10 lucruri pe care nu le ştiai despre vagin

Vaginul este un organ musculo-conjunctiv a cărui rol principal este cel de copulaţie. În timpul excitaţiei sexuale, pereţii acestui organ genital se lubrifiază, iar muşchii pelvisului şi cei vaginali încep să se contracte în mod involuntar. Există multe cercetări efectuate în domeniul sănătăţii femeii, însă iată care sunt cele zece lucruri curioase despre un vagin, potrivit womenshealthmag.com.

separator
shutterstock_188209637-750x410

1. Muşchii vaginului pot rezista la un antrenament foarte intens. Tonusul muscular al vaginului este puternic. Exerciţiile fizice pentru abdomen întăresc şi musculatura pelvină şi sunt o cheie către orgasmele mai intense.

-OzlFX7IwKU

2. Alimentaţia pe care o are o femeie influenţează mirosurile din zona genitală. Chiar dacă este normal ca mirosurile să difere în perioada ovulaţiei, acestea se pot schimba şi în funcţie de produsele pe care le consumăm, de exemplu, atunci când mâncăm usturoi.

Cum se schimbă vaginul femeii în funcție de vârstă!

3. Clitorisul are mai multe terminaţii nervoase decât orice altă parte a corpului. Nu trebuie să ne mai întrebăm de ce este punctul central pentru producerea orgasmului.

4. Vaginul femeii se dilată în timpul actului sexual.

5. Nu toate părţile corpului unei femei sunt create egal. De fapt, unele clitorisuri sunt mai apropiate faţă de deschiderea vaginală. Un studiu recent a arătat că femeile care se găsesc în această situaţie beneficiază de mai multe şanse de a avea orgasm decât celelalte.

Floarea de salcâm tratează candidoza vaginală

6. Vaginul îţi transmite când este timpul potrivit în caz că vrei să rămâi însărcinată. Mucusul cervical în timpul ovulaţiei este curat, cartilaginos şi întins.

7. Zona cervicală permite apariţia diferitelor tipuri de plăcere. Femeile pot avea patru tipuri diferite de orgasm: clitoridian, vaginal, amestecat sau multiplu.

8. Naşterea unui copil. Este incredibil cum prin vagin îşi poate face loc un copil de câteva kilograme şi cum acest organ revine la dimensiunile iniţiale.

Cele mai rele lucruri pe care o moașă le-a auzit în sala de nașteri

9. Nu există un standard, nu există un vagin „normal”. Femeile nu trebuie să se teamă de forma sau mărimea organului lor genital, pentru că nu există nişte standarde în acest sens.

10. Această parte a corpului este capabilă să se igienizeze singură, motiv pentru care produsele de ingrijire intimă nu trebuie folosite în interiorul vaginului.

sursa

Lasagna de post cu ciuperci
Articolul anterior
Traian și Maria Băsescu au depus cererea pentru cetățenia Republicii Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante