Cum tratăm corect şi rapid tusea uscată

Tusea este o reacție a organismului la anumiți stimuli. Aceasta poate fi un semn de iritație mecanică a tractului respirator, alergii sau o boală virală. Tusea nu este o boală, ci un simptom al bolii. Dacă tusea durează mai multe zile şi este însoţită de febră, trebuie să consulți un medic pentru a afla diagnosticul și pentru a selecta medicamentele necesare.

separator
20151211-Kashel-vo-vremya-beremennosti-Prospan

Există mai multe tipuri de tuse: uscată, productivă şi mixtă. În vreme ce tusea productivă este benefică pentru organism în cazul unei răceli, pentru ca are un rol important în eliminarea mucusului acumulat pe căile respiratorii, cea uscată poate avea o mulţime de cauze şi este foarte iritantă.

Cum prevenim tusea?
Pentru a evita răceala și tusea, trebuie să respecți regulile unui stil de viață sănătos. Asigură-te că mănânci corect, dormi suficient și faci mișcare. Este important să consumi vitamine, dar numai sub supravegherea și în conformitate cu recomandările medicului.Spală-te regulat pe mâini. Utilizează doar vesela și produsele pentru igienă personale.

ProspanCum tratăm tusea uscată?
De multe ori, neglijăm regulile simple de tratament și, prin urmare, fără a ține cont de consecințe, răcim.

Dacă te simți rău, ai nasul înfundat, tuse sau alte simptome de răceală, trebuie să urmezi aceste reguli:
• Stai culcată în pat.
• Dormi suficient și evită stresul, pentru a ajuta corpul să lupte cu boala şi pentru a scăpa de episoadele de tuse.
• Asigură-ţi necesarul de vitamine şi minerale direct din hrană. Consumă multe fructe şi legume care sunt uşor de digerat şi pline de substanţe nutritive.
• Mănâncă sănătos, în cantităţi reduse, dar în prize dese.
• Bea multă apă. Adaugă în meniu supe, bea un ceai cald de fructe sau de plante.
• Înainte de a accepta un medicament obișnuit pentru tuse, citește prospectul și asigură-te că nu are contraindicații. Consultă un medic, deoarece tusea este doar un simptom al bolii.

Prospan

Dacă preferi tratamentele pe bază de plante, este indicat să folosești preparate pe bază de plante. Un exemplu de preparat vegetal este și Prospan – medicament pentru tuse pe baza unui extract standardizat de frunze de iederă. Prospan are efect bronhodilatator.

În același timp, Prospan contribuie la lichefierea mucusului și la alinarea spasmelor musculare ale bronhiilor. Prospan nu conține alcool, zahăr, coloranți.

Prospan este un produs convenabil deoarece extractul de iederă poate fi găsit în mai multe forme cum ar fi: pastile, tablete efervescente, picături, sirop.

prospan-picaturi-orale-solutie-20O soluție bună sunt şi picăturile de inhalat. Acestea sunt recomandate în special pentru tratamentul enterovirusului și rotavirusului, însoțite de vomă. În 2009, a fost realizat un studiu care demonstrează eficacitatea și siguranța picăturilor de inhalat Prospan. Acesta a arătat că metoda dată de tratament este o alternativă bună în cazul în care nu este indicată administrarea orală a medicamentelor.

Chiar dacă Prospan are o mulțime de efecte pozitive și un grad ridicat de siguranță, trebuie să citești contraindicațiile minore și să tconsulți un medic înainte de a-l folosi.

Sângele îngroșat îți poate pune viața în pericol. Iată cum îl poți subția
Articolul anterior
Nata Albot: ”O mamă bună este datoare să fie o mamă informată”
Articolul următor
Alte articole interesante