Cum influenţează încălţămintea la dezvoltarea piciorului?

Când vorbim de sănătatea picioarelor și în special cea a micuților noștri, platfusul denumit în popor „piciorul plat” pare să fie cea mai populară și mare problemă. Este o afecţiune relativ comună de care suferă aproximativ 20% din populaţia globului.

separator
arcada

Platfusul este prăbușirea bolților longitudinală și transversală ale piciorului. Diformitatea este bilaterală în cele mai multe dintre cazuri, modificările sunt accentuate fie pe o parte, fie pe cealaltă, pot fi afectate unul sau ambele picioare, deseori această diformitate provocând dureri.

Încălțăminte ortopedică sau mit comercial?

O mare parte a încălţărilor din comerţ nu corespund recomandărilor medicilor specialişti. Sunt prea înalte, prea strâmte sau prea rigide, care la rândul lor împiedică și nu asigură mobilitatea necesară a degetelor. În timp, acest lucru duce la căderea boltei piciorului.

Încălțămintea ortopedică ușurează viața multor părinți a căror copilași prezintă diferite anomalii ale piciorului. Este deosebit de importantă pentru tratamentul corect a unor diformități sau ameliorarea mersului când apar astfel de probleme. Uneori, încălțămintea ortopedică este indicată a fi purtată chiar de bebelușii care încă nu au început a merge.

B08B03D9-EEBD-D4DC-A019-9524D98E10A3 (1)

Atât copiii, cât și adulții pot fi afectați de platfus.

Majoritatea copiilor au platfus între vîrstele de 3 și 5 ani, când arcada longitudinala a piciorului se dezvoltă normal. De aceea, medicii recomandă încălţăminte ortopedică să fie purtată anume în această perioadă de dezvoltare a piciorului.

platfuslacopii-1366043663

Tratamentul constă în general în purtarea de încălțăminte ortopedică (spațioasă) și confortabilă predispusă pentru branțuri (individuale, silicon, piele) care ajută la ameliorarea arcadei piciorului.

Încălţămintea ortopedică este foarte importantă pentru tratarea unor diformităţi sau uşurarea mersului unor pacienţi care au astfel de probleme. De asemenea, purtarea încălţămintei ortopedice de către copii poate vindeca anumite anomalii ale piciorului.

Fără titlu-2-Recovered

În Moldova există compania Hub Ortopedia, ce colaborează la rândul ei cu o companie din Italia, care produce încălţăminte și branțuri individuale la comandă, în funcţie de diagnostic şi de necesitățile pacientului.

Hub Ortopedia îşi propune să contribuie la sporirea mobilităţii şi independenţei de mişcare a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii şi nu numai, oferind articole protetico – ortopedice cu cel mai bun raport calitate.

altri_articoli_ortopedici_3

Calitatea articolelor ortopedice este garantată de materialele din care sunt fabricate. Acestea respectă standardele naţionale şi standardele europene.

Dispozitive de mers: bastoane, cîrje cu sprijin auxiliar, cîrje cu sprijin pe antebraţ, cadre de mers.
Mobilitate: rolatoare, fotolii rulante, scutere, accesorii.
Îngrijire domiciliu: scaune WC, înălţătoare WC, articole baie, paturi medicale, saltele antiescare, perne medicale.
Orteze: membrul superior, membrul inferior, coloana vertebrală, cervicală
Încălţăminte ortopedică: individuală, standard
Branțuri: individuale, standard
Proteze: membrul superior, membrul inferior, estetice
Corsete pentru scolioză: boston, emilwakee, cheneau, lionese

„Calitatea mişcării este calitatea vieţii.”

HUB ORTOPEDIA
Adresa: str. Mit. Varlaam, 69
Tel.: 22 85 96 40, 22 78 03 26 39

Copiii au plâns când au revăzut-o pe mama!
Articolul anterior
Tort cu morcov
Articolul următor
Alte articole interesante