5 semne de alarmă care anunță bolile de rinichi

În fiecare zi rinichii filtrează 200 de litri de sânge, înlăturând în acest proces, doi litri de toxine, deșeuri și apă. Deșeurile și apa sunt eliminate sub formă de urină și prin acest proces, rinichii reglează nivelul de lichide din corp. Rinichii eliberează, de asemenea, hormoni care reglează tensiunea arterială, produc celule roșii și ajută la menținerea sănătății oaselor.

separator
60682614

În cazul în care rinichii nu funcţionează optim, substanţele reziduale şi lichidele rămân în organism şi cauzează edeme la nivelul membrelor, dificultăţi de respiraţie şi dificultăţi de golire a vezicii urinare. Dacă afecţiunea renală nu este tratată la timp se poate instala blocajul renal sau insuficienţa renală acută situaţie care conduce la decesul pacientului.

Simptomele bolilor de rinichi:

Durere

Unul dintre primele semne ale afecțiunilor renale este durerea de spate. În cazul persoanelor care dorm doar pe o singură parte, durearea apare doar în zona respectivă. Dar, în cele mai multe cazuri, la scurt timp durerea va apărea  în ambele părți.

rinichi-650x633

Erupții cutanate, prurit

Rinichii ajută la eliminarea deșeurilor din sânge, iar atunci când nu funcționează corect, deșeurile și toxinele se acumulează în sânge și provoacă erupții cutanate, mâncărime severă și uscarea pielii.

Modificări ale funcției urinare

  • Puteți începe să vă treziți mai des în timpul noapții pentru a urina
  • Puteți urina mai des sau în cantități mai mari decât de obicei
  • Puteți urina mai frecvent sau în cantități mai mici decât de obicei cu urină închisă la culoare
  • Este posibil să simți o presiune sau dificultate la urinare
  • Urina poate conține sânge

Inflamarea diferitelor părți ale corpului

Rinichii elimina deșeurile și lichidele suplimentare din organism, astfel încât atunci când aceștia nu funcționează corespunzător și sunt în imposibilitatea de a îndeplini această funcție fluidele se acumulează în organism. Acest lucru cauzeaz, de multe ori, umflarea feței, mâinilor, picioarelor sau gleznelor.

Oboseală și slăbiciune

Rinichii produc un hormon numit eritropoietină, care ajută la formarea celulele roșii din sânge care transportă oxigenul. Când aveți o boală de rinichi scade nivelurile acestui hormon determinând scăderea numărului de globule roșii din sânge.

Sursa

Prezentatoarea tv care-și spală fața doar cu apă și săpun!
Articolul anterior
Învaţă cum să ai un dulap ordonat!
Articolul următor
Alte articole interesante