Cartofii copţi combat constipaţia

Cartofii copţi ar putea fi o metodă eficientă de luptă împotriva constipaţiei, asociată cu sindromul colonului iritabil, conform unor cercetări efectuate în Norvegia.

separator
cartofi_copti_63827000

Într-un experiment efectuat la Universitatea din Trondheim, Norvegia, cercetătorii au urmărit evoluţia a 400 de pacienţi ce sufereau de sindromul colonului iritabil, informează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un consum regulat de cartofi copţi a redus aproape cu jumătate severitatea simptomelor de constipaţie.

Deşi nu s-a stabilit cu claritate cauza acestui fenomen, oamenii de ştiinţă consideră că un rol important ar putea fi jucat de fibrele şi amidonul din cartofi.

cartofi-cu-cimbru-

Virginia Ciobanu, medic  fitoterapeut, consideră cartoful o sursă bună de vitamine şi minerale. „Conţine din abundenţă potasiu, o cantitate semnificativă de calciu, magneziu, fosfor şi fier. În tuberculi se mai găsesc şi vitaminele C, B, B2, B6, PP B, D, K, E, acid folic, caroten şi acizi organici. Datorită conţinutului ridicat de potasiu, cartoful  are proprietăţi diuretice, de aceea este recomandat şi în curele de slăbire. „

Chiloțeii cu horboțică, purtați și de bărbați!
Articolul anterior
Un designer de la noi și-a prezentat colecția la Londra!
Articolul următor
Alte articole interesante