Ai picioare umflate? Iată 5 remedii naturiste

Vara din cauza temperaturilor înalte picioarele tale se pot umfla. Şi asta, deoarece vasele de sânge se dilată, îngreunând astfel circulaţia. Nu mai poţi purta niciun fel de încălţăminte, gambele te dor, trebuie să stai mereu jos, iar viaţa devine, în general, un calvar. Scapă de retenţia de lichide din corp cu ajutorul acestor remedii naturiste!

separator
7-remedii-naturiste-pentru-picioare-umflate-pe-timpul-verii

1. Sarea grunjoasa

Dupa ce te întorci acasă, pune puţină apă caldă într-un lighean, în care să adaugi o mână de sare grunjoasă şi 150 de mililitri de oţet de mere. Relaxează-ţi picioarele pentru 15 minute, apoi înfăşoară-le într-un prosop şi ridică-le mai sus decât nivelul capului. Se reface astfel circulaţia periferică, iar tu nu vei mai avea probleme cu picioarele.

2. Pătrunjelul

Da, aceasta legumă pe care tu o pui în ciorbe sau alte mâncăruri este folosită şi în scop medicinal. Pătrunjelul acţionează ca un puternic diuretic, conţinând minerale, vitamine şi clorofilă, toate acestea fiind bune pentru sănătate şi nutriţie. Adaugă-l în dieta ta zilnică şi vei ajuta astfel la menţinerea unei stări de sănătate optime.

3. Păpădia

Păpadia ajută la eliminarea apei din ţesuturi şi te scapă de kilogramele acumulate în plus.

4. Menta

Consumă mentă dacă vrei să scapi de picioarele umflate şi dureroase. Înmoaie-ţi picioarele într-o cadă cu apă calduţă în care ai turnat puţin ulei de mentă, nu mai mult de 10 minute, apoi timp de 30 de secunde înmoaie-le într-un lighean cu apă rece. La final, fă o baie fierbinte şi vei fi ca nouă!

5. Măceşele

Măceşele au diferite proprietăţi curative şi sunt extrem de benefice pentru organismul uman. Ele sunt cunoscute în lupta cu bolile de inimă, reumatismul, cistitele, alergiile. Totodată, măceşele au un conţinut bogat de vitamina C, fiind apreciate şi ca diuretice excelente. Dacă vrei să tratezi picioarele sau mâinile umflate cu măceşe, trebuie să consumi două căni de ceai din fructe de măceş pe zi, timp de o lună.

Sursa

 

Tânărul care a înlocuit mâncarea cu o băutură. Efectele acestei băuturi au întrecut așteptările sale
Articolul anterior
Adela Popescu s-a măritat! Primele poze
Articolul următor
Alte articole interesante