Odată cu schimbarea vremii organismul poate deveni vulnerabil la acutizarea bolilor cronice şi scăderea rezistenţei împotriva răcelilor. Oamenii de știință au confirmat, în mod repetat, beneficiile consumului regulat de miere în combinație cu scorțișoară, pentru a trata diferite boli.
Încă de acum 4000 de ani, mierea a fost folosită ca remediu tradițional pentru aproape orice boală. Egiptenii au folosit-o pentru a trata rănile, grecii pentru o viață lungă, iar indienii pentru a stabili un echilibru în organism. Aceste două ingrediente, combinate, pot face adevărate minuni pentru întreg organismul:
1. Reducerea colesterolului
Se adaugă două linguri de miere și trei lingurițe de scorțișoară într-o ceașcă mare de ceai. Consumarea acestui amestec reduce colesterolul cu 10% în decurs de două ore. Ori, dimineața în loc de marmeladă sau gem, pune puțină miere cu scorțișoară pe o bucată de pâine.
2. Tratează artrita
Într-o cană cu apă clocotită se amestecă o lingură de scorțișoară. Când se mai răcește puțin se adaugă două linguri de miere. Bea această băutură dimineața și seara.
10 sfaturi ca să treci cu brio de sezonul gripei
Utilizarea regulată a acestei băuturi vă ajută să tratați artrita cronică.
3. Elimină infecțiile vezicii biliare
Într-o cană de apă clocotită se adaugă două linguri de scorțișoară și o lingură de miere. Mierea se adaugă când apa se mai răcește puțin. Scorţişoara şi mierea manifestă efect antibacterian.
4. Alungă răceala
Dacă răciți frecvent, faceți un amestec dintr-o lingură de miere și un sfert de linguriță de scorțișoară. Acest amestec vă ajută să tratați răceala, tusea cronică și congestia sinusurilor.
5. Stimulează imunitatea
Aceste alimente protejează organismul de bacterii și virusuri.