Află care este cea mai bună poziție pentru a avea un somn odihnitor!

Nu mai este un secret pentru nimeni, faptul că somnul reprezintă o condiție esențiala a sănătății fizice și psihice. Puțini sunt însă cei care înțeleg că nu atât cantitatea, cât calitatea somnului este importantă. De poziția adoptată în timpul somnului depind sănătatea pielii, a sistemului digestiv și chiar imunitatea.

separator
prelsomn


Pozițiile în timpul somnului

Somnul pe spate – poate contribui la intensificarea sforăitului, îngreunarea respirației, ceea ce e periculos pt cei suferinzi de astm sau de apnee ( oprirea temporară a respirației). Cercetările au demonstrat și că cei care dorm pe spate, au un aport redus de oxigen, ceea ce duce la afecțiuni respiratorii.

Obișnuința de a dormi pe partea dreaptă poate conduce la probleme digestive. Încetinirea funcționării sistemului limfatic oprește eliminarea toxinelor din organism, ceea ce conduce la riscul apariției unor boli letale.
Somnul pe partea stângă se consideră a fi cel mai sănătos. El favorizează funcționarea sistemului digestiv, ajută sistemul llimfatic să elimine toxinele.

Cum favorizezi adoptarea unei poziții corecte de somn

Culcă-te în așa fel, încât în partea stângă să ai mai mult loc. Atunci somnul pe partea dreaptă ți se va părea incomod și vei căuta să dormi preponderent pe partea stângă.

Pune-ți o veioză pe partea dreaptă a patului. În mod inconștient, vei căuta să stai mai departe de sursa de lumină și vei prefera să dormi pe partea stângă.

Pune-ti în dreapta, în dreptul spatelui, o pernă mare sau o jucărie de pluș mare. Asta te va împedica să te întorci pe partea dreaptă.

Sursa

Un medic român descoperă o nouă metodă de depistare a cancerului
Articolul anterior
Impresionant! Datorită unei mămici o grădiniță din Capitală și-a reluat activitatea
Articolul următor
Alte articole interesante