Condimente care reglează nivelul de zahăr din sânge

Un nivel mare al glicemiei în sânge poate duce la numeroase dezechilibre în organism, dereglări care pot fi cauza apariţiei unor afecţiuni precum diabetul zaharat, obezitatea sau bolile cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă susţin că există câteva plante, condiment care au puterea de a regla nivelul zahărului din sânge.

separator
condimente

Iată un top 5 condimente care ajută la reglarea glicemiei din sânge şi care ţin diabetul sub control:

Oregano – pe lângă efectele benefice asupra răspunsului la insulină, această plantă are şi efecte antiseptice, iar uleiul era folosit pe vremuri la stârpirea… păduchilor. Studii recente au demonstrat că oregano tratează cu succes giardioza, iar în unele cazuri ameliorează infecţia cu E-coli.

Scorţişoara – în stare uscată, aceasta conţine 18% fenol, un compus chimic care are un puternic efect antiseptic. Pentru persoanele diagnosticate cu diabet de tip II sau alte afecţiuni generate de rezistenţa la insulină, scorţişoara este o adevărată binefacere. O linguriţă pe zi îmbunătăţeşte răspunsul organismului la insulină, ţine sub control greutatea corporală şi previne bolile cardiace. Să nu mai amintim de efectul bactericid…

Cuişoarele – 30% din compoziţia acestui condiment înseamnă antioxidanţi, care acţionează asupra nivelului zahărului din sânge. În plus, cuişoarele au proprietăţi antiseptice, anti-inflamatorii, analgezice, iar asupra sistemului digestiv acţionează precum un balsam. Uleiul extras din cuişoare poate fi utilizat cu succes în caz de dureri dentare, dureri de cap, tuse şi chiar indigestie.

Usturoiul – datorită compuşilor sulfuroşi care dilată vasele de sânge, acesta ar trebui să fie medicamentul zilnic al persoanelor având probleme cu tensiunea arterială. Aceleaşi componente activează metabolismul şi protejează împotriva acţiunilor radicalilor liberi. De asemenea, usturoiul scade nivelul colesterolului.

Salvia – acest condiment puternic aromat poate ameliora sângerările uterine, crampele, infecţiile urinare. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii germani, la persoanele suferind de diabet care beau infuzie de salvie pe stomacul gol se poate observa o scădere dramatică a nivelului zahărului din sânge.

La fel de eficiente sunt ghimbirul, rozmarinul și maghiranul.

Pentru a te bucura în permanență de beneficiile acestor plante le poți crește acasă!

Sursa

“Sunt o mamă care la cei 26 de ani nu mai vreau nimic”
Articolul anterior
Lucruri pe care nu trebuie să le atingi într-un restaurant!
Articolul următor
Alte articole interesante