Celulita – o problemă de sănătate! Cum o tratezi?!

88% – 90 % dintre femei au celulită şi vor sa scape de ea. Vara şi vacanţa sunt prezente, iar coaja de portocală devine, pentru multe dintre noi, cea mai stresantă problemă, atunci când ne gândim la rochiţele scurte şi la plajă. Fie că apare pe coapse, pe picioare sau chiar şi pe abdomen, celulita este inestetică şi semnalizează o problemă de sănătate.  Cred că fiecare femeie a trecut prin faza în care tratamentul celulitei i-a dat bătăi de cap, dar important este sa acordăm mereu atenţie acestei probleme, nu doar în sezonul fustelor scurte.

separator
Plaja_vara_in_hamac

Rapid! Dacă nu este tratată, cele mai multe cazuri de celulită avansează, fără nicio şansă de regresie naturală. Pe măsură ce trece timpul, celulele adipoase anormale se încapsulează, se transformă în noduli celulitici, îmbrăcaţi într-o membrană tot mai greu de distrus. Medical, se produce hipertrofierea celulelor lipidice şi alterarea pereţilor capilarelor venoase. Studiile arată că există şi o celulită care poate stagna în stadiile 2 și 3, mulți ani, dacă nu există excese alimentare sau hormonale. Aceasta apare în jurul vârstei de 28-30 de ani. Cercetarea a identificat două tipuri de celulită. Primul tip de celulită este întâlnită la orice zonă de ţesut în coapse sau fese.

Desktop1Un exemplu în acest sens, este atunci când vei vedea efectul de “saltea” uitându-te la coapse în timp ce stai aşezată picior peste picior. Acest tip de celulită este tipic pentru aproape toate femeile de diferite vârste şi se sugerează a fi o comprimare a camerelor de grăsime care stau la baza pielii. Al doilea tip de celulită este aspectul de “coajă de portocală”, pe care femeia îl poate avea în poziţia ei naturală.

Cellulitis 2În general, celulita apare în urma unui stil de viată nesănătos, alimentaţiei deficitare cu excese de: grăsimi animale, dulciuri, paste, sucuri, conserve şi aditivi alimentari; a lipsei de mişcare; dereglărilor hormonale (pubertate, contraceptive, sarcină, menopauză); stresul (provoacă o hipersecreţie hormonală); consumului de cafea, alcool  şi tutun. Deşi poate suna destul de înfricoşător când citeşti această definiţie, să ştii că poţi scăpa de celulită, dacă îți dorești cu adevărat. Nu trebuie decât să-ţi schimbi alimentaţia, să începi să faci sport şi să pui în practică câteva sfaturi pe care le vei primi în continuare!

Cum scăpăm de celulită?

Esteticienii profesionişti îşi pot aduce contribuţia în obţinerea unor rezultate bune în tratamentul anticelulitic. Pentru ca rezultatele să fie satisfăcătoare este esenţiala cooperarea clienţilor. Astfel obiectivele tratamentelor pot fi îndeplinite: stimularea catabolismului, favorizarea microcirculaţiei, stimularea eliminărilor, restructurarea ţesutului conjunctiv afectat.

În prima fază se începe o corecţie alimentară. Consumă cel puțin 2 l de apă pe zi (fără a lua în calcul: ceaiul, cafeaua, supa etc.). Consumă mai multe fructe şi legume în stare naturală. Evită sa mai mănânci carne grasă, carnea de pui mănânc-o fără pieliţă şi grăsime. Evită combinaţiile de carne cu pâine, cartofi sau paste, preferă în locul lor o salată mare de crudităţi. Consumă fructele cu cel puţin 45 de minute înainte de masă şi la cel puțin 3-4 ore după masă. Redu consumul de cafea (încearcă cea fără cofeină), alcool, tutun şi mai ales sucurile (acidulate sau nu). Scade consumul de glucide rafinate, mai ales, zaharul.

În faza a doua se începe tratamentul anticelulitic în cabinetele de estetică corporală (rezultate mult mai rapide): Şi aici ne vin în ajutor produsele excelente şi eficiente ale companiei  JULIETTE ARMAND (Grecia).

8311_226681634141264_1564730055_n U5bZ8YxU4rM wCjaQmkCT-g

1. Electrostimulare cu programe de: slăbit, anticelulită, drenaj limfatic şi tonifiere;

2. Masaj: anticelulitic, drenaj limfatic şi reflexogen; cu ajutorul Liposlim massage cream (Conține ingredienţi de tehnologie avansată ActisculptR şi CelluplexR, pe lângă AHA 12%, cafeina, ruskus ) şi Lipodiose cream (iedera, ruscus, ulei de muşeţel şi bucăţi de alge fucus vesiculosis ). Având un efect vizibil de diminuare al aspectului de coajă de portocală.

3. Termoterapie.  JULIETTE ARMAND ne vine cu o noutate în sezonul acesta Terapia SCHEMA –  alternativă a liposacţiei (însa nu ca metodă radicală), care consta din 4 etape şi se efectuează numai în condiții de salon. Se lupta cu celulita şi depunerea de grăsimi localizate. Iniţiază procesul de lipoliză prin intermediul tehnologiei PH.A 2 blockers – inovaţie de ultima oră în lumea cosmetologiei.

SCHEMAbox

4. Şi în final, folosirea unui gel, ser sau creme anticelulitice profesionale în condiţii de domiciliu  din gama JULIETTE ARMAND, recomandate de estetician: Lipofykia gel (alge Fucus vesiculosis, laminaria şi diosm), Triple action gel (esenţe de guarana, bupleurum chinensis şi chrysanthellum indicum), 10% Caffeine Artichoke Serum concentrat (extract de anghinare), Artichoke complex serum (extract de anghinare,cafeina, Argisil C), Liposauna cream.

Pentru acest sezon estival, JULIETTE ARMAND  vă  propune să înlocuiţi celulita, cu cel mai sexy costum de baie!!!

Dr. Ina Trestian
Medic dermatovenerolog

juliette-armand-logoVictorialuci & Stil SRL
Importator oficial in RM
Moscovei 6, etajul 3
(022)310308
060181810
juliettearmand@gmail.com

 

 

ANSP recomandă părinților să-și vaccineze copiii contra rujeolei pentru a-i proteja de îmbolnăviri

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atenționează că rujeola este o infecție extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave și îndeamnă părinții să vaccineze copiii conform Programului Național de Imunizări, aceasta fiind cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a cazurilor de îmbolnăvire, informează unica.md cu referire la un comunicat al instituției.

În Republica Moldova, în perioada 01 ianuarie 2024 – 08 august 2024, au fost înregistrate 149 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 12 de import (România, Azerbaidjan, Marea Britanie, Germania și Federația Rusă). Cele mai multe dintre acestea au fost raportate în mun. Chișinău (62) și raionul Sîngerei (55). Alte teritorii afectate de rujeolă, de la începutul acestui an, sunt: Strășeni – 7 cazuri; Bălți – 6 cazuri; Dondușeni – 4 cazuri; Ialoveni – 3 cazuri; Drochia, Râșcani, Călărași – câte 2 cazuri; Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei, Ceadîr-Lunga, Dubăsari – câte 1 caz. Menționăm că peste 90% dintre cazuri sunt înregistrate la copii nevaccinați.

În condițiile de acoperire vaccinală joasă, (sub 90% pentru vaccinarea ROR la vârsta de 1 an) și a reticenței la vaccin, care persistă mai mult între membrii confesiilor religioase, există riscul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare. Copiii mici sunt cel mai des expuși riscului de complicații severe. Ratele ridicate de spitalizare și slăbirea sistemului imunitar îi fac mai vulnerabili la alte boli infecțioase.

Tratament specific împotriva rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare, care se efectuează gratuit, la 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. Încurajăm părinții să meargă la instituția medicală, în cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, unde medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Parazitul de 10 metri care poate trăi în corp până la 30 de ani

Una dintre infecţiile parazitare pe care oamenii le pot face de-a lungul vieţii este teniaza. Aceasta reprezintă infecţia cu tenie, un vierme intestinal care se transmite în urma consumului de alimente contaminate, cum ar fi carnea de porc sau de bovină.

Există mai multe tipuri de tenii, dar oamenii fac mai ales infecţii cu:

Taenia solium, care poate atinge lungimea de 3 metri; are ca gazdă porcul.

Taenia saginata, parazit care la vârsta adultă poate atinge lungimea de 10 metri. Gazda acestei tenii sunt bovinele.

Oamenii pot face teniază în urma consumului de carne de porc sau de vită crudă sau insuficient preparată termic, infectată cu ouă sau larve de tenie.

O altă cale de contaminare este cea fecal-orală. Când persoana infectată nu se spală riguros pe mâini după defecaţie şi manipulează alimente, poate contamina hrana cu ouă de tenie. Astfel, teniaza apare şi la cei care nu au consumat carne infectată. Contaminarea se poate face la orice vârstă.

Tenia este parazitul cunoscut a fi foarte rezistent în organismul uman

Când ouăle ei sunt ingerate de oameni, acestea încep să crească până ajung la vârsta adultă. Parazitul trăieşte la nivelul intestinului subţire, zona cea mai potrivită de dezvoltare pentru ciclul lui de viaţă. De acolo, se dezvoltă hrănindu-se cu alimentele ingerate de oameni.

În doar 3 luni devine adult și se poate reproduce. Există unii dintre acești paraziți care se pot stabili în ochi, în țesuturile subcutanate, în sistemul nervos și în mușchi.

Fragmentele de tenie pot fi observate şi pe lenjeria intimă sau în materiile fecale. Fără tratament, tenia poate trăi în corpul uman până la 30 de ani. O persoană infectată va răspândi mereu ouă şi larve.

Simptomele teniazei sunt adesea observate la începutul vieții acestui parazit. Printre manifestările posibile ale infecţiei se numără:

– Greață + multă poftă de mâncare fără a lua în greutate

– Diaree sau chiar constipație

– Mâncărime în jurul rectului sau anusului

– Dureri abdominale

– Tulburare alimentară (bulimie sau anorexie)

Dacă observi în mod regulat aceste simptome, este recomandat să te adresezi medicului pentru a efectua anumite analize: examenul coproparazitologic (examinarea materiilor fecale), amprenta anală, testarea anticorpilor serici.

În cazul diagnosticului de teniază, medicul va indica medicamente antiparazitare, antihelmintice.

De ce scad oamenii în înălțime la bătrânețe. Totul începe de la 40 de ani. Explicația specialiștilor

Multe persoane scad în înălțime pe măsură ce avansează în vârstă. Potrivit specialiștilor, acesta este un lucru normal, care se întâmplă în timpul procesului de îmbătrânire, scrie fanatik.ro.

Procesul începe de la 40 de an și este unul normal, conform experților. Când devine acest lucru un motiv de îngrijorare?

După 40 de ani, oamenii pierd aproximativ un centimetru în înălțime la fiecare 10 de ani, potrivit Medline Plus. Ritmul accelerează după vârsta de 70 de ani. Odată cu vârsta, oamenii ajung să piardă, în medie, între 1 și 3 centimetri.

Procesul de îmbătrânire presupune schimbări la nivelul oaselor, articulațiilor și mușchilor, supă cum a explicat Dr. Angela Catic, medic geriatru și profesor asociat la Centrul Huffington pentru Îmbătrânire de la Colegiul de Medicină Baylor.

“Discurile dintre vertebrele coloanei vertebrale pierd lichid pe măsură ce îmbătrânești, se deshidratează și, odată cu asta, pierzi puțin din înălțime”, a explicat aceasta.

În plus, mușchii abdominali au tendința de a slăbi în timp. Din acest motiv, multe persoane au o postură cocoșată și devin mai scunde la bătrânețe.

În cazul femeilor, pierderea osoasă poate fi grăbită de menopauză. Acest lucru se întâmplă “din cauza pierderii efectelor protectoare ale estrogenului asupra oaselor”, potrivit Dr. Arashdeep Litt, medic intern la Spectrum Health.

Ce problemă de sănătate provoacă pierderea în înălțime

O altă problemă care cauzează pierderea în înălțime este osteoporoza. Afecțiunea se dezvoltă în momentul în care densitatea minerală osoasă și masa osoasă scad. Un alt motiv este atunci când structura sau calitatea osului suferă modificări. Rezistența oaselor poate fi, astfel, redusă, iar riscul de fracturi e mai mare.

Din cauza osteoporozei, pot apărea fracturi de compresie a coloanei vertebrale. Acestea sunt, de fapt, mici rupturi la vertebrele coloanei, motiv pentru care “în multe cazuri, oamenii nici nu-și dau seama că se întâmplă acest lucru”.

Dacă o persoană pierde în înălțime 3 sau mai mulți centimetri, medicul va suspecta că aceasta suferă de osteoporoză. Diagnosticul poate fi confirmat printr-un test de densitate osoasă.

Pentru a reduce riscul de pierdere a înălțimii odată cu vârsta, dr. Catic a spus că acest lucru poate fi prevenit prin respectarea unui stil de viață sănătos.

Mai exact, este nevoie de sport regulat pentru a menține oasele cât mai puternice, dar și de o dietă bogată în calciu și vitamina D. Fumatul, consumul excesiv de alcool și de cofeină trebuie evitate, deoarece reprezintă factori de risc pentru dezvoltarea de osteoporoză.

Brandul Tous a creat o linie de bijuterii romantice!
Articolul anterior
99 femei de succes! (foto)
Articolul următor