Cum prepari siropul anti-tuse natural!

Ceaiul de nuci este eficient împotriva oricărui fel de tuse. Siropul de ceapă şi nuci calmează mâncărimea şi usturimea din gât. Este un foarte bun expectorant şi desfundă nasul. Se recomandă în gripă şi răceli, în tusea productivă şi seacă.

separator

Sirop de ceapă şi nuci, este un sirop anti-tuse natural!

Secretul reuşitei acestui remediu constă în folosirea cepei şi a nucilor cu tot cu coajă. Acestea trebuie spălate bine, bine şi apoi procedaţi conform următoarelor instrucţiuni pe care le veţi găsi mai jos.

sirop-tuse (2)

Ceapa cu tot cu coajă se spală şi se zdrobeşte sau se taie în patru. Nucile se spală si se sparg dar nu de tot (să rămână aproape întregi). Într-o crăticioară sau ibric cu capac se pune ceapa şi nucile la fiert la foc mic în apă şi zahăr. Se fierb 30 de minute, până când apa scade aproape la jumătate. Siropul de ceapă preparat cu tot cu coajă, are o culoare gălbui închis spre roşu şi este mult mai eficient decât cel preparat fără coaja. Se strecoară siropul de ceapă într-o cană (ar trebui să iasă o cană de sirop) şi se consumă 3-4 linguri pe zi, iar copii 3 linguriţe pe zi.

Sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante