Cel mai simplu test care descoperă afecțiunile glandei tiroide. Poți să-l faci acasă

Cu 50 de ani în urmă, doctorul Broda Barnes a aflat că temperatura corpului nostru poate fi un bun indicator al activității glandei tiroide. Medicul a scris o carte despre activitatea acestui organ și ce probleme de sănătate pot apărea, dacă el nu funcționează normal. De asemenea, el a dezvoltat o teorie precum că temperatura corpului indică starea de sănătate a tiroidei.

separator
Za-tiroidna-zlezda-1-600x452

Testul Dr. Barnes
Dimineața, imediat după trezire, pune un termometru la subraț și ține-l 10 minute. Temperatura normală este între 36,5 și 36,8ºC. Reține! temperatura poate varia în funcție de prezența unor boli infecțioase și în timpul menstruației.

Rezultatele testului

  • Dacă temperatura corpului este între 36,5 și 36,8ºC, glanda tiroidă funcționează normal.
  • Dacă temperatura corpului este sub 36,5º C, atunci glanda tiroidă funcționează la nivel redus (hipotiroidism). Alte simptome sunt: lipsa energiei, oboseală, căderea părului, piele uscată, dureri de cap.
  • Dacă temperatura corpului este mai mare de 37°C, aveți hipertiroidism. Alte simptome sunt: nervozitate, pierderea în greutate, bătăi rapide ale inimii.

Persoana cu o tiroidă hiperactivă (hipertiroidism), simte că îi este foarte cald, în timp ce o persoană cu o tiroidă (hipotiroidie), simte că îi este prea frig.

Pentru o precizie mai mare, fă acest test trei zile la rând.
Dacă ai depistat că valorile temperaturii corpului indică faptul că ai avea probleme cu glanda tiroidă, consultă un medic specialist.

Antrenează-te cu un model Victoria Secret`s. Fese bombate într-o săptămână!
Articolul anterior
Pui în sos de muștar și tarhon
Articolul următor