Calmante naturale pentru dureri de cap, de spate sau de măsele

Te doare capul? Te doare spatele? Sau o măsea? Nu te grăbi să apelezi la medicamente analgezice. O soluţie mai buna o reprezintă camentale naturale, pentru că îţi permit să te tratezi fără medicamente.

separator

60681370

Cele mai bune analgezice naturale sunt:

Ardeiul iute şi capsaicina, respectiv componenta activă din ardeiul iute, care acţionează la nivelul receptorilor nervoşi. Capsacina are capacitea de a îmbunătăţi gradul de suportabilitate la durere, ceea ce face ca modul în care senzaţia de durere este percepută să scadă în intensitate. Consumă constant, ardeii iuţi cresc rezistenţa la durere în 3-5 săptămâni.

Ardei-iute-

În jur de 40% dintre pacienţi observă o ameliorare a durerii, o scăderea a intensităţii de circa 50%, după ce folosesc capsaicina 2 săptămâni. Restul de 60% au parte de acelaşi rezultat dupa 2 luni, după cum arată un studiu realizat la Oxford. Pacienţii de la New England Center for Headache scăpau de migrene şi dureri de cap apăsătoare după ce foloseau capsaicina.

Arnica este leacul durerilor în caz de răni sau pentru calmarea durerilor de după operaţii. Deşi mecanismul de vindecare nu este încă ştiut, această plantă are proprietăţi antiinflamatoare. De exemplu, dacă ţi-au fost îndepărtate amigdalele poţi să iei arnică pe cale orală. Durerile de muşchi şi articulaţii scad dacă aplici creme cu arnică de patru ori pe zi.

3088035

Uleiul de peşte are abilitatea să reducă inflamaţiile. Şi cum orice inflamaţie înseamnă durere, un studiu arată că 40% dintre pacienţii cu artrită reumatoidă care au ingerat acest produs în fiecare zi au putut să-şi reducă dozele de medicamente antiinflamatoare la o treime. Oamenii cu dureri de gât şi în zona inferioară a spatelui au observat chiar şi mai multe beneficii, aproape două treimi, renunţând complet la pastile, după cum a arătat un studiu realizat la Universitatea din Pittsburgh. Doza benefică este de 1.000 de miligrame şi avantajele sunt substanţiale, inclusiv la nivelul inimii, iar doza poate să crească până la 2.000 şi chiar 4.000 de miligrame pe zi. Cel mai bine este să iei ulei de peşte dacă suferi de artrită reumatoidă, boli autoimune ce afectează articulaţiile şi diverse alte afecţiuni ce generează dureri.

ulei-peste-creier

Alte două substanţe naturale, eficiente în combaterea durerii sunt glucozamina şi condroitina. Cele două sunt compuşi naturali care se găsesc în cartilajele de rechin şi vită, combinaţia fiind bună pentru persoanele cu osteoartrite severe şi scăzând durerea la jumătatate.
Shark-Cartilage

Partea cea mai bună din această poveste este că toate calmantele naturale nu au efecte secundare, nu dau dependenţă şi acţionează extrem de eficient.

Sursa

Au trecut sau nu vedetele proba cântarului?
Articolul anterior
Lolita a speriat publicul
Articolul următor
Alte articole interesante