Cel mai simplu test care arată dacă intestinul gros este plin de toxine

Fără a curăța intestinele nu este posibilă vindecarea nici unei boli. Se știe că “boala începe în stomac, iar moartea în colon.”

separator
colon-sanatos-vs-colon-toxic-placa-mucoidala

Din totalul factorilor favorizanți ai îmbolnăvirii, 90% îi reprezintă un colon murdar, spun unii specialiști. În pliurile colonului se adună deșeuri și ouă de paraziți, sub formă de mucus întărit precum o tencuială, amestecat cu materii fecale, alcătuind așa-numita placă mucoidă. Astfel, digestia devine nefuncțională, iar intestinul toxic. Automat, sângele devine toxic. După ani de efort în a curăța sângele, ficatul nu mai funcționează eficient, iar surplusul de toxine afectează apoi celelalte organe: rinichi, inimă, limfă, articulații, creier, piele etc. Acolo unde se depun toxine, circulația este deficitară, lipsesc oxigenul și elementele nutritive; drept urmare, se instalează boala.

Factorii care produc reținerea resturilor dure, foarte uscate de reziduuri metabolice în buclele intestinului sunt: alimentele sărace în fibre (proteina animală și mâncarea procesată) și consumul insuficient de lichide.

Câteva simptome ale unui intestin murdar:
• Constipație
• Balonări nejustificate
• Eczemă pe piele
• Alergii
• Miros neplăcut al gurii
• Miros neplăcut al pielii
• Transpirație urât mirositoare
• Jena în zona ficatului

Iată care este cel mai simplu test pentru a afla cum funcționează intestinul gros
Bea 2-4 lingurițe de suc proaspăt de sfeclă roșie. Dacă după 4 ore urina ta devine roșie, intestinal gros nu funcționează cum trebuie.

Ce e bine să faci

    • Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi. De asemenea, un pahar de apă caldă înainte de micul dejun poate declanșa defecația prin efectul gastrocolic.
    • Mănâncă 6-8 măsline negre la fiecare masă cu sâmburi cu tot.
    • Evită pe cât posibil proteinele animale pentru a scădea putrefacția intestinală.
    • Nu lua laxative! Laxativele trec din gură, prin 7-10 m de tub digestiv înainte de a fi eliminate din corp. Aceste țesuturi sensibile sunt iritate de laxative. Efecte adverse sunt: pierderea potasiului; reducerea motilității; acțiune nefastă asupra rinichilor. În plus, laxativele usucă intestinele și cauzează deshidratarea întregului organism.

Unele alimente sunt cunoscute pentru acțiunea lor laxativă. Prunele sunt cele mai eficiente, la fel și merele, smochinele, lemnul dulce, spanacul, căpșunele, portocalele – toate au acțiune laxativă. Prunele uscate conțin sorbitol, care stimulează motilitatea intestinală. Merele conțin pectine, care înglobează o mare cantitate de apă. În timpul înaintării sale de-a lungul tractului digestiv, pectinele atrag și bacteriile, și reziduurile din peretele intestinal. Smochinele conțin atât fibre, cât și pectine, iar micile semințe acționează ca un stimulent ușor al tranzitului intestinal.

A pus un iPhone în mijlocul a peste 300 de furnici! Vezi ce a urmat
Articolul anterior
Super rețeta pentru imunitate!
Articolul următor
Alte articole interesante