Ce poţi face atunci când suferi de tuse?

Cine nu și-ar dori sa respire liber și ușor, să se bucure de viață și de această lume din jur. Dar ce e de făcut atunci când suferiți de tuse și aceasta nu trece nicidecum? Tusea este o reacție utilă, de protecție a organismului, acesta din urmă încercând să curețe căile aeriene și să elimine tot ce este dăunător și greșit care pătrunde în ele – corpi străini, acumulări de mucus (spută). Tusea poate să mai apară ca reacție la mirosuri puternice sau la inhalarea de aer rece.

separator

p-tusea-in-infectiile-de-tract-respirator-prieten-sau-dusman_size7

Dacă ne îmbolnăvim, tusea poate deveni un inamic, deoarece nu ne lasă să dormim, ne deranjează. Deseori, la debutul bolii, tusea este uscată, nu este productivă, deoarece este încă puțină sau nu este deloc spută. Dacă tusea este umedă sarcina principală nu este să oprim tusea, ci, dimpotrivă, să o intensificăm, pentru a ajuta organismul să elimine excesul de spută din căile respiratorii. Indiferent dacă tusea este uscată sau nu, este necesar să se consume multe lichide (norma pentru un adult este de aproximativ 2 litri pe zi), de preferință, apă simplă. Lichidul ajută la eliminarea toxinelor și hidratează mucoasa tractului respirator. Umezirea mucoasei poate fi realizată nu numai prin consumul de lichide, dar și prin inhalarea de aer cald umezit.

01

Ce remediu te poate ajuta să trateze eficient tusea umedă? Unul dintre medicamentele cunoscute pentru tratamentul eficient al tusei umede este Flavamed® – un produs modern, fabricat în Germania. Ambroxol – substanța activă din Flavamed® are un efect dublu: lichefiază mucusul format în bronhii și facilitează expectorația acestuia. Acest medicament se comercializează sub formă de comprimate simple, comprimate efervescente (solubile în apă), sirop pentru copii și adulți. Aroma de zmeură a siropului Flavamed® este creată pentru a fi pe placul copiilor și ușurarea administrării medicamentului pentru părinți. Pentru adulții care preferă siropul a fost creat Flavamed® forte.

Siropurile Flavamed® nu conțin zahăr, alcool, coloranți. Comprimatele efervescente Flavamed® se dizolvă ușor în apă, soluția rezultată este incoloră și inodoră, cu un gust plăcut de vișine. Flavamed® forte și comprimatele efervescente Flavamed® sunt forme pentru adulți și copiii peste 12 ani, deoarece au o concentrație mare de substanță activă. Comprimatele Flavamed® au dimensiuni reduse și, cu toate că sunt contraindicate copiilor sub 6 ani, ele sunt ușor de înghițit și pot fi utilizate de către copiii mai mari și de către adulți.

Puteți găsi informații suplimentare pe site-ul  www.flavamed.md.

Acesta este un medicament. A se citi cu atenţie instrucţiunea pentru administrare. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Partenerii noștri
Author Berlin-Chemie Menarini
Adresa: Chișnău, str. Alexandru cel Bun, 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84
Cum slăbeşti dacă îţi este afectată glanda tiroidă
Articolul anterior
Ea este prima soţie a lui Florin Piersic! S-au revăzut după 56 de ani de la nuntă
Articolul următor
Alte articole interesante