Află cum poți scăpa de crampele musculare!

Crampele musculare reprezintă contracțiile involuntare, prelungite și dureroase a unui mușchi sau a unui grup muscular. Există mai multe tipuri de crampe, în dependență de cauzele apariției lor. Ele pot fi provocate de suprasolicitarea mușchilor în timpul unui efort fizic sau dimpotrivă dacă un mușchi stă mult timp inactiv. La fel de influentă este și deshidratarea, dieta săracă în minerale, insuficienţa renală, insuficienţa circulatorie, vârsta, chiar și anumite medicamente pot provoca aceste contracții musculare.

separator
Află cum poți scăpa de crampele musculare!

De cele mai dese ori aceste simptome se manifestă în timpul somnului și durează de la câteva secunde până la zeci de minute.

sport-sarcina-gravidaCum scapi de ele?

Este important să eviți deshidratarea, consumând cantitatea necesară de lichide. Acestea ajută mușchii să se contracte și să se relaxeze. Mențin celulele musculare hidratate și mai puțin iritabile. Este bine să consumi apă înainte de a practica exercițiile fizice, în timpul lor și după terminarea acestora, pentru a preveni pierderile de lichide prin transpirație.

Iar în cazul în care crampele musculare apar în timpul somnului, se recomandă exercițiile de întindere înainte de culcare.

lipsa calciu intMetode de tratament

Majoritatea oamenilor prezintă crampe musculare doar ocazional. De obicei, acestea dispar de la sine sau poți  să masezi ușor zona afectată pentru a relaxa mușchii. La fel de benefice sunt și exercițiile de întindere a musculaturii. Dacă aceste crampe apar frecvent și sunt severe se recomandă să consulți un medic specialist.

În plus, trebuie să oferi organismului minerale esențiale care contribuie la prevenirea crampelor musculare și relaxarea mușchilor. Dacă ai un deficit de potasiu, calciu, magneziu sau alte minerale, există un risc mai sporit de apariție a contracțiilor musculare. Diureticele, precum cofeina, pot declanșa crampe, întrucât privează organismul, odată cu lichidele pierdute, de mineralele necesare funcționarii lui.

3-chanes-eficrampEFICRAMP – cel mai eficace în crampe musculare.

Acest preparat previne și ameliorează toate tipurile de contracții musculare involuntare: din timpul zilei/nopții sau în după un efort fizic.

Se recomandă chiar și femeilor gravide. Poate fi utilizat ocazional sau regulat întrucât conținutul de magneziu în EFICRAMP® reglează metabolismul şi contribuie la echilibrul electrolitic, inclusiv la buna funcționare a sistemului nervos şi muscular.

În componenţa acestui preparat intră: calciu, potasiu, magneziu, fer și selenium.

Mecanismul de acţiune a EFICRAMP®:

  1. eficramp-A6  -01Acțiune fiziologică

Acțiune neuronale: conținutul de calciu optimizează impulsul nervos și asigură nivelul ideal de calciu pentru funcția musculară corectă: contracție/relaxare. O lipsă de calciu în fibrele musculare provoacă o depolarizare parțială a membranelor nervoase care duce la apariția repetată a transmiterii necontrolate a impulsurilor nervoase.

Acțiune transmembranar:  magneziu și conținutul de potasiu reglementează schimburile transmembranar cationice de la originea contracțiilor musculare.

  1. Confort  muscular

Acțiune de oxigenare musculară: conținutul de fier optimizează respirația celulară și asigură o oxigenare eficientă a lor, permițând astfel o bună funcţionare a muşchilor.

577bf73a564d1fd9878f3c70f931a066

Acțiune de protecție: conținutul de seleniu protejează ţesuturile musculare de radicalii liberi generaţi de propriul corp. Acest mineral este un antioxidant, care ajuta organismul să elimine radicalii liberi din celule.

Spune adio crampelor musculare, folosește Eficramp! 

Eficramp – conține microelementele vitale organismului, relaxează musculatura și reglează metabolismul.

ElodyImportator: SRL „Becor”

Calea Orheiului 111/5, Chişinău;
Tel.: 022406209

Rețeaua de farmacii “ELODY”
Call-center: 022 46-18-18

Anna Lesko în aceeași barcă cu un interpret moldovean! (VIDEO)
Articolul anterior
„Super-mierea”, un aliment mai tare decât antibioticele!
Articolul următor
Alte articole interesante