Ce nu ştiai despre diabet

Iată câteva idei greşite despre alimente şi băuturi:

separator
1. Produse dietetice fără limită
Produsele dietetice pentru diabetici conţin înlo­cui­tori de zahăr sau edulcoranţi, în locul zahărului obiş­nuit. Dar ele trebuie consumate respectând un program dietetic. Ceea ce înseamnă că sunt luate în calcul la cantitatea substanţelor nutritive, iar limita lor este stabilită de planul de regim.
big95

2. Fructoza e mai sănătoasă decât zahărul obişnuit
Fructoza are un index glicemic mai mic decât zahărul obişnuit. Cu toate acestea, cantitatea maximă de con­sum zilnic nu trebuie să depăşească 40 g, nici în cazul fructozei, nici în ca­zul zahărului obişnuit. De­oa­rece zahărul prea mult nu afec­tea­ză doar greutatea cor­porală, ci şi tri­gliceridele (gră­simile) din sânge. Care grăbesc scle­rozarea vaselor şi îngroaşă con­sis­ten­ţa sângelui.

3. Sucurile fără zahăr sunt băutura potrivită pentru diabetici
Indicaţia „fără adaos de zahăr” înseamnă doar că sucului respectiv nu i s-a adăugat zahăr obişnuit de consum. Cu toate acestea, sucul conţine – în funcţie de felul fructului – între 6-12 g de zahăr la 100 ml şi trebuie, deci, băut cu economie.

mituri-si-adevaruri-despre----sucur-0904162649

4. La legume nu există restricţii, se pot mânca după bunul plac
Nu există aliment pe care să-l putem mânca fără limite. Dacă mân­căm mai mult decât a­vem ne­voie, ne în­grăşăm. Chiar dacă este vorba despre legumele sănătoase.

5. Bananele conţin mai mult zahăr decât merele
Este valabil doar dacă sunt comparate porţii de câte 100 g. O banană mică, fără coajă, cântăreşte 100 g şi conţine circa 21 g de zahăr, iar un măr mare cântăreşte – fără partea lemnoasă şi sâm­buri – 200 g şi conţine 23 g de zahăr.

6. Slăbim, dacă înlocuim dulciurile cu fructele

Cel care mănâncă, de exemplu, o nectarină mare de circa 200 g, în locul unui baton de ciocolată, consumă mai puţine grăsimi şi asimilează mai multe vitamine şi substanţe minerale, dar numărul caloriilor este acelaşi.

Dr. Oz îţi spune ce să mănânci ca să-ţi reduci colesterolul de Sărbători
Articolul anterior
Geta Burlacu a trecut la casă nouă!
Articolul următor