Află cum poți trata fără medicamente pancreatita cronică, deschinezie biliară, gastrită, constipația cronică

Este greu de crezut că un pacient care suferă de steatoză hepatică, pancreatită cronică, deschinezie biliară, gastrită, constipația cronică poate scăpa de aceste boli, fără pastile. Asta, promite terapia viscerală orientată spre tratarea organelor interne prin intermediul presării, masajului și ventuzoterapiei, în vederea redresării microcirculației în cavitatea abdominală și restabilirii funcționalității organelor.

separator

pancrias

Centrul de Masaj „SPA Therapy” este una dintre puținele instituții de profil din Republica Moldova care are dezvoltată ca terapie masajul visceral. Specialistul principal și fondatorul centrului este kinetoterapeutul Vladimir Colun, specializat în terapia viscerală și medicina alternativă, care practică masajul de 12 ani și este unul dintre discipolii profesorului Alecsandru Ogulov, cel care a înființa prima școală de masaj visceral.

Practicam masajul terapeutic de mai mulți ani și lucram cu pacienți cu diverse patologii și probleme, inclusiv celulita și durerile de spate, patologii ale articulațiilor sau dureri după naștere. De foarte multe ori, însă, reușeam să elimin doar durerile/simptomele patologiilor, care recidivau la anumite perioade de timp. Până când într-o zi, o pacientă  mi-a vorbit despre o doamnă din Orhei care tratează scolioza cu ajutorul masajului organelor interne și de atunci am devenit curios să cunosc mai bine legătura dintre organele interne și aparatul locomotor.

Am căutat informație în toate sursele disponibile și l-am găsit pe profesorul Alecsandru Ogulov și Asociația Terapeuților Viscerali de la Moscova. Documentarea referitoare la terapia viscerală dezvoltată de către medici și kinetoterapeuți din toată lumea și, în mod particular, din spațiul ex-sovietic a însemnat pentru mine re-descoperirea tehnicilor masajului și altor metode alternative și eficiente de tratament.

IMG_2381_b

După aceasta am decis să merg neapărat la Școala lui Ogulov de la Moscova, pentru a însuși de la prima sursă tehnicile terapiei viscerale. Astfel, acum câțiva ani am mers la Moscova și am învățat etapizat toate treptele masajului visceral și, foarte important, am avut posibilitatea să practic masajul visceral împreună cu profesorul Ogulov. Am rămas foarte impresionat de seriozitatea și rezultatele tratamentului, cum este cazul unui copil de 9 ani diagnosticat cu diabet zaharat de tip II (trecut de o săptămână la terapia cu insulină) și care datorită masajului visceral a fost scos de pe insulină din prima zi de proceduri. Mulți alți pacienți cu diferite complicații se tratau și deveneau în ochii noștri altfel de oameni. Mai sănătoși, mai fericiți!

Revenind acasă, la Chișinău, am început să practic masajul visceral și ventuzoterapia, iar rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate. Eficiența tratamentului și rezultatele avute în tratamentul diferitor patologii, în special în tratamentul disfuncționalităților organelor interne, m-au motivat în continuare să studiez toate nivelele masajului visceral, inclusiv să asimilez terapii și practici conexe cum este terapia cu ventuze.

masaj_abdomen_bMasajul visceral sau abdominal stimulează circulația sangvină și limfatică în organism și face posibilă eliminarea patologiilor organelor interne. Din moment ce cauzele cele mai frecvente ale patologiilor sunt stazele venoase și limfatice în organele interne sau în spațiul periorganic, masajul visceral reprezintă de multe ori singura terapie eficientă. În timpul tratamentului, specialistul realizează o presiune dozată asupra organelor afectate în conformitate cu regulile și tehnicile specifice terapiei.

Masajul visceral face posibile eliminarea stazei venoase și limfatice în organe și spațiile dintre acestea. Totodată, acțiunea asupra organelor interne și a spațiilor dintre acestea urmărește repoziționarea corectă a organelor. Astfel, terapia manuală viscerală conduce la normalizarea funcțiilor organelor interne și redresarea întregului organism, fără utilizarea medicamentelor sau cu reducerea consumului de medicamente.

Demn de menționat este și faptul că masajul visceral, implicit aplicarea presiunii în regiunea abdomenului, îmbunătățește circulația sângelui și a limfei nu doar în abdomen, ci la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul toracelui, capului, mâinilor și picioarelor.

Indicații pentru masajul visceral

Masajul visceral devine o terapie tot mai frecvent utilizată în profilaxia și tratamentul multor patologii considerate cronice în medicina secolului XXI. Astfel, masajul visceral este indicat în tratamentul complex al următoarelor sub-sisteme și patologii conexe:

  • Sistemul Digestiv – deschinezie biliară, colecistita, pancreatita, gastrita, ulcerul gastric și duodenal, steatoza hepatică și hepatite virale, colita, constipația cronică, hemoroizi etc.
  • Sistemul Endocrin – diabetul zaharat de tip II, boli ale glandei tiroide, boli ale glandelor suprarenale, obezitatea endocrină etc.
  • Sistemul Cardiovascular – cardiopatia ischemică, afecțiuni cerebrovasculare, hipertensiunea arterială, boli arteriale periferice etc.
  • Sistemul Urogenital – boli ale rinichilor și căilor urinare, boli ale aparatului genital feminin, boli ale aparatului genital masculin.

Aparatul Locomotor – boli ale coloanei vertebrale și articulațiilor, implicit tratamentul artritei.

Contraindicații pentru masajul visceral

Masajul visceral este o terapie care a demonstrat o mare eficiență în tratamentul diferitor patologii, în mod special în tratamentul afecțiunilor organelor interne. Există foarte puține contraindicații și precauții cunoscute pentru masajul visceral, printre care:

  • Tumorile maligne – bolile oncologice nu sunt tratate nemijlocit prin intermediul masajului visceral.
  • Ileusul – obstrucția intestinală acută.
  • Răni deschise ale pielii.

image-0-02-05-abddc04d8d156edd10a754d1d5e5b6fd7d4d032355c6d189fc1eadd55238a239-V

 

Adresa: str. Alba Iulia, 75/15
Telefon de contact: (373) 68 777 290, (373) 69 777 19
www.spatherapy.md

Mai mulți elevi, mușcați de câine în curtea unei școli din Capitală!
Articolul anterior
Vremea ne pregătește o nouă surpriză în acest weekend
Articolul următor
Alte articole interesante