Amânarea momentului începerii menstruației poate cauza probleme grave de sănătate? Ce spune specialistul

Din rațiuni practice, mai ales în perioada vacanțelor, multe femei recurg la amânarea intenționată a momentului menstruației. Totuși, specialiștii susțin că acest lucru nu exclude riscul unor anumite probleme de sănătate.

separator
interesting-period-facts

Dr. Kathryn Wright sustine că amânarea perioadei menstruale este o chestiune ce ține de alegerea personală, însă poate duce la anumite dezechilibre hormonale.

Metodele prin care poți amâna ciclul menstrual sunt diverse, însă cea mai cunoscută este cea cu administrarea pastilelor hormonale anticoncepționale.

“Suprimarea perioadei menstruale prin contracepție hormonală împiedică creșterea mucoasei uterului, împiedicând astfel nevoia de a se desprinde, iar alteori suprimă ovulația. Acest lucru poate duce la un dezechilibru hormonal, la apariția ulterioară a unor sângerări grave, anemie, și chiar crește riscul de cancer uterin“, spune medicul.

Dacă iei deja anticoncepționale, tot ce trebuie să faci este să renunți la pauza de 7 zile, să începi un nou blister imediat după terminarea celui anterior, în continuarea lui.

Trebuie să știi că amânarea menstruației se poate face numai cu ajutorul medicului.

Este neapărat să consulți un medic înainte de a lua decizia de a opri menstruația și trebuie să ții cont de faptul că nu este o soluție lipsită de pericole pentru sănătate, chiar dacă poate salva o zi importantă din viața ta, ziua nunții, luna de miere, vacanța.

sursa

Senzațional! 5 tineri talentați din Moldova au lansat o piesă de dragoste, inspirată din anii ’30
Articolul anterior
Atenție, vindeau haine cu etichete false de brand-uri renumite! Mai mulți consumatori din Capitală au fost la un pas de a fi înșelați
Articolul următor
Alte articole interesante