Ce trebuie să mănânci, atunci când te doare stomacul

Cei care au probleme cu stomacul, cu siguranță,  s-au confruntat cu dureri  atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții. Există câteva remedii naturale ce te pot ajuta în combaterea acestor suferințe.

separator
75498-xl


Banană

Banana este sursă bogată de fibre și are proprietăți antiinflamatoare, care contruibuie la reducerea inflamației asociate cu dificultățile digestive. Mâncând aceste fructe reduci nivelul de acid gastric și stimulează dezvoltarea bacteriilor bune din intestine. În plus, potasiul care se găsește în fruct echilibrează nivelul de electroliți din organism,care sunt dereglați după vomă sau diaree.

Iaurt natural

Iaurtul este sursă importantă de probiotice, ele fiind cele mai bune pentru combaterea durerii de stomac. Produsul lactat stimulează creșterea bacteriilor bune în intestine, reducând dezechilibrul nivelului de pH. În plus, întărește sistemul imunitar și elimină bacteriile și paraziții dăunători.

Ghimbir

Ghimbirul este cunoscut în întreaga lume ca alimentul cu cele mai multe proprietăți digestive și antiinflamatoare. El este soluția pentru orice fel de durere. Gingerolul, compusul activ, nu numai că are un gust delicios, ci are abilitatea de a proteja pereții stomacul. Include-l în rețetele de ceai sau în băuturile naturale.

Apa de cocos

Disconfortul digestiv și durerea pot fi tratate bând apă de cocos. Această băutură conține substanțe nutritive, precum fibre, vitamina C și potasiu, care sunt necesare pentru evitarea deshidratării. În plus, nu are multe calorii și stimulează tranzitul intestinal, prevenind durerea acută și constipația.

Supa de legume

Atunci când te confrunți cu probleme digestive, supa de legume este cea mai bună opțiune, deoarece este ușor de digerat. Supa ajuta la combaterea durerii și la prevenirea deshidratării. Iar substanțele nutritive din legume și apa ajută organismul să se mențină hidratat.

Sursa

 

Primele poze de la nunta Cristinei Gheiceanu!
Articolul anterior
Reacția FLY ONE privind incidentul produs la operarea cursei Heraklion
Articolul următor
Alte articole interesante