de femei dintre cele care şi-au îngheţat ovulele , 16 procente au afirmat că au reuşit să aibă copii prin metode naturale, 30 de procente au spus că nu erau încă pregătite să aibă un copil, iar 53 de procente au afirmat că nu au utilizat ovulele deoarece nu şi-au găsit un partener.

Congelarea ovulelor nu îţi garantează că vei rămîne însărcinată

Majoritatea femeilor care apelează la acestă tehnică afirmă că o consideră drept ’’asigurare’’ în cazul în care nu vor putea rămâne gravide pe  cale naturală, la o vârstă mai înaintată. Congelarea ovulelor, însă, nu este o tehnică ce garantează o sarcină ulterioară.

10 alimente care stimulează fertilitatea

Şansele unei sarcini depind de vârsta persoanei în momentul recoltării, dar şi numărul de ovule pe care le congelează. Cercetătorii Colegiului Medical din New York  şi cei ai Universităţii din California  au creat un calculator online de fertilitate. Calculatorul estimează că o femeie care şi-a  congelat 15 ovule, la vârsta de 30 de ani, are 30% şanse să rămână însărcinată, dacă ar utiliza unul dintre ovule.

Congelarea ovulelor  funcţionează mult mai bine în cazul femeilor tinere

Şansele unei sarcini  sunt mult mai mari dacă ovulul este recoltat de la femei mai tinere, care şi-au recoltat ovulele în jurul vârstei de 20, 30 de ani.

Alimentul care îmbunătățește calitatea spermei și reduce infertilitatea la bărbați

Studiile afirmă că rata de succes a femeilor care şi-au congelat ovulele după vârsta de 38 de ani este mult mai mică, decât a celor care utilizează ovule mai tinere.

Copiii născuţii din ovulele congelate nu sunt un lucru obişnuit

Nu este încă clar numărul copiilor născuţi din ovule îngheţate, dar conform unor estimări, numărul nu depăşeşte căteva sute. Prima oară, procedura a fost utilizată în 1986. Conform Centrului de Fertilitate USC, în jur de 5000 de copii s-au născut din ovule îngheţate în toată lumea.

sursa

Ceaiul care ameliorează insomniile și anxietatea

Tot mai multe persoane se confruntă cu insomniile. Lipsa somnului poate declanșa diferite boli și dezechilibre în organism, motiv pentru care insomnia trebuie tratată cât mai repede, scrie doctorulzilei.ro.

Insomniile pot avea diferite cauze, de la probleme de sănătate la anxietate. În prezent, programul încărcat și grijile de zi cu zi sunt principalele cauze ale insomniilor.

Somnul este esențial pentru sănătate. În timpul odihnei, organismul se regenerează la nivel celular și pornește pregătește toate funcțiile organismului pentru o noua zi.

De asemenea, somnul este foarte important pentru sistemul imunitar. Fără odihnă, corpul este vulnerabil în fața bolilor și agenților patogeni.

Deși există o multitudine de produse farmaceutice pentru tratarea insomniilor, acestea sunt însoțite, adesea, de reacții adverse.

În acest caz, pentru rezultate optime, este indicat să încerci și câteva tratamente naturale, pe bază de ceaiuri și plante care au proprietăți calmante.

Ceaiul pentru insomnie recomandat de Ovidiu Bojor

Ovidiu Bojor, doctor farmacist şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, recomandă ceaiul cu rădăcini uscate de valeriană. Specialistul susține că planta alungă insomniile fără a provoca efecte secundare neplăcute, precum multe alte medicamente găsite în comerț.

Valeriana, un aliat de nădejde

”Valeriana este un sedativ bând, vă ajută să adormiți ușor și nu are efecte secundare, precum barbituricele”,

spune profesorul Ovidiu Bojor.

Ale ceaiuri eficiente

Pe lângă un ceai de valeriană deja cunoscut în medicina alternativă, doctorul recomandă și ceaiul cu flori de tei și levănțică.

Lavanda este folosită în multe produse destinate relaxării, de la bețișoare parfumate, uleiuri esențiale până la sare de baie. Astfel, putem folosi pe lângă ceai și un ulei de lavandă pentru a scăpa de stres, anxietate și insomnii.

”Un ceai sedativ bun este şi cel în care aţi combinat flori şi frunze de păducel cu «talpa gâştii» ori cel în care amestecaţi flori de levănţică şi flori de tei“, adaugă profesorul Ovidiu Bojor.

Absorbante sau cupa menstruală? Ce recomandă medicul ginecolog Angela Stratulat

Absorbante, tampoane igienice, cupe menstruale – la ora actuală există o varietate largă de produse pentru igiena intimă în timpul menstruației. În timp ce tot mai multe femei optează pentru cupa menstruală, sunt persoane care încă nu s-au decis să folosească colectorul de forma unui mic păhărel care se introduce în vagin pentru a colecta lichidul menstrual. Totuși, care sunt cele mai sigure produse de igienă, conform specialiștilor?

Iată ce recomandă medicul ginecolog-oncolog Angela Stratulat.

”Eu recomand mereu absorbantele de unică folosință care se aruncă, pentru că este cel mai fiziologic mod de a te îngriji în perioada dată. Nu spun categoric că tampoanele sau cupa menstruală nu pot fi folosite, dar nu le recomand. În vagin este întuneric, umed, cald, deci e un loc numai bun de crescut bacterii. Este demonstrat că folosirea tampoanelor comportă un risc de dezvoltare a sindromului șocului toxic. Cupa este echivalentă tamponului”, a menționat medicul în cadrul emisiunii Fără Protocol.

Producătorii de cupe menstruale susțin că acestea pot fi ținute în vagin până la 8 ore.

”Nu ținem nimic în vagin mai mult de 4 ore. Chiar și tampoanele sterile administrate în secție de către doctor sunt schimbate de câteva ori, din patru în patru ore. La fel și absorbantele trebuie schimbate peste 4 ore, nu mai rar. În ceea ce privește cupa menstruală, la modul în care este prezentată, având o capacitate mai mare, la o plasare corectă și o alegere corectă a dimensiunii, poate sta 8-12 ore. Îmi pare un timp excesiv de lung și consider că implică un risc crescut de infecții”, a declarat ginecologul Angela Stratulat.

Despre avantajul ecologic al reutilizării cupei menstruale. ”Bineînțeles că trebuie să protejăm mediul, dar nu cu prețul sănătății proprii”, mai spune medicul.

,,Eu mereu spun: renunțați la un pet de apă, nu folosiți paiurile din plastic, prin alte metode, dar nu cu prețul sănătății proprii. Cupa menstruală, pur tehnic, îmi apar mai multe momente care pot cauza incomodități, cu toate că femeile care le folosesc sunt mulțumite. Trebuie să te înveți să o inserezi corect fără ca să lezezi colul uterin, apoi trebuie extrasă – asta înseamnă că faci manipulări vaginale de câteva ori pe zi – introduci degetele, iar mâinile trebuie spălate. Sângele trebuie aruncat, iar cupa trebuie spălată și sterilizată la fiecare folosire, adică trebuie fiartă. Mie îmi pare că noi ne complicăm. Până la urmă e alegerea femeii”, a subliniat specialista.

Prin urmare, medicul le recomandă femeilor să folosească absorbantele și să le schimbe o dată la patru ore.

Alimente afrodiziace! Mămăliga și usturoiul stimulează poftele sexuale

Doctorul român Mihaela Bilic a explicat, în cadrul unri emisiuni care sunt alimentele cu proprietăți afrodiziace. Printre acestea, și banala mămăligă este un aliment care stimulează impulsurile sexuale, nu doar stridiile.

Există alimente capabile să stimuleze dorința sexuală și să crească potența? Poate că da. Important este să credem în ele. În final, orice aliment poate trezi dorința sexuală, atunci când este pus într-un decor adecvat și consumat împreună cu partenerul potrivit. 
 

1. Stridiile


 Pe primul loc sunt stridiile, faimoase tocmai pentru puterea lor afrodisiacă. Casanova consuma zilnic 40 de astfel de scoici. Secretul lor? Concentrația mare de zinc care stimulează producția de testosteron și dopamină, dar și conținutul de steroli, materia primă pentru sinteza de hormoni sexuali.

2. Țelina


Pe locul 2 avem un produs mai puțin sofisticat, țelina. Românii au dedicat țelina lui Pluton, zeul sexului și al infernului. Care este ingredientul ei miraculos? Conține androsteron, un hormon sexual care se elimină prin transpirație și conferă pielii un miros particular, excitant pentru sexul opus. Sunt celebrii feromoni esențiali în atracția sexuală.

3. Ciocolata 


Pe locul 3 avem ciocolata care, se știe, induce stare de bine și stimulează eliberarea de endorfine. Pulberea de cacao conține amine cu proprietăți stimulante și energizante.

4. Cafeaua


Și cafeaua trebuie inclusă în acest clasament, consumul zilnic de cafea permite o viață sexuală activă și după vârsta de 60 de ani. Este meritul cafeinei, o substanță cu efect stimulator pentru sistemul nervos circulator respirator și digestiv.

5. Usturoiul

Urmează usturoiul, recunoscut pentru efectul pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Substanța activă este alicina care fluidifică sângele, scade riscul de ateroscleroză și reduce tensiunea arterială. Usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, substanța activă prezentă și în celebrele pastile albastre pentru impotență.

6. Vinul


Legătura dintre vin și sexualitate nu e foarte clară, singurul argument ar fi efectul de relaxare. Este de ajutor pentru cei inhibați și timizi, dar atenție la doză. 1-2 pahare au efect benefic, însă excesul de alcool induce somnolență, înmoaie mintea și corpul.

7. Mămăligă

Poate n-ați bănuit niciodată, dar banala mămăligă crește sexualitatea și libidoul. O alimentație bogată în porumb scade producția de serotonină și crește sinteza de dopamină, cu efect de stimulare și excitare.

8. Căpșuni, fructe de pădure și kiwi

Semințele mici din căpșuni fructe de pădure sau kiwi sunt bănuite că ar declanșa sinteza de feromoni și ar avea efect afrodisiac.

9. Ghimbir și hrean

Cât despre condimente, ele exercită un rol direct asupra funcției sexuale prin intermediul substanțelor iritante și excitante din compoziție. De la ardei iute ghimbir și hrean până la nucșoară șofran și scorțișoară, tot ce stimulează mirosul și gustul ne face să avem și chef de viață’ a dezvăluit medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Ea 18, el 55! Un milionar a organizat o nuntă de lux pentru soția sa
Articolul anterior
Sanda Diviricean, Tatiana Țibuleac, Vera Terentiev, Mihaela Strâmbeanu și alte vedete, în ii tradiționale!
Articolul următor