Ce problemă de sănătate trădează căderea excesivă a genelor

Genele au un rol estetic, dar şi protejează ochii împotriva umidităţii, razelor solare şi prafului. Potrivit specialiştilor este normal să îţi cadă 1-5 gene pe zi. În anumite situaţii însă genele pot cădea într-un număr mult mai mare.

separator

do-eyelashes-grow-back

 

Durata de viață a unei gene este de aproximativ 90 de zile

Părul de pe corpul uman crește şi se menține într-un ciclu continuu, firele de păr cad și sunt înlocuite de altele noi. Comparativ cu părul de pe cap, perioada de creștere a genelor este mai scurtă, în jur de 30-45 de zile. În plus, genele nu sunt întotdeauna înlocuite imediat atunci când cad. Uneori pare că acestea nu cresc deloc. Se consideră că pleoapa superioară are un număr de aproximativ 200 de gene, în timp ce pleoapa inferioară – mai puţine, în jur de 100 de gene.

Genele cad zilnic

Potrivit specialiştilor, în medie, cad 1-5 gene în fiecare zi şi este nevoie de patru până la opt săptămâni pentru ca o nouă geană să apară și să crească în întregime.

Genele au rol de protecţie

Ele protejează ochii de particulele existente în aer și de insecte mici, țin umiditatea la distanță, cum ar fi transpirația, picăturile de ploaie, umezeala din aer. Genele protejează ochii împotriva razelor de soare, împreună cu sprâncenele și fruntea, genele ajută la protecția ochilor de lumina solară.

Ce este madarosisul?

Denumită madaroză sau madarosis, afecţiunea reprezintă o anomalie care poate afecta atât genele, cât şi sprâncenele. Simptomele se manifestă prin rărirea liniei genelor şi sprâncenelor, apariţia unor goluri şi fragilitatea generală a genelor şi sprâncenelor.

Collages
Factorul care declanşează căderea exagerată a genelor şi sprâncenelor poate varia, în funcţie de rutina de machiaj, dietă sau alte afecţiuni.

Dereglările activităţii glandei tiroide pot sta la baza căderii genelor. Creşterea sau scăderea funcţiei glandei tiroide declanşează căderea părului şi rărirea liniei genelor şi sprâncenelor. Alte cauze ale madarozei pot fi anemia, seboreea, infecţii la nivelul pleoapelor.

De asemenea, reducerea funcţiei hormonilor estrogeni în organism, menopauza, pot încetini creşterea părului şi duce la slăbirea foliculului pilos. În acest caz părul, genele şi sprâncenele se răresc.

sursa

Răzvan Simion a divorțat oficial!
Articolul anterior
Păpuşa pentru copiii bolnavi de cancer, lansată de Shakira
Articolul următor
Alte articole interesante