Cum mirosul ne poate trăda vârsta?

Astăzi vom vorbi despre încă o problemă delicată – mirosul corpului nostru şi schimbarea lui odată cu vârsta.

separator

Ştim cu toţii că la adolescenţi în perioada de dezvoltare activă transpiraţia are un miros neplăcut, iute şi foarte intens. De regulă, le spunem să se spele mai des, să se dea cu un antiperspirant și aşteptăm răbdător când va trece acest val de maturizare hormonală. Ei bine, cam același fenomen se petrece și în perioada menopauzală, dar  problema este că odată cu timpul mirosul nu dispare, ci se schimbă şi nu în direcţia pe care ne-am dori.

slider

Menopauza aduce după sine  schimbări hormonale – femeile transpiră mai des, au probleme de urinare (scapă picături), eliminări vaginale. Simptomele  enumerate împreună cu  particularităţile metabolice caracteristice pentru  această vârstă,  fac ca mirosul pe care-l emană corpul în menopauză  să fie simţit şi, din păcate, el  deseori este  neplăcut. Parfumarea excesivă, la care recurg multe femei  ca la un colac  salvator,  nu este o soluţie potrivită, ci din contra, lucrează ca un repelent. Iar celor din jur  le este greu să se afle alături.

miros

Poți face operaţii plastice, aplica creme  şi proceduri anti-age, dar mirosul îţi  poate trăda vârsta cu uşurinţă. Haideţi să aflăm de ce? Savanţii au constatat,  cu cât persoana este mai în vârstă cu atât mai mare este concentraţia unor substanţe care apar în urma metabolismului lipidelor din piele. La scindarea  lor se emană un miros neplăcut. Transpiraţiile frecvente caracteristice  menopauzei permanent declanşează această reacţie.  Iar combinată cu  eliminări, pe care le-am menţionat anterior ne  face sa devenim un  „buchet” puţin aromat. E neplăcut, dar aşa este.  Acum după ce ai aflat atâtea detalii picante, sau poate chiar şocante despre mirosul femeii  hai să vedem cum poţi gestiona această situaţie:

  1. 3Ne spălăm mai des şi folosim săpun sau gel antibacterian.
  2. După duş ne uscăm bine, mai ales printre degete, sub braţ şi în zona inghinală. Picăturile de apă rămase sunt un mediu bun pentru bacterii şi fungi.
  3. Poţi folosi pudră de talc, care absoarbe transpiraţia, deodoranţi.
  4. Îmbracă-te în haine din fibre naturale, şi nu foarte strânse pe corp.
  5. Schimbă-ţi mai des încălţămintea  şi aeriseşti-o. E mai bine dacă nu porţi aceiaşi pereche 2 zile la rând. Acelaşi lucru se referă şi la colanţi, ciorapi.
  6. Renunţă sau reduce semnificativ consumul de  carne şi specii mirositoare. Dieta vegetariană conţine clorofil şi fitonutrienţi, care lucrează ca un deodorant natural pentru corpul nostru. Schimbările  benefice se simt deja peste 2-3 săptămâni.
  7. Renunţă la fumat.
  8. Din remediile medicale se pot recomanda  preparate care cresc nivelul de estrogen,  astfel reducând frecvenţa transpiraţiilor, şi anume fito estrogeni sau produse hormonale. Consultă-te cu un medic specialist. O altă metodă eficientă pentru normalizarea transpiraţiei este acupunctura. Dacă ai des cistite sau pierdere involuntară a picăturilor de urină adresează-te urologului.

w560xh316_transpiratie_excesiva1

Acum,  la toate activităţile tale anti-age nu uita să adaugi recomandările legate de mirosul corpului. E bine să miroşi a prospeţime, a apă de izvor. Iar dacă îți vine dorul de un parfum,  alegeţi unul cu aromă de grapefruit sau alte citrice. Conform studiilor efectuate,  anume acest miros bărbaţii îl asociază cu o vârstă mai tânără.  Iar aromă de trandafir mai bine s-o excluzi. În închipuirea sexului puternic ea se atribuie femeilor în vârstă.  Deci,  apa, dieta vegetariană , aroma de citrice, plus corecţia  medicală pentru reducerea transpiraţiilor, sunt elementele de bază a unui  miros plăcut al doamnei trecute de 50.

Compania URIAGE vine cu o soluţie în lupta cu mirosul neplăcut!

URIAGE. Deodorant Tri-Actif, 30 ml

modtext_4922abf597975_b4Este un deodorant cu efect triplu potrivit și pentru pielea sensibilă: reglează transpiraţia, luptă contra mirosului neplăcut și calmează pielea sensibilă din regiunea axilară. Acest produs fără alcool, are textură discret parfumată cu note fresh, un complex de substanţe active cu efect anti-bacterian şi anti-enzime. Deodorant Uriage Tri-Actif promite protecție 24 de ore pe zi și de îngrijire pentru pielea delicată sub braț și capacitatea de a utiliza imediat după epilare.

Acest deodorant funcționează prin:

• Controlul emisiilor de sudoare;

• Activitatea sa antibacteriană şi blocarea lipazelor bacteriilor, protejează de mirosuri neplăcute;

• Extractul de mușețel protejează de inflamație și iritare.

Deodorant TRI-ACTIF are miros subtil, deoarece un deodorant bun este cel care controlează transpirația naturală și blochează reproducerea bacteriilor în loc de „mascare” a mirosului natural, cu propriile sale componente parfumate!

Produs în Franţa. Laboratoires Dermatologiques d’Uriage –98, Avenue de la Republique, 92400 Courbevoie, France.

Găsiţi produsul  în reţeaua de farmacii  „Orient” și „Farmacia Familiei”. Importator oficial în Republica Moldova: Î.M. „Vinamex” S.R.L. 

uriageLaboratoires dermatologiques d’Uriage – 98,
Avenue de la republique 92400 Courbevoie, France
www.labo-uriage.com

Renunță la aceste obiceiuri, dacă vrei să ai o piele sănătoasă!
Articolul anterior
Cum eviți certurile cu soțul!
Articolul următor
Alte articole interesante