Cum trebuie să fie mirosul vaginal

Igiena_intimaMulte femei sunt jenate când vine vorba de mirosul intim, deşi acest lucru este firesc, face parte din corpul nostru. Altele au o impresie greşită despre cum trebuie să fie mirosul vaginal.

separator

Campaniile publicitare ale producătorilor de cosmetice intime, vorbesc despre un miros de flori. De aceea, multe se aşteaptă să simtă acest miros. Dar vaginul unei femei nu poate să miroase permanent a trandafiri. Pe de altă parte, nici mirosul de peşte stricat nu este sănătos.
În primul rând, fiecare are un miros individual care depinde de viaţa sexuală, domeniul de activitate, perioada ciclului menstrual – toate influenţează mirosul intim.
Pe parcursul unei luni mirosul intim este diferit. Acest lucru se datorează modificării pH-lui (aciditate) vaginal.
PH-ul vaginal în normă este de 4,7 – cea ce înseamnă că mediul vaginal este de natură acidă. Iar în timpul menstruaţiei pH-ul devine 7,4, prin urmare se reduce aciditatea în vagin. Acest lucru face ca în timpul menstruaţiei mirosul să devină mai strident şi mai neplăcut.

p_7939_766x350-10-85

Acelaşi lucru se întâmplă şi după sex. PH-ul spermei are o valoare de 7.1 – 8 odată ce ajunge în vagin, modifică puţin echilibrul florei şi dă un miros aparte care persistă chiar dacă te speli.
Poţi verifica nivelul pH-lui cu ajutorul unor benzi special procurate din farmacie.

589Semne că ceva nu este în regulă
Un volum crescut de secreţii vaginale de nuanţă galbenă, însoţite de mâncărimi, iritaţii, erupţii cutanate – sunt semene că ceva nu este în regulă.
Un dezechilibru al pH-lui prelungit este provocat de creşterea bacteriilor “rele” care în consecinţă duce la dezvoltarea unor infecţii, cum ar fi candidoza sau vaginoza bacteriană.
Alte infecţii care cauzează cel mai des un miros vaginal puternic sunt Chlamydia si Gonoreea. Mai apare şi urinarea dureroasă, iar secreţia are un aspect de puroi.
O altă afecţiune este boala inflamatorie pelviană. Apare după ce bacteriile ajung prin vagin la uter, în general după contactarea unei boli cu transmisie sexuală. Simptomele includ durere pelvină, miros neplăcut, secreţii abundente purulente, febră, oboseală, durere la urinare şi în timpul actului sexual.

Dacă ai asemenea simptome, adresează-te medicului ginicolog.

652x450_089054-ce-trebuie-sa-stie-femeile-despre-igiena-intimaIgiena intimă
Vestea bună este că vaginul este un organ cu o putere de autocurăţare uimitoare.  Multe femei folosesc irigaţiile vaginale crezând că astfel curăţă vaginul de microbi şi bacterii. Dar efectul acestor irigaţii este de fapt altul. Produc un dezechilibru al florei vaginale. Ba mai mult, în timpul duşurilor vaginale pot fi introduse şi alte bacterii care pot cauza vaginita. Iar unii medici chiar consideră că irigaţiile vaginale pot creşte riscul de cancer de col uterin.

16872_lucid_500

Recomandarea specialiştilor e simplă: respectă igiena intimă zilnic, foloseşte o lenjerie intima din bumbac şi fă un control regulat la medic!

Alex Gurdila: “California nu e ca-n filme, e mai ieftin să cumperi un bacs de bere, decât de apă potabilă”
Articolul anterior
Reguli fashion ce pot fi încălcate!
Articolul următor
Alte articole interesante