Ce boală gravă poate provoca un banal herpes

O tehnică nouă de a studia infecţiile din interiorul celulelor cu virusul herpes simplex tip 1 (HSV1) a fost dezvoltată de către laboratoarele de la Universitatea New Mexico, Universitatea Brown şi Institutul House Ear. Cercetătorii susţin că virusul herpes ajunge în interiorul celulelor nervoase, cu timpul acestea pot duce la boala Alzheimer.

separator

s560x316_herpes1_27560700

HSV1, cauza unei inflamaţii comune, persistă în stare latentă în interiorul celulelor nervoase. Re-activarea şi dezvoltarea infecţiilor HSV1 contribuie la declinul cognitiv asociat cu boala Alzheimer.

“Herpesul infectează membranele mucoase, cum ar fi buzele sau ochii şi generează particule virale”, a spus cercetatorul principal, Elaine Bearer.

“Aceste particule virale izbucnesc din celulele mucoase şi pătrund în celulele nervoase senzoriale, de unde călătoresc în interiorul nervului spre creier. Acum putem vedea sistemul de transport celular şi urmări modul în care virusul nou format se angajează în timpul călătoriei sale în afara celulei.”, susţine Elena Bearer.

Premieră! Ionel Istrati şi-a lansat noul videoclip!
Articolul anterior
Alexandra Clețova: Am pariat cu prietena că voi arăta mai bine la nunta ei
Articolul următor
Alte articole interesante