Boli sexuale pe care le poți lua chiar dacă folosești prezervativul. Află la ce riscuri te expui!

Prezervativul este una dintre cele mai sigure protecții împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Cu toate acestea, prezervativul nu oferă protecție 100%. Există boli sexuale pe care le poți contracta chiar dacă îl folosești.

separator
Boli-sexuale-pe-care-le-poti-lua-chiar-daca-folosesti-prezervativul--Afla-la-ce-riscuri-te-expui-

Iată care sunt acestea și cum trebuie să te ferești de ele:

Infecția cu HPV

Infecția cu HPV sau virusul Papilloma-Umana este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală, deoarece se poate lua și chiar dacă folosești prezervativul. Față de bărbați, femeile sunt mult mai expuse acestei boli.

Potrivit studiilor, până la 80% din femeile active sexual se infectează cu HPV de-a lungul vieții, iar 50% din bărbați sunt purtători ai virusului și își pot îmbolnăvi partenerele.

Virusul Papilloma-Umana prezintă peste 100 de tulpini, însă două dintre acestea, HPV 16 și 18, sunt responsabile de 70% dintre cazurile de cancer de col uterin. De asemenea, aceste tulpini sunt periculoase chiar și pentru bărbați, deoarece poți duce la apariția cancerului colorectal și penian.

Alte tulpini pot provoca veruci (negi), papiloame genitale sau anale, însă nu au risc cancerigen. Până acum nu a fost descoperit niciun tratamente pentru infecția cu HPV. În general însă, negii genitali dispar de la sine în doi ani, însă infecția rămâne în organism. Pentru a depista infecția, se recomandă efectuarea testului Papanicolau.

Herpesul genital

Herpesul genital se poate transmite chiar dacă folosești prezervativul. Acesta este provocat de două virusuri: HSV1 (în special cu acțiune bucală) și HSV2 (care afectează mai ales zona genitală). Odată ce este contactat, aceste viruse nu se mai poate vindeca.

Inițial, infecția nu prezintă simptome, însă, după câteva zile de la contactare, pot apărea mâncărimi, inflamații și vezicule în jurul organelor genitale, care, ulterior, se transformă în crustă.

Păduchii genitali

Păduchii genitali pot fi luați chiar și prin contact sexual protejat. Pentru îndepărtarea lor trebuie curățate foarte bine așternuturile, hainele și lenjeria intimă.

Gonoree, hepatita

Chiar dacă riscurile sunt mai mici, gonoreea, hepatita A sau C ori virusul HIV pot fi transmise chiar dacă folosești prezervativul dacă intri în contact direct cu răni, sânge sau secreții ale persoanei infectate.

Sursa

Ultima poză a Jannei Friske!
Articolul anterior
Scrisoarea unei foste actrițe porno: “Chiar vrei să râdă toți colegii de clasă de copilul tău?”
Articolul următor
Alte articole interesante