Ce te ajută să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor

Îngrijirea picioarelor este la fel de importantă ca şi igiena dinţilor. Surprinzător sau nu, statisticile ne oferă o altă imagine legată de acest aspect. Produsele dedicate picioarelor au un procent mic de vânzare comparativ cu afecţiunile legate de sănătatea acestora. Aşadar, acordă picioarelor o atenţie la fel de mare ca şi igienei intime.

separator
picioare

La nivelul picioarelor se află aproximativ 250.000 de glande sudoripare, mai multe decât în orice altă regiune a corpului, astfel încât mirosul neplăcut al picioarelor este o problemă relativ des întâlnită, mai ales în anotimpul cald.

Primul pas spre evitarea mirosului neplăcut al picioarelor este o igienă exigentă. În plus, foloseşte produse cosmetice dedicate îngrijirii picioarelor pentru a obţine un rezultat eficient.

Piaţa produselor pentru îngrijirea picioarelor include creme, geluri, spray-uri, plasturi, device-uri şi accesorii dedicate confortului picioarelor, îngrijirii lor şi tratării unor afecţiuni specifice (picioare obosite, călcâie crăpate, piele uscată, piele îngroşată, ciuperca piciorului etc.)
Compania Scholl este lider pe piaţa produselor cosmetice dedicate îngrijirii sănătăţii picioarelor.

În urmă cu 100 de ani, Dr Scholl a călătorit prin lume şi le-a arătat oamenilor cum îşi pot îngriji picioarele, astfel încât să se simtă bine şi confortabil în fiecare zi. Omul care şi-a dedicat viaţa îngrijirii picioarelor a lăsat ca moştenire un brand puternic, recunoscut astăzi la nivel mondial drept Expertul în îngrijirea picioarelor. Produsele SCHOLL nu numai că oferă picioarelor un aspect mai plăcut, ci le ajută să se simtă mai bine. În multe ţări, suntem lideri cu o gamă variata de soluţii, oferind produse pentru Îngrijire, Confort şi Tratament.

Gama de produse Scholl prezentă în rețeaua de farmacii Farmacia Familiei include:
* Creme pentru tratamentul pielii uscate și a călcâilor crăpate recomandate de dermatologi.
* Gama de spray-uri Odour Control cu complex Neutra-Activ pentru picioare și încălțăminte.
* Antiperspirant și deodorant revigorant Fresh Step.
* Piatră sponge.
* Branțuri pe bază de gel-active care amortizează și reduc durerea.

picioareCrema pentru călcâie crăpate şi uscate K+
Conţine „Active Repair K+”, o inovaţie pe bază de keratină în tehnologia îngrijirii picioarelor cu acţiune rapidă, activă de regenerare a pielii crăpate, uscate a călcâielor. Rezultate vizibile în doar 3 zile.

crema hidratantaCrema hidratantă pentru pielea uscată a picioarelor
Hidratează și emoliaza în profunzime pielea datorită concentrației ridicate de uree si lanolină. Formula eficientă, care acţionează încă de la prima aplicare. Se absoarbe rapid şi nu lasă urme de grăsime. Se folosește ca îngrijire zilnică.

Gama de spray-uri Scholl Odour Control: spray pentru picioare și spray pentru încălțăminte.
Cele mai eficiente produse împotriva mirosului neplăcut al picioarelor datorită sistemului unic Neutra-ActivTM
Triplă acţiune: antiperspirant, dezodorizant, agenţi antibacterieni şi antifungici.

picioare

Complexul Neutra –Activ neutralizează mirosul neplăcut, împiedică transpirația picioarelor, iar componentele antibacteriene și antifungice împiedică dezvoltarea acestora.

Gama de spray-uri Scholl FRESH STEP
Formula îmbunătăţită asigură protecţie timp de 24 de ore împotriva transpiraţiei şi a mirosurilor neplăcute cu acţiune antibacteriană. Parfum plăcut şi proaspăt.

miros

Piatra ponce

Îndepărtează repede, eficient și delicat pielea îngroșată sau bătăturile. Folosită cu regularitate menține pielea moale și suplă.

Tratament pentru ciuperca unghiei – în curând pe piață!
Îndepărtează 99.9% dintre ciupercile care apar la nivelul unghiilor. Previne apariția, răspândirea infecţiilor și reapariția acestora.

ciuperca

Рисунок2Pernițe din gel transparent
Tehnologie anti-alunecare. Mai subțire, pentru mai mult confort. Ideal pentru pantofi cu toc sau sandale. Asigură o protecție invizibilă pentru a ajuta la prevenirea durerilor arzătoare din talpă. Tehnologie anti-alunecare, pentru o fixare puternică.

Încercați acum și sesizați diferența – picioare îngrijite fără bătături, călcâie crăpate și fara miros jenant de transpirație!
Ne găsiți în rețeaua de farmacii Farmacia Familiei.

Gama Scholl asigură confort maxim picioarelor tale!

Atenție, începe sezonul enterovirozelor! Medic pediatru: ,,Sunt mai periculoase la copiii cu vârsta de până la 3 ani”

În sezonul estival apar numeroase cazuri de viroze, provocate de diverse enterovirusuri. Cei mai afectați sunt copiii, aceștia fiind predispuși să contacteze infecția în colectivități, în parcuri, ori la locurile de joacă, unde măsurile de igienă nu sunt respectate suficient.

Cand să te adresezi unui medic pediatru | Centrul de Pediatrie Aramis

Medicul pediatru Irina Secu afirmă că mulți copii fac această boală contagioasă care se răspândește ușor în colectivități, transmite realitatea.md.

Virusurile care provoacă enteroviroza sunt extrem de contagioase.

„Enterovirozele sunt cauzate de un grup de virusuri, care au cale de transmitere fecal-orală. Cea mai frecventă enteroviroză la grupa mică de vârstă, mai precis la sugari și la copiii de până la 5 ani, este cea care se manifestă prin vărsături, diaree și febră. Este o boală cu care trebuie să aveți răbdare. Infecții acute provocate de virus coxache si Echo. Sursa de contaminare fiind fecalo-orală( fructe , legume nespălate, mâini murdare, apa contaminată, bazine) – aeriană ( persoana purtătoare aparent sănătoasă, sau bolnavă). Semnele de infecție virală acută( febră, rinoree, herpangina, dureri de cap, stare de intoxicație , hiperemia conjuctivelor, apariția erupțiilor în jurul gurii, palme, tălpi( gură-mână- picior) – simptome gastrointestinale ( vomă, dureri de burtă, crampe, grețuri, diaree)”, a spus medicul pediatru.

În multe situații este prezentă și o erupție pe piele, caracterizată de multe puncte mici și roșii pe pielea de pe piept și spate cu leziuni individuale de mărimea unui vârf de ac. O altă caracteristică binecunoscută a enterovirozei este reprezentată de vărsături și diaree, uneori asociate cu durere abdominală (și chiar ulcerații ale gurii).

„Durează de la 3 până la 7 zile în care copilul fie se va autovindeca sau se va trata simptomatic Prin ce sunt periculoase enterovirozele? stările de deshidratare! Mai ales la sugar și copii mici până la 3 ani – meningitele, encefalitele seroase – sindromul hemolitico- uremic – afectarea sistemului cardiac și muscular”, adaugă Irina Secu.

Majoritatea celor mici pot fi tratați acasă până la recuperare. Cel mai important obiectiv este rehidratarea corespunzătoare după episoadele de vărsături și diaree.

„Metodele fizice de scădere a febrei ( dezbrăcat, răcorit, comprese cu apă) și antipiretice. Se recomandă dieta ,,BRAT”( B- banana, R-rice / orez, A- apple/mar) , T- pesmeți) 3. soluții de rehidratare orală. Alăptarea fregventă la sân a sugarilor, la o deshidratare moderată se va mări cantitatea de lichide dupa formul a( masa corporala kg•75) ml timp de 4 ore, la o deshidratare severă va necesita spitalizare și administrare de lichide intravenos 4. Preparate de zinc. 5 .Probiotice”, a mai spus ea.

Enteroviroza poate avea o evoluție diferită la copii, în funcție de vârstă, de bolile asociate și de starea generală de sănătate a acestora. Uneori, gastroenterita virală poate evolua sever sau se poate asocia cu o infecție bacteriană.

Trebuie să mergi cu copilul la medic în următoarele situații:

 • Dacă prezintă semnele de deshidratare severă enumerate anterior;
 • Dacă are febră ridicată, de 39,5 grade Celsius sau mai mare;
 • Dacă febra nu cedează în 48 de ore;
 • Dacă vărsăturile durează peste 24 de ore;
 • Dacă scaunele diareice durează peste 2 zile;
 • Dacă are scaune sau vărsături cu sânge.

„Atenție la semnele de pericol. Sugarul refuză să bea sau să mănânce, vomită fiecare cantiate de lichid ingerată, este somnolent sau letargic, convulsii, respirație fregventă sau difficilă. Profilaxia nespecifică: 1- igiena riguroasă ( spălat pe mâini, fructele, legumele ) 2- interzicerea scăldatului în bazine infectate, 3- evitarea colectivității și sanarea focarelor depistate”, afirmă medicul pediatru.

Fiecare zi e un risc, după 6 luni fără control ginecologic

Fiecare zi este un risc în lipsa controlului ginecologic o dată la 6 luni. Controlul profilactic regulat este important pentru depistarea precoce a afecțiunilor ginecologice, cum ar fi cancerul de col uterin și boli cu transmitere sexuală.

Neefectuarea unui control ginecologic regulat poate fi extrem de periculos pentru sănătatea femeilor, expunându-le la o serie de riscuri și probleme de sănătate. Iată câteva dintre acestea:

 • Cancerul ovarian: acesta este unul dintre cele mai letale tipuri de cancer și poate fi dificil de detectat în stadiile incipiente. Un control ginecologic poate ajuta la depistarea acestui tip de cancer și la tratamentul precoce, ceea ce poate îmbunătăți șansele de vindecare.
 • Infecțiile vaginale: infecțiile vaginale sunt o problemă comună pentru multe femei și pot fi cauzate de o serie de factori, cum ar fi bacteriile sau ciupercile. Un control ginecologic și analizele de rutină pot ajuta la depistarea și tratamentul acestor infecții, prevenind apariția complicațiilor.
 • Boala inflamatorie pelvină: aceasta este o infecție a organelor reproducătoare feminine și poate fi cauzată de bacterii care sunt transmise sexual sau prin alte mijloace. Dacă este lăsată netratată, poate duce la complicații grave, cum ar fi infertilitatea.
 • Sarcina ectopică: aceasta este o complicație gravă a sarcinii în care ovulul se implantează în afara uterului și poate duce la sângerări interne periculoase. 
 • Polipii cervicali: aceștia sunt tumori mici alungite care apar pe colul uterin și pot fi cauzați de infecții sau dezechilibre hormonale. 
 • Disfuncțiile menstruale: menstruația este un proces natural și important pentru sănătatea femeilor, iar orice tulburare sau disfuncție în ciclul menstrual poate fi un semnal de alarmă. 
 • Fibroamele uterine: Acestea sunt formațiuni benigne care se dezvoltă în uter și pot cauza dureri și sângerări anormale. 
 • Infecțiile urinare: Acestea sunt o problemă comună pentru multe femei și pot fi cauzate de o serie de factori, cum ar fi bacteriile sau igiena precară. 

Hypermed este un centru medical de top, care a reușit să formeze o echipă de specialiști de înaltă calificare selectați cu grijă din rândul celor mai bine pregătiți medici, care datorită   echipamentelor  de ultimă generație reușesc să ofere pacienților o  deservire impeciabilă și diagnostic corect.

Aici veți găsi medici din cele mai diverse domenii, , precum ginecologie, uroandrologie, mamologie, gastroenterologie, pediatrie, endocrinologie, dermatologie, proctologie, neurologie, nefrologie, terapie clinică, specialiști ecografie – imagistică medicală etc.

Pentru comoditatea clienților, centru medical  Hypermed pune la dispoziție peste 2000 de tipuri de analize de o acuratețe înaltă.

Mai mult de atât, Hypermed dispune de un aparat de ecografie 5D, una dintre cele mai avansate tehnologii de imagistică medicală disponibile astăzi, fiind una dintre puținele instituții medicale din Moldova care oferă acest serviciu.

Pe lângă serviciile medicale, aici veți găsi o varietate de servicii de medicină estetică, dar și servicii stomatologice atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Hypermed – locul unde TU contezi.

Ridichea echilibrează nivelul zahărului din organism

Ridichea te ajută în lupta cu astenia de primăvară, datorită cantităţii mari de vitamine ce le conţine. Ridichea roşie, pe care o cumperi în această perioadă, conţine carbohidraţi, vitamina C este în proporţie de 25%, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu şi multe alte componente ce-ţi sunt de prim ajutor.separator
ridichii

Iată 5 motive ca să consumi ridiche:

 1. O legătură de ridiche îţi asigură o jumătate din cantitatea necesară de vitamina C.
 2. 100 de grame de ridiche conţin 14 kcal, respectiv nu există riscul că ai putea pune câţiva centimetri în jurul taliei. De asemenea, ridichea este un catalizator al schimbului de substanţe din organism.
 3. În ridiche se conţin substanţe, care ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din organism, astfel poţi consuma ridiche, chiar dacă ai diabet.
 4. Ridichea ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi la întărirea pereţilor vaselor sanguine, datorită conţinutului de vitamina C.
 5. Şi nu în ultimul rând, ridichea este pur şi simplu frumoasă, datorită combinaţiei de culori: roşu şi verde, simbol al renaşterii şi al vieţii.  Aceste culori sunt datorate compuşilor ce colorează legumele în culori vii precum: roşu, verde, mov, albastru; ce se numesc antocieni. Conform ultimelor studii, antocienii încetinesc multiplicarea celulelor canceroase.

Снимок

Cum să alegi ridichea?
Atunci când alegi ridichile, fii atentă ca acestea să fie tari. Dacă sunt moi, au o cantitate mai mică de vitamine şi calităţile  nutritive. Nu alege ridichea, ce are pete sau fisuri, aceasta înseamnă că deja este în putrefacţie.

Contraindicaţiile,în consumul de ridiche, sunt valabile doar pentru cei care suferă de boli ale tractului gastrointestinal, ulcer, gastrite, sau prezintă reacţii alergică la ridiche.

Pentru un ten vitaminizat
Ia câteva ridichi şi dă-le prin răzătoare, scurge sucul, iar în pulpa rămasă adaugă o lingură de ulei de măsline şi puţin amidon. Amestecă totul, până obţii o pastă cremoasă şi aplic-o pe faţă pe 5-10 minute. Atenţie! Dacă tenul îţi este uscat, nu aplica această mască.

Cele mai stilate ţinute de la decernarea premiilor Oscar 2014
Articolul anterior
Postul Paștelui: Ce alimente nu trebuie să-ți lipsească din meniul zilnic
Articolul următor