Ce trebuie să nu lipsească din trusa ta de prim ajutor

Pielea are nevoie de atenție și îngrijire corespunzătoare! Cel mai extins organ uman, cu rol de protecție, este supus în mod constant influenței factorilor nocivi de mediu: microorganisme, agenți chimici, fizici, suprafețe și obiecte periculoase, ce comportă risc de lezare și traumatism. Pielea trebuie protejată și curățată, atunci când este invadată de bacterii, virusuri și ciuperci și, vindecată, atunci când este lezată și rănită. Or, pielea curată și igienizată este condiția unui corp sănătos, întrucât ne ferește de o serie de boli infecțioase neplăcute.

separator
aaa

Pielea are are un rol important în procesul de eliminare a toxinelor și deșeurilor metabolice din organism. Ea protejează organismul împotriva razelor ultraviolete, participă la termoreglarea organismului prin eliminarea apei, apără corpul împotriva temperaturilor extreme și radiațiilor ultaviolete, participă la sintetizarea vitaminei D, comportă funcție imunologică, găzduiește neuroreceptori tactili, termici, de presiune și de durere. De ce este absolut esențial să păstrăm pielea curată?

Pe lângă faptul că există numeroși factori agresori externi, care pot amenința integritatea pielii și cauza răni și leziuni suprainfectate de bacterii din mediul înconjurător, pielea intactă, dar și lezată, prezintă o cale importantă de transmitere și pătrundere în organism a unor infecții patogene periculoase.

ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });

Cum ne poate îmbolnăvi pielea?

Pielea contaminată, în special tegumentul de pe mâini, crește riscul de îmbolnăvire, facilitând contactul microorganismelor cu mucoasele corpului uman, cum ar fi mucoasa cavității bucale, faringiene și digestive, conjunctiva ochilor, mucoasa nazală și cea vaginală.

Or, potrivit specialiștilor, respectarea măsurilor de igienă prezintăigiena-lectia-care-se-repeta-zilnic-18376380 cea mai importantă modalitate de prevenire a unei serii de boli infecțioase cu agenți patogeni (cu transmitere, de la om la om, prin mecanism fecal-oral). Acestea includ: hepatita virală A, hepatita virală E, dizenteria, enterovirozele Coxsackie si ECHO, infecția cu rotavirus, dar și infecțiile virale respiratorii, gripa etc.

De la o vârstă fragedă aflăm despre microbi și cum să ne ferim de ei, prin mijloace clasice, spălat pe mâini, dat cu spirt pe măini, folosirea șervețelelor antibacteriene.

Mai mult, atunci când rănim sau lezăm pielea, apelăm grăbiți la remediile antiseptice din sertarul cu medicamente, fie că e vorba despre soluția de alcool etilic, iodul, verdele de briliant ș.a., pentru că ne dorim să acționăm prompt și să ne vindecăm rapid.skin-wound-Common-Injuries-Article

Însă, cunoaștem cu toții, că aceste modalități tradiționale de dezinfectare nu rezolvă toate problemele. De exemplu, spirtul și verdele de briliant nu pot fi aplicate direct pe o rană deschisă deoarece produc iritație și senzație accentuată de usturime, iodul comportă risc de arsuri grave etc.

Ce facem când avem nevoie de un antiseptic cu adevărat eficient, inofensiv, în trusa noastră de prim ajutor?

Compania franceză Laboratoratoire INNOTECH International livrează pe piața farmaceutică unul dintre remediile antiseptice folosite cu succes de mai bine de 20 ani pe plan internaţional, Dermobacter.

Dermobacter este o  soluţie cutanată cu proprietăți puternice antibacteriene, antivirale şi fungicide, utilizate în tratarea și prevenirea infecţiilor la nivelul pielii şi mucoaselor.

yyyyyPreparatul se foloseşte în cabinetele medicale şi în sălile de operaţie, în chirurgie, ginecologie, dermatologie şi pediatrie, întrucât manifestă proprietăți antiseptice eficiente, datorită celor două substanțe active din componența sa: clorura de benzalconiu şi digluconat de clorhexidină.

Clorura de benzalconiu este cunoscută pentru acţiunea sa rapidă și puternic antimicrobiană (antibacterienă, antivirală, antimicotică), precum şi pentru cea spermicidă. Aceasta acționează asupra germenilor germenilor Gram pozitivi (stafilococul auriu, streptococcii, Corynebacterium) și Gram negativi (Proteus, Klebsiela, Mycolasma, Ureaplasma, inclusiv Pseudomonas aeruginosa), bacteriilor transmise pe cale sexuală (Tricomonas vaginalis, Clamidia, Neisseria Gonoreea), fungilor (ciuperci sau micoze, Candida albicans), virusurilor (Herpex Simplex, Cytomegalovirus (CMV), HPV).

Clorhexidina este un agent antimicrobian ce acționează asupra germenilor Gram pozitivi și Gram negativi, cum ar fi Escherichia coli, Enterobacter, Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Streptococ hemolitic, Steptococcus faecalis, Salmonella Sp, Klebsiella Sp, Proteus spec., Streptococcus mutans, Staphylococcus aureus, Candida albicans, Microsporum canis, Aspergillus versicolor, inclusiv asupra germenilor rezistenți, precum Staphylococcus aureus meticilinorezistent (MRSA) sau Enterococul rezistent la vancomicina (VRE).

Important! Clorhexidina se leagă cu stratul cornos al pielii, ceea ce determină o activitate antimicrobiană persistentă. Preparatul nu este inactivat de sânge şi proteine serice. De aceea, în comparație cu alte substanțe antiseptice, clorhexidina își păstrează activitatea într-un mediu cu exudat purulent.

Cum se folosește Dermobacter?

Dermobacter se folosește nediluat (aplicat pe piele) sau diluat (în proporție de 1:10 pe mucoase, soluția necesită preparare imediat înainte de a fi utilizată), o dată sau de două ori pe zi, timp de 7-10 zile, în curățarea rănilor și tratamentul rănilor cutanate și mucoase cauzate de infecții ori suprainfectate.

Dermobacter are efect antiseptic asupra rănilor, fiind utilizat în chirurgie și dermatologie:

– în tratamentul rănilor pielii și mucoaselor;
– ulcere trofice, escare;
– dermatite bacteriene (piodermită, supuraţie, abces, foliculită, furunculoză);
– dermatite fungice (candidoze, dermatofitie, intertrigos);
– dermatite virale (varicelă, zona zoster, herpes, erupţii cutanate virale);
– infecții vaginale bacteriene și fungice.

În pediatrie, Dermobacter este indicat ca remediu antiseptic local în erupțiile de varicelă și în îngrijirea zilnică.

Care sunt avantajele preparatului Dermobacter:

– Efectul antiseptic se instalează rapid, în decurs de un minut;
– Preparatul are efect rezidual (efectul antibacterian se menține în decurs de 6 ore);
– Favorizează cicatrizarea plăgii;
– Nu ustură, nu produce arsură;
– Fără miros, fără culoare;
– Preparatul își păstrează acțiunea antimicrobiană inclusiv în rănile cu exudat purulent;
– Este mai eficient decât iodul (evidenţele experimentale certifică superioritatea clorhexidinei faţă de preparatele pe bază de iod, determinând o scădere a riscului de infecţii postoperatorii cu 62%);
– De asemenea, este recomandat în profilaxia gripei H1N1 și a Pseudopestei aviare, ca dezinfectant pentru mâini (este recomandat spălatul mâinilor cu multă apă, după scurgerea timpului minim de acțiune a preparatului, ori înainte de prepararea și luarea mesei).
– Dermobacter este un medicament eliberat fără prescripţie medicală.
– Dermobacter se poate utiliza ca remediu antimicrobian în infecţii bacteriene și fungice ale pielii și mucoaselor, atât la copii cât şi la adulţi.

Dermobacter – un antiseptic pentru întreaga familie!

Dermobacter nu dă senzaţia de usturime sau de arsură, se aplică pe piele nediluat, iar pe mucoase diluat în proporţie 1:10.

Dermobacter – este un medicament eliberat fără prescripţie medicală.
Demobacter – antiseptic pentru întreaga familie!

Ridichea echilibrează nivelul zahărului din organism

Ridichea te ajută în lupta cu astenia de primăvară, datorită cantităţii mari de vitamine ce le conţine. Ridichea roşie, pe care o cumperi în această perioadă, conţine carbohidraţi, vitamina C este în proporţie de 25%, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu şi multe alte componente ce-ţi sunt de prim ajutor.

separator
ridichii

Iată 5 motive ca să consumi ridiche:

  1. O legătură de ridiche îţi asigură o jumătate din cantitatea necesară de vitamina C.
  2. 100 de grame de ridiche conţin 14 kcal, respectiv nu există riscul că ai putea pune câţiva centimetri în jurul taliei. De asemenea, ridichea este un catalizator al schimbului de substanţe din organism.
  3. În ridiche se conţin substanţe, care ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din organism, astfel poţi consuma ridiche, chiar dacă ai diabet.
  4. Ridichea ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi la întărirea pereţilor vaselor sanguine, datorită conţinutului de vitamina C.
  5. Şi nu în ultimul rând, ridichea este pur şi simplu frumoasă, datorită combinaţiei de culori: roşu şi verde, simbol al renaşterii şi al vieţii.  Aceste culori sunt datorate compuşilor ce colorează legumele în culori vii precum: roşu, verde, mov, albastru; ce se numesc antocieni. Conform ultimelor studii, antocienii încetinesc multiplicarea celulelor canceroase.

Снимок

Cum să alegi ridichea?
Atunci când alegi ridichile, fii atentă ca acestea să fie tari. Dacă sunt moi, au o cantitate mai mică de vitamine şi calităţile  nutritive. Nu alege ridichea, ce are pete sau fisuri, aceasta înseamnă că deja este în putrefacţie.

Contraindicaţiile,în consumul de ridiche, sunt valabile doar pentru cei care suferă de boli ale tractului gastrointestinal, ulcer, gastrite, sau prezintă reacţii alergică la ridiche.

Pentru un ten vitaminizat
Ia câteva ridichi şi dă-le prin răzătoare, scurge sucul, iar în pulpa rămasă adaugă o lingură de ulei de măsline şi puţin amidon. Amestecă totul, până obţii o pastă cremoasă şi aplic-o pe faţă pe 5-10 minute. Atenţie! Dacă tenul îţi este uscat, nu aplica această mască.

Somnul bun și regulat adaugă ani de viață, sugerează o nouă cercetare

Un nou studiu a sugerat că un somn bun în mod regulat ar putea adăuga ani la viața ta, protejându-te de boli grave. Se știe deja că un somn bun ajută la evitarea diferitelor probleme de sănătate cardiovasculare, printre alte boli grave. Concluziile studiului indică faptul că nu este vorba doar de a dormi suficient, însă, somnul trebuie să fie de calitate și fără perioade de veghe.

Importanta somnului pentru o viata sanatoasa

Cercetarea a constatat că un somn bun și liniștit ar putea ajuta bărbații să adauge încă cinci ani la viața lor, în timp ce femeile ar putea trăi încă doi ani dacă obiceiurile lor de odihnă sunt sănătoase.

În plus, tinerii care au obiceiuri de somn decente au mai puține șanse să moară prematur, spun cercetătorii. Se știe că un somn bun ajută la evitarea diferitelor probleme de sănătate cardiovasculare, printre alte boli grave. Concluziile studiului indică faptul că nu este vorba doar de a dormi suficient, însă, somnul trebuie să fie de calitate și fără perioade de veghe, relatează The Independent.

Criteriul de măsurare a somnului bun” s-a bazat pe cinci factori: durata ideală a somnului de șapte până la opt ore, dificultatea de a adormi de cel mult două ori pe săptămână, dificultatea de a rămâne adormit de cel mult două ori pe săptămână, lipsa medicamentelor pentru somn și trezirea cu o stare de odihnă bună în cel puțin cinci zile pe săptămână. Constatările au arătat, de asemenea, că aproximativ 8% din decesele din orice cauză pot fi atribuite unor modele de somn deficitare.

Dr. Frank Qian, medic rezident de medicină internă la Beth Israel Deaconess Medical Centre din Boston, America, și coautor al studiului, a declarat: Am observat o relație clară de tip doză-răspuns, astfel încât cu cât mai mulți factori benefici pe care îi are cineva în ceea ce privește o calitate mai bună a somnului, cu atât are și o scădere treptată a mortalității din toate cauzele și a mortalității cardiovasculare.”

Dr. Qian, care este, de asemenea, cercetător clinic în medicină la Harvard Medical School, a adăugat: Cred că aceste constatări subliniază faptul că nu este suficient să dormi suficiente ore de somn. Trebuie să aveți un somn odihnitor și să nu aveți probleme în a adormi și a rămâne adormit.”

Fiecărui factor de somn variabil a fost atribuit zero sau un punct pentru fiecare. Se putea obține un maxim de cinci puncte, ceea ce indica cea mai bună calitate a somnului.

Dr. Qian a adăugat: „Dacă oamenii au toate aceste comportamente ideale de somn, este mai probabil să trăiască mai mult. Așadar, dacă putem îmbunătăți somnul în general, iar identificarea tulburărilor de somn este deosebit de importantă, am putea fi capabili să prevenim o parte din această mortalitate prematură.”

Studiul preliminar, care a fost prezentat joi la o întâlnire anuală a Colegiului American de Cardiologie, a analizat datele de la peste 172.000 de persoane care au răspuns la chestionare de somn între 2013 și 2018, în cadrul National Health Interview Survey.

Dr. Qian a spus: „Chiar și de la o vârstă fragedă, dacă oamenii pot dezvolta aceste bune obiceiuri de somn, de a dormi suficient, de a se asigura că dorm fără prea multe distrageri și de a avea o bună igienă a somnului în general, acest lucru poate fi foarte benefic pentru sănătatea lor generală pe termen lung.”

Cum poate fi ameliorat psoriazisul. Sfatul medicului

Multe persoane suferă de psoriazis. Boala afectează atât femeile, cât și bărbații. Practic, oricine poate ajunge să sufere de psoriazis, indiferent de vârstă, și nu este deloc o „simplă problemă a pielii”, așa cum cred mulți dintre noi, scrie unica.ro.

Psoriazisul nu trebuie subestimat, iar anumiți factori precum rănile la nivelul pielii, stresul, frigul, fumatul, consumul de alcool, anumite medicamente sau unele infecții precum amigdalita sau candidoza pot agrava boala. De aceea, e bine să știi totul despre ea ca să o poți ține la distanță.

Psoriazis, o afecțiune care are un impact major asupra întregului organism

Pe scurt, psoriazisul este o afecțiune autoimună cronică, în care excesul de inflamație poate provoca o serie de simptome diferite pe piele, unghii și articulații. Această boală, care se manifestă la nivelul pielii, poate avea o serie de efecte, atât fizice, cât și emoționale. Poate provoca mâncărimi, piele solzoasă în anumite părți ale corpului, stare de oboseală, durere, căderea părului, modificări ale unghiilor și poate avea un impact emoțional mare asupra persoanei afectate. Altfel spus, această afecțiune îți dă viața peste cap, dar depinde de tine să înveți să o ții sub control pentru a te bucura de o viață „blândă”.

Apa termală sulfuroasă are efect asupra psoriazisului

Din timpuri îndepărtate, persoanele cu psoriazis au luat contact cu apa izvoarelor minerale bogate în sulf, în căutarea unui leac. Astăzi, astfel de izvoare continuă să atragă pacienți. Terapia cu apă sulfuroasă poate fi un remediu natural și eficient în cazul psoriazisului, complementar terapiei farmacologice și fără efecte secundare.

Cum se ameliorează bolile de piele

De altfel, se știe că băile cu ape termale sulfuroase vindecă afecțiunile pielii, precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncărimi, acnee. Mineralele provenite din izvoarele naturale (sulf, magneziu, calciu) sunt folosite în scop terapeutic (aplicate pe leziuni) în cadrul tratamentelor balneare, iar în combinație cu proprietățile apei (temperatură, curenți, presiune etc.) sau cu nămolul prezent în zonă pot face minuni.

„Balneoterapia cu apă termală minerală bogată în sulf permite prelungirea timpilor de regresie ai bolii, reducând utilizarea terapiilor topice și sistemice în lunile următoare tratamentului în sine; toate acestea datorită capacității antiinflamatorii și antioxidante, exfoliante și antiseboreice, antifungice și antibacteriene. Acest tratament este eficient în forme superficiale, dar se văd rezultatele și în formele severe. Apele sulfuroase sunt cu siguranță un adjuvant pentru terapii farmacologice și sistemice. Apa termală minerală este un adevărat leac pentru psoriazis, mai ales că este o boală cu un curs cronic și faze acute”, spune Dr. Larisa Băloi, balneolog la Băile Herculane din România.

Rezultatul obținut? Înmuierea în apă termală (cea potrivită și recomandată de medic) – bogată în vitamine și minerale – este esențială pentru a reduce inflamația cauzată de psoriazis. Hidratarea corectă este restabilită, iar cele mai recente studii evidențiază capacitatea apei termale sulfuroase de a reechilibra compoziția microbiotei pielii.

Cât contează apa termală sulfuroasă

„Hidrogenul sulfurat din apa minerală este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, după care este eliminat prin piele, intestin și rinichi. Căldura băilor activează circulația sangvină în cadrul țesuturilor bolnave. Astfel, ajută la resorbția lor, precum și la producția de anticorpi”, adaugă medicul balneolog.

Partenerii noștri
Author LABORATOIRE INNOTECH INTERNATIONAL
Adresa: Mitropolit Dosoftei 130, of.6
Tel.: +373 (22) 291-144
Facebook: https://www.facebook.com/Laboratoire-Innotech-International-Moldova-545293495504608/?fref=ts
Felicia Sârbu și-a arătat fiica! Casandra are deja 5 luni
Articolul anterior
Descoperă cele mai spectaculoase rochii de mireasă! Saloanele de mariaj au lansat propunerile pentru 2017
Articolul următor