Cum tratezi tusea în sarcină

Potrivit medicilor, orice adult poate avea între 2 și 4 episoade de răceală, gripă şi alte infecţii virale, pe parcursul unui an, iar femeile însărcinate nu sunt scutite, nici ele, de infecţii respiratorii sezoniere. Mai grav este faptul că tusea poate genera gravidei un disconfort important din cauza poziţionării bebeluşului în cavitatea abdominală. Chiar și așa, răceala nu ar trebui să te alarmeze dacă ești însărcinată! Este cazul să iei toate măsurile necesare de tratament, de la apariţia primelor simptome ale bolii, şi, astfel, vei reuşi să scapi de tuse şi răceală în cel mai scurt timp!

separator
ttt

Tusea afectează bebeluşul în burtică?

Tusea este un act reflex protector, ce contribuie la curăţarea căilor respiratorii de mucus în exces şi corpi străini. Tusea poate crea un disconfort accentuat gravidei însă trebuie să ştii că aceasta nu dăunează în mod mecanic fătului.

Atunci când tuşeşti, burtica se deplasează în sus şi în jos, iar bebeluşul poate simţi mişcările, însă nu este afectat deoarece lichidul şi sacul amniotic au funcție de amortizare şi protejează fătul de vibraţiile mecanice, zgomotele puternice şi presiunea în exces. Pentru a minimiza impactul loviturilor, ori dacă simţi că muşchii abdominali se încordează prea mult, este potrivit să sprijini cu mâinile partea de jos a burticii în timp ce tuşeşti din greu.

Ce rău îți poate face tusea în sarcină?

În timp ce tusea umedă are adesea un rol protector de curăţare a căilor respiratorii, tusea seacă, repetitivă şi persistentă poate genera disconfort gravidei, şi anume:

-probleme de incontinenţă urinară (din cauza creşterii presiunii asupra vezicii urinare şi slăbirii muşchilor planşeului pelvin);
-tulburări de somn (în special în trimestrul trei de sarcină);
-stare anxioasă (tusea este adesea deranjantă, chinuitoare şi creşte nivelul de excitabilitate a sistemului nervos);
-dereglări de nutriţie. Este potrivit femeile însărcinate să se alimenteze echilibrat, sănătos, să aporte în organism alimente bogate în nutrienţi. Cu toate acestea, tusea poate altera regimul normal de alimentație şi pune în pericol dezvoltarea bebelușului.

În timp ce tusea nu dăunează în mod direct fătului, un semnal de alarmă, în sarcină, prezintă problemele de sănătate cauzate de afecţiunile ce stau la baza semnelor de răceală (tusea poate sugera infecție virală, exacerbarea unei suprainfecţii bacteriene, ce afectează inclusiv bronhiile sau plămânii; tusea chinuitoare poate lipsi bebelușul de aportul adecvat de oxigen).cum-tratezi-raceala-in-mod-natural-atunci-cand-eti-insarcinata

De ce poate fi dificil să tratezi tusea în sarcină?

Tusea, un simptom comun în caz de infecţie respiratorie virală, alergie sau răceală, de regulă, se rezolvă în mai puţin de două săptămâni, în afara unui tratament cu preparate antibiotice. Cu toate acestea, tusea la gravide, în special tusea uscată, frecventă, repetitivă, în paroxisme şi de lungă durată, poate fi deranjantă, iar necesitatea administrării unui tratament medicamentos este condiţionată categoric de alegerea unor preparate inofensive pentru făt, acestea fără reacţii adverse majore!

Ce măsuri să iei dacă ești însărcinată și ai tuse?

-Bea lichide sub formă de ceai, suc, bulion, deoarece fluidele ajută la subţierea mucusului din căile respitatorii facilitând eliminarea acestuia;

-Reglează nivelul umidității din încăpere (aerul uscat exacerbează tusea uscată, în timp ce nivelul normal de umiditate a aerului reduce frecvența tusei; poţi face un duş cu aburi calzi pentru a ajuta desfundarea pasajelor nazale; poţi face inhalaţii pentru a umezi mucoasa şi a contribui la lichefierea mucusului);

-Respectă regimul de odihnă şi somn (daca nu poţi dormi din cauza tusei încearcă să îţi pui o perna în plus sub cap);

-Respectă regim alimentar echilibrat, adăugând mai multe fructe şi legume proaspete.

-Încearcă să respiri un aer curat, nepoluat! Evită contactul cu substanţe iritante, precum praful, fumul, produsele de curățat, parfumurile sau alți factori ce pot declanșa o tuse.

-Tratează tusea cu remedii naturiste, inofensive pentru bebeluș!

-Dacă tusea durează mai mult de două săptămâni, ori este este însoţită din primele zile de febră mare (>38,9 grade Celsius), expectoraţii mucopurulente abundente din piept, dificultăţi de respiraţie, vomă, stare de intoxicaţie, este potrivit să apelezi la ajutorul medicului.56841a3ab7956_56841a3ab79d2

Cum tratezi tusea în sarcină?

Deoarece tusea în timpul sarcinii este deranjantă şi poate determina mai multe probleme de sănătate, orice gravidă, chiar din primele zile de boală, este în căutarea unor remedii medicamentoase care să îi confere ameliorare și vindecare fără a dăuna bebeluşului său.

Pentru a trata tusea în sarcină este potrivit un preparat pe bază naturală, cu reacţii adverse minime.

prospanProspan– un medicament pe bază de extract standardizat de frunze de iederă, care tratează tusea!

-Prospan este un remediu medicamentos pe bază naturală, ce posedă acţiune antiinflamatoare, expectorantă, emolientă şi antibacteriană asupra mucoasei căilor respiratorii şi ajută la tratarea tusei în perioada sarcinii.

-Prospan este indicat în tuse uscată şi umedă, iar unul dintre avantajele preparatului Prospan este că administrarea acestuia nu a constatat nici una din reacţiile adverse asupra fătului, oferind siguranţă în ceea ce priveşte administrarea medicamentului copiilor, adulţilor, gravidelor, dar şi femeilor care alăptează.

-Prospan posedă Certificat de calitate GMP al companiei germane Engelhard Arzneimittel, lider european în producţia medicamentelor pe bază naturală de mai bine de 50 de ani.

-Prospan este livrat sub formă de pastile, tablete efervescente, picături, sirop, inclusiv picături pentru inhalaţie.

-Prospan are gust plăcut, nu conține alcool, zahăr şi coloranți!

Ridichea echilibrează nivelul zahărului din organism

Ridichea te ajută în lupta cu astenia de primăvară, datorită cantităţii mari de vitamine ce le conţine. Ridichea roşie, pe care o cumperi în această perioadă, conţine carbohidraţi, vitamina C este în proporţie de 25%, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu şi multe alte componente ce-ţi sunt de prim ajutor.

separator
ridichii

Iată 5 motive ca să consumi ridiche:

  1. O legătură de ridiche îţi asigură o jumătate din cantitatea necesară de vitamina C.
  2. 100 de grame de ridiche conţin 14 kcal, respectiv nu există riscul că ai putea pune câţiva centimetri în jurul taliei. De asemenea, ridichea este un catalizator al schimbului de substanţe din organism.
  3. În ridiche se conţin substanţe, care ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din organism, astfel poţi consuma ridiche, chiar dacă ai diabet.
  4. Ridichea ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi la întărirea pereţilor vaselor sanguine, datorită conţinutului de vitamina C.
  5. Şi nu în ultimul rând, ridichea este pur şi simplu frumoasă, datorită combinaţiei de culori: roşu şi verde, simbol al renaşterii şi al vieţii.  Aceste culori sunt datorate compuşilor ce colorează legumele în culori vii precum: roşu, verde, mov, albastru; ce se numesc antocieni. Conform ultimelor studii, antocienii încetinesc multiplicarea celulelor canceroase.

Снимок

Cum să alegi ridichea?
Atunci când alegi ridichile, fii atentă ca acestea să fie tari. Dacă sunt moi, au o cantitate mai mică de vitamine şi calităţile  nutritive. Nu alege ridichea, ce are pete sau fisuri, aceasta înseamnă că deja este în putrefacţie.

Contraindicaţiile,în consumul de ridiche, sunt valabile doar pentru cei care suferă de boli ale tractului gastrointestinal, ulcer, gastrite, sau prezintă reacţii alergică la ridiche.

Pentru un ten vitaminizat
Ia câteva ridichi şi dă-le prin răzătoare, scurge sucul, iar în pulpa rămasă adaugă o lingură de ulei de măsline şi puţin amidon. Amestecă totul, până obţii o pastă cremoasă şi aplic-o pe faţă pe 5-10 minute. Atenţie! Dacă tenul îţi este uscat, nu aplica această mască.

Somnul bun și regulat adaugă ani de viață, sugerează o nouă cercetare

Un nou studiu a sugerat că un somn bun în mod regulat ar putea adăuga ani la viața ta, protejându-te de boli grave. Se știe deja că un somn bun ajută la evitarea diferitelor probleme de sănătate cardiovasculare, printre alte boli grave. Concluziile studiului indică faptul că nu este vorba doar de a dormi suficient, însă, somnul trebuie să fie de calitate și fără perioade de veghe.

Importanta somnului pentru o viata sanatoasa

Cercetarea a constatat că un somn bun și liniștit ar putea ajuta bărbații să adauge încă cinci ani la viața lor, în timp ce femeile ar putea trăi încă doi ani dacă obiceiurile lor de odihnă sunt sănătoase.

În plus, tinerii care au obiceiuri de somn decente au mai puține șanse să moară prematur, spun cercetătorii. Se știe că un somn bun ajută la evitarea diferitelor probleme de sănătate cardiovasculare, printre alte boli grave. Concluziile studiului indică faptul că nu este vorba doar de a dormi suficient, însă, somnul trebuie să fie de calitate și fără perioade de veghe, relatează The Independent.

Criteriul de măsurare a somnului bun” s-a bazat pe cinci factori: durata ideală a somnului de șapte până la opt ore, dificultatea de a adormi de cel mult două ori pe săptămână, dificultatea de a rămâne adormit de cel mult două ori pe săptămână, lipsa medicamentelor pentru somn și trezirea cu o stare de odihnă bună în cel puțin cinci zile pe săptămână. Constatările au arătat, de asemenea, că aproximativ 8% din decesele din orice cauză pot fi atribuite unor modele de somn deficitare.

Dr. Frank Qian, medic rezident de medicină internă la Beth Israel Deaconess Medical Centre din Boston, America, și coautor al studiului, a declarat: Am observat o relație clară de tip doză-răspuns, astfel încât cu cât mai mulți factori benefici pe care îi are cineva în ceea ce privește o calitate mai bună a somnului, cu atât are și o scădere treptată a mortalității din toate cauzele și a mortalității cardiovasculare.”

Dr. Qian, care este, de asemenea, cercetător clinic în medicină la Harvard Medical School, a adăugat: Cred că aceste constatări subliniază faptul că nu este suficient să dormi suficiente ore de somn. Trebuie să aveți un somn odihnitor și să nu aveți probleme în a adormi și a rămâne adormit.”

Fiecărui factor de somn variabil a fost atribuit zero sau un punct pentru fiecare. Se putea obține un maxim de cinci puncte, ceea ce indica cea mai bună calitate a somnului.

Dr. Qian a adăugat: „Dacă oamenii au toate aceste comportamente ideale de somn, este mai probabil să trăiască mai mult. Așadar, dacă putem îmbunătăți somnul în general, iar identificarea tulburărilor de somn este deosebit de importantă, am putea fi capabili să prevenim o parte din această mortalitate prematură.”

Studiul preliminar, care a fost prezentat joi la o întâlnire anuală a Colegiului American de Cardiologie, a analizat datele de la peste 172.000 de persoane care au răspuns la chestionare de somn între 2013 și 2018, în cadrul National Health Interview Survey.

Dr. Qian a spus: „Chiar și de la o vârstă fragedă, dacă oamenii pot dezvolta aceste bune obiceiuri de somn, de a dormi suficient, de a se asigura că dorm fără prea multe distrageri și de a avea o bună igienă a somnului în general, acest lucru poate fi foarte benefic pentru sănătatea lor generală pe termen lung.”

Cum poate fi ameliorat psoriazisul. Sfatul medicului

Multe persoane suferă de psoriazis. Boala afectează atât femeile, cât și bărbații. Practic, oricine poate ajunge să sufere de psoriazis, indiferent de vârstă, și nu este deloc o „simplă problemă a pielii”, așa cum cred mulți dintre noi, scrie unica.ro.

Psoriazisul nu trebuie subestimat, iar anumiți factori precum rănile la nivelul pielii, stresul, frigul, fumatul, consumul de alcool, anumite medicamente sau unele infecții precum amigdalita sau candidoza pot agrava boala. De aceea, e bine să știi totul despre ea ca să o poți ține la distanță.

Psoriazis, o afecțiune care are un impact major asupra întregului organism

Pe scurt, psoriazisul este o afecțiune autoimună cronică, în care excesul de inflamație poate provoca o serie de simptome diferite pe piele, unghii și articulații. Această boală, care se manifestă la nivelul pielii, poate avea o serie de efecte, atât fizice, cât și emoționale. Poate provoca mâncărimi, piele solzoasă în anumite părți ale corpului, stare de oboseală, durere, căderea părului, modificări ale unghiilor și poate avea un impact emoțional mare asupra persoanei afectate. Altfel spus, această afecțiune îți dă viața peste cap, dar depinde de tine să înveți să o ții sub control pentru a te bucura de o viață „blândă”.

Apa termală sulfuroasă are efect asupra psoriazisului

Din timpuri îndepărtate, persoanele cu psoriazis au luat contact cu apa izvoarelor minerale bogate în sulf, în căutarea unui leac. Astăzi, astfel de izvoare continuă să atragă pacienți. Terapia cu apă sulfuroasă poate fi un remediu natural și eficient în cazul psoriazisului, complementar terapiei farmacologice și fără efecte secundare.

Cum se ameliorează bolile de piele

De altfel, se știe că băile cu ape termale sulfuroase vindecă afecțiunile pielii, precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncărimi, acnee. Mineralele provenite din izvoarele naturale (sulf, magneziu, calciu) sunt folosite în scop terapeutic (aplicate pe leziuni) în cadrul tratamentelor balneare, iar în combinație cu proprietățile apei (temperatură, curenți, presiune etc.) sau cu nămolul prezent în zonă pot face minuni.

„Balneoterapia cu apă termală minerală bogată în sulf permite prelungirea timpilor de regresie ai bolii, reducând utilizarea terapiilor topice și sistemice în lunile următoare tratamentului în sine; toate acestea datorită capacității antiinflamatorii și antioxidante, exfoliante și antiseboreice, antifungice și antibacteriene. Acest tratament este eficient în forme superficiale, dar se văd rezultatele și în formele severe. Apele sulfuroase sunt cu siguranță un adjuvant pentru terapii farmacologice și sistemice. Apa termală minerală este un adevărat leac pentru psoriazis, mai ales că este o boală cu un curs cronic și faze acute”, spune Dr. Larisa Băloi, balneolog la Băile Herculane din România.

Rezultatul obținut? Înmuierea în apă termală (cea potrivită și recomandată de medic) – bogată în vitamine și minerale – este esențială pentru a reduce inflamația cauzată de psoriazis. Hidratarea corectă este restabilită, iar cele mai recente studii evidențiază capacitatea apei termale sulfuroase de a reechilibra compoziția microbiotei pielii.

Cât contează apa termală sulfuroasă

„Hidrogenul sulfurat din apa minerală este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, după care este eliminat prin piele, intestin și rinichi. Căldura băilor activează circulația sangvină în cadrul țesuturilor bolnave. Astfel, ajută la resorbția lor, precum și la producția de anticorpi”, adaugă medicul balneolog.

Galina Tomaș învață româncele să ducă un stil de viață sănătos!
Articolul anterior
Ce profesii au de fapt rezidenții Zebra Show și cum s-a născut acest proiect
Articolul următor