Acest truc te va apăra de căpușe și țânțari!

În sezonul cald există constant riscul de a fi atacați de căpușe și alte insecte hemofile, mai cu seamă atunci când ieșim la iarbă verde sau mergem în parc, la joacă. Mușcătură de căpușe poate cauza un disconfort serios. Cum poți evita invazia insectelor asupra corpului? Iată, mai jos, un truc pe care îl poți aplica.

separator
465x0_1

Anumite uleiuri, în special uleiul de mentă, este insuportabil pentru insectele care ne prezintă pericol. Ce presupune metoda de combatere? Ai nevoie doar de o rolă pentru curățat scamele și un ulei esențial din plante. Aplică câteva picături de ulei pe rolă, așa încât să nu lase pete pe haine după.

Înainte să ieși la o plimbare în parc sau la iarbă verde, trece rola, de mai multe ori, peste hainele pe care le vei îmbrăca.3

Iată cinci uleiuri, cele mai eficiente pentru a preveni invazia căpușelor și a țânțarilor:

1. Eucaliptul

Uleiul de eucalipt poate fi utilizat de unul singur sau în combinație cu un repelent din ulei de iarbă lămâie (lemongrass).

2. Lămâia

Uleiul de lămâie este considerat a fi deosebit de eficient pentru combaterea căpușelor, puricilor și chiar a păduchilor.

3. Menta

Acest ulei esențial este toxic pentru insecte și prezintă un repelent natural eficient.

4. Lavanda

Dacă oamenii adoră mirosul de levănțică, acarienii, pur și simplu, nu îl suportă. Mai mult decât atât, acest lucru este valabil și pentru țânțari.

5. Schisandra (sau lămâi chinezesc)

Uleiul de lămâi chinezesc are o aromă intensă de citrice și este un remediu natural pentru protecția împotriva puricilor și a căpușelor.

De asemenea, poți amesteca apa cu câteva picături de ulei esențial și aplica apoi repelentul ca un spray pe tot corpul. Trebuie să știi, însă, că în zilele călduroase de vară, uleiul aplicat pe corp poate provoca iritația pielii.

Folosind aceste metode nu vei mai avea de înfruntat mușcăturile de căpușe și țânțari!capuse

Ce trebuie să ştii despre pastilele pentru durere?
Articolul anterior
Fiica Doinei Sulac împlinește 12 anișori. Iată ce-i urează interpreta!
Articolul următor
Alte articole interesante