9 tipuri de menstruție ce dau bătăi de cap femeilor

Menstruaţia este un lucru firesc pentru toate femeile. Deja cum parcurge fiecare din ele acele zile este diferit, pentru că unele au norocul de a nu suferi din cauza durerilor, altele numără minutele pănă trece această perioadă nefastă a lunii. Vezi câte variante de menstruație există în rândul femeilor.

separator
61575512


1. Varianta scurgerii continue
Acest tip de menstruaţie este cea care mereu îţi strică perechea preferată de lenjerie. Cumva, întotdeauna reuşeşti să apeciezi greşit fluxul sangvin cu care va trebui să te confrunţi, astfel că ajungi mereu să fii nepregătită pentru ce te așteaptă.
2. Varianta indecisă
Orice faţă s-a confruntat la un moment dat cu acel tip de menstruaţie despre care nu ai idee niciodată când vine sau când pleacă. Astfel, poate te-ai trezit dimineaţă crezând că ce este mai greu a trecut şi că astăzi poţi să stai liniştită, însă este foarte posibil ca după-amiază să fii din nou surprinsă.
3. Avalanşa
Menstruaţia este o modalitate prin care femeile ajung să își cunoască mai bine corpul şi să înveţe cum reacţionează acesta în anumite situaţii. Cu toate acestea, există numeroase cazuri în care până şi tu ajungi să fii extrem de surprinsă de lucrurile care ajung să se petreacă în corpul tău pe perioada ciclului, deoarece nici măcar tu nu credeai că toate aceste lucruri se pot găsi în corpul tău.
4. Varianta fantomă
Sunt convinsă că fiecare dintre noi a fost la un moment dat în situaţia în care se confrunta cu durerile, poftele și schimbările bruşte de stare specifice menstruaţiei, fără a fi cu adevărat la ciclu. Aceste momente nu fac decât să preceadă agonia şi să o prelungească.
5. Oops, am întârziat…
După momentul în care o femeie îşi începe viaţa intimă şi până la cel în care se decide că este pregătită să aibă un copil, fiecare lună în care menstruaţia sa îi întârzie prezintă un prilej minunat de panică. Uneori, ajungi să te sperii ştiind că nimic nu s-ar fi putut intâmpla de fapt, însă simplul fapt că ştii că un lucru care trebuia să sosească, nu a sosit, te va face să capeți o stare de panică.
6.Surpriză, sunt aici!
Opusul variantei întârziate este tipul de menstruaţie care se decide să te surprindă şi să sosească în cele mai nepotrivite momente, precum înainte de o petrecere, de un eveniment important, o întâlnire, etc.
7. Oare când se termină…?
Această formă de menstruaţie nu pare să se mai termine niciodată. Ajungi să uiţi când a sosit şi să îţi pierzi orice speranță că această perioada se va mai sfârşi.
8. Scurt și la obiect
Aceasta este cea mai dorită formă de perioadă nefericită a lunii. Din când în când, suntem binecuvântate cu o astfel de perioadă care începe exact când ar trebui și se sfârșeşte extrem de repede, fără a ne mai face vreo surpriză ulterior.
9. Omoară-mă acum!
În final, acest tip de menstruaţie este cel pe care îl detestă absolut toate femeile, având în vedere faptul că uterul lor pare să fie un câmp de luptă şi absolut nimic nu le poate ameliora durerea sau schimbările de stare.

Sursa

Experții avertizează: Virusul variolei maimuței nu se răspândește doar prin contact intim

Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) spun că există dovezi de transmitere locală a variolei maimuței. Virusul nu se răspândește doar prin contact intim, ci şi prin împărțirea aceleiași lenjerii de pat sau a prosoapelor.

SUA: Există dovezi de transmitere locală a variolei maimuței

Cazurile apar în principal la bărbaţii care au relaţii sexuale cu bărbaţi, dar şi femeile sunt infectate, a declarat joi dr. Agam Rao, membru al CDC, în cadrul unei şedinţe de grup, scrie Reuters, transmite mediafax.ro.

Potrivit CDC, au fost raportate, de asemenea, cazuri de transmitere în rândul membrilor familiei şi al contacţilor apropiaţi.

„Am auzit, de asemenea, în întreaga lume despre contacte apropiate, cum ar fi membrii apropiaţi ai gospodăriei care, de exemplu, prin împărţirea lenjeriei de pat, a prosoapelor, au dobândit infecţia”, a spus Rao. „Deci, nu doar prin contact intim apropiat se răspândeşte acest lucru”.

Leziunile asociate cu actualul focar sunt, de asemenea, mai mici decât cele tipice ale variolei maimuţei clasice, potrivit agenţiei de sănătate publică.

Luna trecută, CDC a publicat orientări care recomandă utilizarea vaccinului Jynneos de la Bavarian Nordic pentru personalul de laborator şi alte persoane cu risc, punând la dispoziţie un alt vaccin de la Emergent BioSolutions.

La începutul zilei de joi, oraşul New York a deschis o clinică temporară pentru a administra vaccinul Jynneos în două doze persoanelor eligibile care ar fi putut fi expuse la variola maimuţei, inclusiv bărbaţilor homosexuali şi bisexuali.

În timp ce au existat cazuri de inflamaţie a inimii, numită miocardită, asociate cu vaccinul de la Emergent BioSolutions, nu au fost raportate încă astfel de cazuri după utilizarea Jynneos, a precizat CDC.

Există o cantitate limitată de Jynneos, iar agenţia analizează cum să utilizeze cel mai bine rezervele, a precizat aceasta.Variola maimuţei, o infecţie virală care provoacă leziuni ale pielii, este endemică în anumite părţi ale Africii. Dar focarul actual a afectat ţări în care virusul nu se răspândeşte de obicei, stârnind îngrijorare.

Prima despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza complicațiilor vaccinului anti-Covid-19

La mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, avem şi prima despăgubire dată unui pacient care a murit din cauza complicațiilor vaccinului anti-COVID-19.

Ghid de vaccinare Covid 19 a pacienților oncologici - ECPC - European  Cancer Patient Coalition

O femeie al cărei partener de viaţă a murit anul trecut după ce s-a vaccinat cu serul anti Covid-19 al companiei AstraZeneca a devenit prima persoană din Marea Britanie care a primit despăgubiri după un deces asociat vaccinului anti-COVID-19, a anunţat marţi seară bbc.com, conform antena3.ro.

Fostul logodnic al lui Vikki Spit, cântăreţul rock Zion (48 de ani), s-a îmbolnăvit la opt zile după ce primise vaccinul şi a murit în mai 2021. 

Vikki Spit a chemat ambulanţa pentru Zion atunci când acesta a început să acuze dureri de cap „îngrozitoare” pe 13 mai 2021. Paramedicii au crezut că Zion suferea de o migrenă atunci când au fost chemaţi să se deplaseze la reşedinţa lor.

Rockerul britanic, care era totodată scriitor şi cineast, a suferit o criză după câteva zile şi „nu s-a mai trezit” după ce a fost operat. Certificatul lui de deces confirmă că a murit din cauza unor complicaţii apărute după vaccinare.

Vikki mai spune că logodnicul ei era sănătos şi într-o bună formă fizică şi că el ar fi avut şanse mari de supravieţuire dacă ar fi primit mai devreme tratamentul adecvat.

Era donator de organe, iar ficatul şi rinichii lui au salvat alte trei vieţi.

Despăgubire de 120.000 de lire sterline

Logodnica lui a primit în urma unei înţelegeri judiciare valoarea maximă a despăgubirilor legale de 120.000 de lire sterline (139.400 de euro), dar consideră că această sumă nu este suficientă.

Vikki (38 de ani) a dezvăluit că a acumulat multe datorii după ce nu a mai putut să beneficieze de veniturile obţinute de Zion şi că despăgubirile ar fi trebuit să fie în jurul sumei de 180.000 de lire sterline (209.123 de euro).

De asemenea, ea susţine că a trebuit să aştepte prea mult timp înainte să primească acea sumă în virtutea unei legi din 1979, Schema de plată a daunelor provocate de vaccinuri, şi că despăgubirile ce i-au fost acordate nu au ţinut cont de rata inflaţiei din perioada care a trecut după adoptarea acestei reglementări.

Plăţile pentru daunele provocate de vaccinuri sunt disponibile pentru orice persoană care a suferit anumite dizabilităţi ca rezultat al vaccinării, iar rudele pot de asemenea să solicite aceste despăgubiri în numele unei persoane care a murit după o vaccinare.

Schema de plată oferă sume unice şi neimpozabile de până la 120.000 de lire sterline şi deşi o astfel de plată nu afectează dreptul unei persoane de a deschide un proces, ea poate avea totuşi anumite implicaţii asupra beneficiilor pe care reclamanţii le-ar obţine în instanţă.

Stare de urgenţă în Marea Britanie: A fost descoperit virusului poliomielitei

Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie a declarat că au fost detectate la o staţie de tratare a apelor uzate din estul Londrei între februarie şi iunie urme de poliovirus sălbatic serotip 2 (PV2).

Autorităţile sanitare britanice au declarat stare de urgenţă naţională după descoperirea unor urme ale virusului poliomielitei în canalizările din Londra, se afirmă într-o declaraţie publicată miercuri de Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA), transmite Adevărul.ro.

Se subliniază că urme ale celui de-al doilea serotip de poliovirus sălbatic (PV2) au fost găsite la o staţie de epurare a apelor uzate din estul Londrei între februarie şi iunie. Compania deserveşte zone ale oraşului cu o populaţie totală de puţin sub 4 milioane de oameni, a spus UKHSA.

Agenţia a precizat că, de regulă, unul până la trei cazuri de poliovirus asociat vaccinului sunt detectate în probe prelevate din apele uzate în fiecare an în ţară.

„Detecţiile anterioare au fost înregistrate după ce o persoană care a primit un vaccin oral împotriva poliomielitei în străinătate a călătorit în Marea Britanie şi a lăsat urme ale poliovirusului pentru o perioadă scurtă”, se arată în raport. Cu toate acestea, particularitatea situaţiei actuale, conform UKHSA, este că, de data aceasta contrar practicii obişnuite,  izolatele detectate ale virusului sunt legate genetic între ele.

După cum a subliniat canalul Sky News, majoritatea celor infectaţi cu virusul poliomielitei sunt asimptomatici. Infecţia se transmite de la persoană la persoană în principal pe cale fecal-orală sau, mai rar, prin intermediul unor purtători obişnuiţi de infecţie (cum ar fi apa sau alimentele contaminate) şi se repetă în intestine.

Vaccinuri disponibile

Autorităţile britanice au atras atenţia asupra faptului că, în cazuri rare, virusul poliomielitei poate duce la boli grave, inclusiv paralizie, dacă persoana infectată nu a fost vaccinată. Ultimul caz de infecţie cu poliovirus sălbatic direct în Regatul Unit a fost înregistrat în 1984. În 2003, Marea Britanie a declarat victoria finală asupra virusului. În acest sens, din 2004, utilizarea vaccinurilor orale antipolio a fost întreruptă în ţară. Cu toate acestea, o serie de ţări, inclusiv Pakistan, Afganistan şi Nigeria, ai căror nativi trăiesc în număr mare în regat, continuă să utilizeze acest vaccin.

În acelaşi timp, vaccinul polio inactivat este oferit în Marea Britanie de trei ori pe an tuturor copiilor cu vârsta sub un an. Astfel, până la vârsta de doi ani, 95% dintre copiii britanici au fost deja vaccinaţi cu acest vaccin. Din acest motiv, UKHSA a recomandat administrarea injecţiei rezidenţilor nevaccinaţi din Marea Britanie.

Vaccinul antipoliomielită oral are o diferenţă fundamentală faţă de cel inactivat şi anume că, atunci când intră în tractul gastrointestinal, se modifică, fiind excretat în fecale în decurs de 6 săptămâni de la vaccinare. Acest lucru poate duce la poliomielita asociată vaccinului atât la persoana vaccinată însuşi (în cazul unei stări de imunodeficienţă), cât şi printre contactele nevaccinate.

Piatra funerară de pe mormântul actorului Constantin Constatinov a fost furată
Articolul anterior
O moldoveancă a murit în Italia după ce a întreținut relații intime cu bărbatul la care muncea
Articolul următor