Află cum poți trata fără medicamente pancreatita cronică, deschinezie biliară, gastrită, constipația cronică

Este greu de crezut că un pacient care suferă de steatoză hepatică, pancreatită cronică, deschinezie biliară, gastrită, constipația cronică poate scăpa de aceste boli, fără pastile. Asta, promite terapia viscerală orientată spre tratarea organelor interne prin intermediul presării, masajului și ventuzoterapiei, în vederea redresării microcirculației în cavitatea abdominală și restabilirii funcționalității organelor.

separator

pancrias

Centrul de Masaj „SPA Therapy” este una dintre puținele instituții de profil din Republica Moldova care are dezvoltată ca terapie masajul visceral. Specialistul principal și fondatorul centrului este kinetoterapeutul Vladimir Colun, specializat în terapia viscerală și medicina alternativă, care practică masajul de 12 ani și este unul dintre discipolii profesorului Alecsandru Ogulov, cel care a înființa prima școală de masaj visceral.

Practicam masajul terapeutic de mai mulți ani și lucram cu pacienți cu diverse patologii și probleme, inclusiv celulita și durerile de spate, patologii ale articulațiilor sau dureri după naștere. De foarte multe ori, însă, reușeam să elimin doar durerile/simptomele patologiilor, care recidivau la anumite perioade de timp. Până când într-o zi, o pacientă  mi-a vorbit despre o doamnă din Orhei care tratează scolioza cu ajutorul masajului organelor interne și de atunci am devenit curios să cunosc mai bine legătura dintre organele interne și aparatul locomotor.

Am căutat informație în toate sursele disponibile și l-am găsit pe profesorul Alecsandru Ogulov și Asociația Terapeuților Viscerali de la Moscova. Documentarea referitoare la terapia viscerală dezvoltată de către medici și kinetoterapeuți din toată lumea și, în mod particular, din spațiul ex-sovietic a însemnat pentru mine re-descoperirea tehnicilor masajului și altor metode alternative și eficiente de tratament.

IMG_2381_b

După aceasta am decis să merg neapărat la Școala lui Ogulov de la Moscova, pentru a însuși de la prima sursă tehnicile terapiei viscerale. Astfel, acum câțiva ani am mers la Moscova și am învățat etapizat toate treptele masajului visceral și, foarte important, am avut posibilitatea să practic masajul visceral împreună cu profesorul Ogulov. Am rămas foarte impresionat de seriozitatea și rezultatele tratamentului, cum este cazul unui copil de 9 ani diagnosticat cu diabet zaharat de tip II (trecut de o săptămână la terapia cu insulină) și care datorită masajului visceral a fost scos de pe insulină din prima zi de proceduri. Mulți alți pacienți cu diferite complicații se tratau și deveneau în ochii noștri altfel de oameni. Mai sănătoși, mai fericiți!

Revenind acasă, la Chișinău, am început să practic masajul visceral și ventuzoterapia, iar rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate. Eficiența tratamentului și rezultatele avute în tratamentul diferitor patologii, în special în tratamentul disfuncționalităților organelor interne, m-au motivat în continuare să studiez toate nivelele masajului visceral, inclusiv să asimilez terapii și practici conexe cum este terapia cu ventuze.

masaj_abdomen_bMasajul visceral sau abdominal stimulează circulația sangvină și limfatică în organism și face posibilă eliminarea patologiilor organelor interne. Din moment ce cauzele cele mai frecvente ale patologiilor sunt stazele venoase și limfatice în organele interne sau în spațiul periorganic, masajul visceral reprezintă de multe ori singura terapie eficientă. În timpul tratamentului, specialistul realizează o presiune dozată asupra organelor afectate în conformitate cu regulile și tehnicile specifice terapiei.

Masajul visceral face posibile eliminarea stazei venoase și limfatice în organe și spațiile dintre acestea. Totodată, acțiunea asupra organelor interne și a spațiilor dintre acestea urmărește repoziționarea corectă a organelor. Astfel, terapia manuală viscerală conduce la normalizarea funcțiilor organelor interne și redresarea întregului organism, fără utilizarea medicamentelor sau cu reducerea consumului de medicamente.

Demn de menționat este și faptul că masajul visceral, implicit aplicarea presiunii în regiunea abdomenului, îmbunătățește circulația sângelui și a limfei nu doar în abdomen, ci la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul toracelui, capului, mâinilor și picioarelor.

Indicații pentru masajul visceral

Masajul visceral devine o terapie tot mai frecvent utilizată în profilaxia și tratamentul multor patologii considerate cronice în medicina secolului XXI. Astfel, masajul visceral este indicat în tratamentul complex al următoarelor sub-sisteme și patologii conexe:

  • Sistemul Digestiv – deschinezie biliară, colecistita, pancreatita, gastrita, ulcerul gastric și duodenal, steatoza hepatică și hepatite virale, colita, constipația cronică, hemoroizi etc.
  • Sistemul Endocrin – diabetul zaharat de tip II, boli ale glandei tiroide, boli ale glandelor suprarenale, obezitatea endocrină etc.
  • Sistemul Cardiovascular – cardiopatia ischemică, afecțiuni cerebrovasculare, hipertensiunea arterială, boli arteriale periferice etc.
  • Sistemul Urogenital – boli ale rinichilor și căilor urinare, boli ale aparatului genital feminin, boli ale aparatului genital masculin.

Aparatul Locomotor – boli ale coloanei vertebrale și articulațiilor, implicit tratamentul artritei.

Contraindicații pentru masajul visceral

Masajul visceral este o terapie care a demonstrat o mare eficiență în tratamentul diferitor patologii, în mod special în tratamentul afecțiunilor organelor interne. Există foarte puține contraindicații și precauții cunoscute pentru masajul visceral, printre care:

  • Tumorile maligne – bolile oncologice nu sunt tratate nemijlocit prin intermediul masajului visceral.
  • Ileusul – obstrucția intestinală acută.
  • Răni deschise ale pielii.

image-0-02-05-abddc04d8d156edd10a754d1d5e5b6fd7d4d032355c6d189fc1eadd55238a239-V

 

Adresa: str. Alba Iulia, 75/15
Telefon de contact: (373) 68 777 290, (373) 69 777 19
www.spatherapy.md

Astăzi este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului! Ce trebuie să faci pentru a reduce riscul apariției maladiei: Vezi 6 măsuri importante!

Anual, la 4 februarie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, o inițiativă globală a Uniunii pentru Controlul Internațional al Cancerului, pentru generarea schimbării și mobilizarea acțiunilor, prin construirea de alianțe mai puternice intersectoriale și noi colaborări pentru reducerea poverii cancerului la nivel global.

Cancerul Pulmonar: cum se depistează cauza celor mai multe decese!

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, cancerul este a doua cauză de deces la nivel mondial, reprezentând aproape 1 din 6 decese la nivel global. În Regiunea Europeană, în anul 2022, s-au înregistrat aproximativ 2,7 milioane de persoane cu cancer și peste 1,3 milioane de decese, indicele mortalității fiind mai mare la bărbați, decât la femei.

La bărbați, cele mai des întâlnite tipuri de cancer au fost: cancerul de prostată (23%), cancerul pulmonar (14%) și cancerul colorectal (13%), iar la femei predomină cancerul de sân (29%), urmat de cancerul colorectal (12%) și cancerul pulmonar (9%).  De menționat, că cancerul de sân rămâne principala cauză de deces printre femei, cu aproximativ 95 mii de decese în 2020, reprezentând 17% din totalul deceselor provocate de această boală.

Mai puțin de 15% din țările cu venituri mici au servicii de tratament al cancerului disponibile (comparativ cu 90% din țările cu venituri mari).

În țara noastră, maladiile oncologice constituie cea de-a doua cauză a mortalităţii  după maladiile cardiovasculare, fiind o problemă prioritară pentru sistemul de sănătate. Mortalitatea totală prin tumori în anul 2021 a constituit 220,7 cazuri la 100 mii locuitori (bărbați – 275,1, femei – 171,2).

În 2021, cele mai diagnosticate tumori maligne în Republica Moldova au fost cancerul mamar, colorectal, de prostată, al pielii și traheei care au însumat în total 52,6% din numărul total de tumori maligne.

O treime din decesele prin cancer sunt provocate de consumul de tutun, indicele masei corporale mărit, consumul de alcool, consumul mic de fructe și legume și lipsa activității fizice.

De asemenea, virusurile hepatitei B și C, papilomavirusul uman (HPV), ș.a. cresc substanțial riscul de cancer, cum ar fi cancerul de col uterin și de ficat. Până la 3,7 milioane de vieți ar putea fi salvate în fiecare an prin strategii adecvate de prevenire, depistare precoce și tratament calitativ în timp util.

Puteți reduce riscul apariției cancerului prin:

— Evitarea consumului de tutun și a consumului de alcool;

— Abordarea unei alimentații sănătoase și menținerea greutății corporale optime;

— Efectuarea regulată a activității fizice;

— Vaccinarea împotriva HPV și a Hepatitei B;

— Evitarea expunerii la radiațiile ultraviolete și ionizante;

— Limitarea expunerii la poluarea aerului exterior și a celui interior.

OMS/Europa enumeră prevenirea primară, depistarea precoce și cercetarea, inclusiv cea comportamentală drept factori-cheie pentru dezvoltarea unei strategii eficiente de sănătate publică pentru controlul cancerului.

Medici din Moldova au reușit să replanteze mâna stângă, cu recuperarea a 90% din funcții și a sensibilității, unui tânăr în vârstă de 18 ani

O echipă de medici de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă a reușit să să replanteze mâna stângă, cu recuperarea a 90% din funcții și a sensibilității, lui David Prutean în vârstă de 18 ani, din orașul Ștefan Vodă. Tânărul a suferit o traumă în urma unui accident rutier grav în 2014, când avea 10 ani. Atunci, el a fost diagnosticat cu amputația traumatică prin zmulgere a membrului superior stâng la nivelul 3/superior a brațului.

Echipa de medici: Anatolie Calistru, Igor Șapovalov, Vladislav Gladun, Maxim Țarălungă.

Tipuri de intervenții de recuperare: 1. Reimplantarea osteosinteză; sutura vas magistral; Sutura nervilor; Sutura mușchilor. 2. Autodermoplastia defectului postfasciotomic a antebrațului. 3. Operații reconstructive pe tendoane.

„După accidentul rutier, fiind consultat pe linia AVIASAN de șeful Secției Microchirurgie IMU dr.,șt.,med., conf.univ. Anatolie Calistru, a fost recomandat conservarea și transportarea corectă la rece în termocontainer a amputatului membrului superior stâng cu reanimobilul.

Totul a derulat cu o viteză impunătoare și, înr-un final, echipa de medici specialiști microchirurgi au reușit reimplantarea mâinii. Prima intervenție a durat în jur de 6 ore, iar celelalte intervenții câte 2, 3 ore.

Timp de mai mulți ani, pacientul fiind minor a fost tratat la Spitalul Clinic de copii V. Ignatenco.

Dupa 7 zile postoperator când viabilitatea segmentului amputat era sigură s-a efectuat autodermoplastia defectului postfasciotomic a antebrațului stâng.

Ulterior, pacientul a fost transportat în Centrul Republican de Microchirurgie IMU unde au fost efectuate un șir de intervenții reconstructive”, se spune în nota emisă de IMSP Institutul de Medicină Urgentă.

David Prutean a adresat mulțumiri medicilor și familiei.

„Vreau să spun un mare mulțumesc medicilor, bunelului și întregii familii care m-au susținut foarte mult. Ei mi-au dat speranța ca să-mi revin, pentru că nu-mi imaginez cum aș fi fără o mână, cum m-aș descurca. Acum pot să ridic greutăți, să duc pachete grele, să ridic haltere, am o viață normală”, a menționat David Prutean.

Instituția medicală a precizat că acum, pacientul poate folosi mâna, mișcările sunt active și sensibilitatea degetelor restabilite, se ocupă intens cu exercițiile fizice.

Un copil cu varicelă hemoragică, „o manifestare rară”, internat în spital. Deosebirea faţă de varicela „obişnuită”

Un copil în vârstă de 7 ani a ajuns la spital cu o formă de varicelă în care veziculele care apar pe corp devin hemoragice, nu cu un lichid transparent cum se întâmplă de regulă.

Varicela la copii: Top 10 informaţii importante şi sfaturi utile pentru  îngrijirea copilului bolnav

„Copilul suferă de varicelă hemoragică, o maladie foarte rară. În cazul băiețelului, boala vine pe fondul unei afecțiuni oncohematologice”, a transmis medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, într-un comunicat, conform news.ro.

Copilul a fost tansferat la spitalul din Timişoara de la Spitalul Judeţean din Arad, iar „evoluția agravantă a bolii a fost foarte rapidă”.

Medicii au explicat deosebirea „majoră” faţă de varicela „obişnuită” și cea hemoragică.

„Varicela hemoragică are un debut atipic. Cu toţii ştim că varicela se manifestă printr-o erupţie pe piele, cutanată, sub formă de vezicule. Erupţia apare iniţial la nivelul pielii păroase a capului, după care se extinde pe tot corpul. În aceste vezicule este sânge. Astfel, apar echimozele cutanate şi apoi sângerări ale mucoaselor. Ceea ce s-a întâmplat şi în cazul pacientului internat în spitalul nostru”, a explicat Adelina Marinescu, medic specialist boli infecţioase la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

Medicii au precizat că starea de sănătate a micuțului s-a îmbunătăţit semnificativ, nu au mai apărut alte erupții, iar cele vechi încep să se transforme în cruste.

Medicii au atras atenția că în ultimele săptămâni au avut aproximativ 6-7 cazuri de varicelă pe săptămână.

„Pacienţii nu au avut însă forme grave, aşa că nu au necesitat internare. Complicaţiile apar de obicei la sugari, la femeile însărcinate, la persoane imunodeprimate, cu imunitate scăzută din cauza unor tratamente sau a unor afecţiuni”, au mai spus reprezentanții de la „Victor Babeș”.

Mai mulți elevi, mușcați de câine în curtea unei școli din Capitală!
Articolul anterior
Vremea ne pregătește o nouă surpriză în acest weekend
Articolul următor