Cum scapi de guturai în 24 de ore!

загруженноеSe spune că răceala vine în trei zile, că stă trei zile şi că tot în trei zile a dispărut. Cu sfaturile specialistului în viroze şi în răceli, prof. Ronald Eccles, director la Institute of Common Cold din Cardiff (Anglia), vă vindecaţi într-o singură zi.

Ora 7
Duş fierbinte
Aburii fluidizează mucusul din cavităţile nazale, umidifică bron­hiile, iar jetul de apă fierbinte cal­mează durerile din musculatura mem­brelor.
Sfat: Amestecaţi gelul de duş cu 30 picături de ulei de eu­calipt. Acesta desfundă nasul şi pune pe fugă germenii patogeni.

Ora 8
sanatate-poza_mare_04_5ca8fc72c5Bombă de vitamine
Alimentaţia joacă un rol impor­tant în lupta cu răceala. Acum, la începutul zilei, aveţi nevoie de două pahare de suc de porto­cale proaspăt stors (pentru un aport consis­tent de vitamina C) şi un müsli de cereale integrale, cu zmeură sau mure, care conţin mulţi anti­oxi­danţi, pe lângă ener­gia sănătoasă, furnizată de car­bohidraţii din fulgii de cereale.
Sfat: Curăţaţi-vă de două ori nările cu so­luţie salină (puteţi întrebuinţa şi spray-urile cu apă de mare, de la farmacie). Astfel, microorganismele sunt îndepărtate de pe mucoasa nazală.

Ora 10
Inhalaţii cu muşeţel
* Preparaţi trei litri de infuzie de mu­şeţel, turna­ţi-o într-un lighean şi ames­tecaţi în ea 6 linguri de suc de pătla­gină. Inhalaţi aburii timp de 10 mi­nute, acope­rin­du-vă capul şi li­ghea­nul cu un pro­sop.
* Sugeţi bomboane acrişoare, căci ele vă vor umezi mucoasele, crescând capacitatea lor de auto­apă­rare. Şi luaţi medicamente antiinfla­ma­toare (pa­racetamol).
Sfat: Înmuiaţi un şervet de in în ceai fier­binte de fenicul şi ţineţi-l pe frunte 10 minute. Această reţetă din medicina tradiţională chineză urmăreşte să activeze fluxul energiei vitale.

600x391_tuse

Gripa_-_GuturaiOra 12
O porţie de aer proaspăt
Ieşiţi la o plimbare în pas de voie, chiar şi pe vreme ploioasă. Mişcarea în aer liber dă impulsuri pozitive siste­mului dvs. imunitar şi vă va îm­bu­nătăţi starea de spirit.
Sfat: În mers, inspiraţi profund pe nări, reţineţi aerul 3 se­cunde, apoi expiraţi lent. Aşa vă întă­riţi şi vă curăţaţi căile respiratorii.

Ora 13
Prânzul cu friptură de pui
În pauza de prânz, mâncaţi o salată cu câteva felii de friptură de pui. Protei­nele ajută or­ganismul să spo­rească numărul celu­le­lor imunitare şi rea­lizează o sti­mu­lare generală a siste­mului de auto­apărare.
Sfat: La sfârşitul me­sei, beţi o ceaşcă de cafea, în care pu­neţi trei cuişoare zdrobite. Acest ames­tec mo­bilizează apărarea la nivel local.

gripa-racealaOra 15
Pauză cu ceai de plante
Lichidele fierbinţi subţiază mu­cusul din bronhii şi cavităţile na­zale, astfel încât el poate fi eliminat mai repede. Ideal: ceai de măceşe şi de soc, deoa­rece ambele întăresc siste­mul imunitar.
Reţetă: puneţi 2 linguriţe de fructe de măceş într-un sfert de litru de apă rece, daţi-le într-un clocot, apoi lăsaţi-le să infuzeze 10 minute şi strecuraţi. Sau: turnaţi un sfert de litru de apă clocotită peste 2 linguriţe de flori de soc şi infuzaţi 5 minute. Amândouă ceaiurile se beau calde.
Sfat: Lăsaţi să picure pe un cub de zahăr jumătate de linguriţă sau chiar o linguriţă întreagă de zeamă de lămâie şi sugeţi-l. Aşa vă păstraţi mucoasele umede, împiedicând microorganismele să se fixeze pe ele.

Ora 18
w560xh316_Ardeiul_iute_calmeaza_durerile_de_spate1Mâncăruri picante
Pentru cină, preparaţi-vă o mâncare picantă, după o reţetă tailandeză, indiană sau mexicană. Cu cât mai iute, cu atât mai bine! Un curry sau chili con carne vă face să transpiraţi şi să daţi afară guturaiul. Căci ele conţin ghimbir, usturoi sau ardei iuţi, care omoară germenii patogeni şi diluează secreţiile nazale.
Sfat: Amestecaţi 2 linguri de suc de cătină cu o cană de lapte călduţ. Sucul vă furni­zează multă vitamină C, iar laptele formează o peliculă protectoare.

загруженное (1)Ora 20
Baie relaxantă
Aţi avut o zi grea, meritaţi o compensaţie: acum, o baie fierbinte este exact lucrul de care aveţi nevoie. Iar viruşilor nu le place deloc! Căci activarea circulaţiei sanguine la nivelul mucoaselor mobilizează mai multe celule imunitare în zona respectivă, pentru a ataca şi a distruge microorganismele. Formula optimă este o baie generală de zece minute, cu apă la 38°C. Efectul ei te­ra­peutic poate fi amplificat prin adăugarea uleiurilor de mentă, eucalipt, cimbru sau ace de brad. Ele stimu­lează circulaţia şi calmează durerile din membre. Tot­odată, uleiurile eterice ajută la eliminarea mucusului şi a secreţiilor din nas şi bronhii.
Sfat: Amestecaţi şi sugeţi 2 linguri de hrean, 1 linguriţă de suc de ceapă şi 1 linguriţă de mie­re. Mixtura are acţiune dezinfectantă.

Ora 22
646x404 (1)Un somn sănătos
Acum ar trebui să dormiţi cel pu­ţin opt ore, pentru ca organismul dvs. să se poată regenera. În seara aceasta, renunţaţi la televizor, la paha­rul de vin sau la cafea – pur şi simplu, la tot ce ar avea un efect stimulativ asupra corpului dvs. Lăsaţi deo­parte, de asemenea, navigarea pe internet, ca şi lectura. Destindeţi-vă într-o linişte desăvârşită – even­tual cu o călătorie imaginară pe meleaguri care vă sunt dragi şi unde vă puteţi încărca cu energie.
Sfat: Tamponaţi-vă cu ulei de mentă sub nas. Dezinflamează mucoasele.

Sursa

Oul de prepeliță are o valoare nutritivă de 10 ori mai mare decât oul de găină
Articolul anterior
Când optezi pentru naşterea prin cezariană
Articolul următor
Alte articole interesante