Boli grave pe care le poți lua de la stomatolog

Indiferent de vârstă sau de stilul de viață, la un moment dat fiecare dintre noi consultă medicul stomatolog. Sănătatea dinților este extrem de importantă din punctul de vedere al funcției de nutriție pe care o îndeplinește dantura. 

separator
-511c1bcf902e8

Astfel, apelăm la medicul dentist pentru a ne ajuta să ne rezolvăm diferite afecțiuni sau, în funcție de caz, pentru soluționarea unor complicații extrem de nefaste. Ceea ce nu au în vedere adesea oamenii este faptul că atunci când aleg cabinetul sau clinica stomatologică trebuie să fie atenți la lucruri foarte importante pentru că o vizită la stomatolog poate însemna contaminare cu: hepatita B sau C, HIV, TBC, sifilis și alte boli grave. Fără a exagera, această contaminare poate însemna moartea.

Echipamentul de protecție poartă o mare încărcătură microbiană și de aceea este recomandată utilizarea consumabilelor de unică folosință. Cele mai frecvente căi de contaminare în stomatologie sunt reprezentate de salivă și de sânge. Este important să țineți cont că cea mai eficientă decontaminare a instrumentalului se realizează prin sterilizare. Cea mai eficientă sterilizare se obține cu ajutorul autoclavelor de clasă B. Înainte de sterilizare, instrumentalul trebuie dezinfectat în aparate speciale cu ajutrul dezinfectantelor de calitate. Dezinfecția și sterilizarea instrumentalului se face în încăperi separate, amenajate corespunzător. Un alt aspect, de asemenea important, este că instrumentalul rotativ (turbine, piese de mână) și tubulatura aparatelor stomatologice se contaminează atât la exterior, cât și la interior ”, explică medicul stomatolog Taner Chemal.

De asemenea, dentistul adaugă. ”Dezinfectarea suprafețelor externe, înjumătățește riscul contaminării, însă, eficiența de 100% se obține numai cu ajutorul autoclavelor speciale și a sistemelor de sanitizare cu care opțional pot fi dotate fotoliile dentare”.

Sursa

Olga Manciu cere ajutor. Vezi ce sfaturi îi dau mămicile
Articolul anterior
Horia Brenciu ar da o lege ca fiecare familie să adopte un copil de Crăciun
Articolul următor
Alte articole interesante