Cupa menstruală, viitorul igienei intime feminine

În ultimul timp se tot aude că există o alternativă pentru absorbantele și tampoanele interne pe care le folosim lunar. Această alternativă poartă numele de cupă menstruală.

separator
picture-1280

Unele femei spun că este fenomenală, că este viitorul igienei intime feminine, că este mult mai practică și mai igienica. Altele spun că este cea mai ieftină variantă pentru a te proteja de sângerările menstruale.

Cupa menstruală este realizată din silicon medicinal, care e foarte flexibil și permite o fixare foarte bună în vagin, pentru o recoltare a fluxului menstrual fără scurgeri și fără mirosuri neplăcute.

Menstrual_cup_inserted

Înainte de utilizare, în fiecare lună, cupa menstruală trebuie sterilizată, adică fiartă timp de 5 minute. Apoi, după fiecare utilizare în timpul unui ciclu menstrual trebuie golită și clătită cu apă. Cupa menstruală se folosește timp de 4-8 ore, iar apoi se spală și se reintroduce în vagin.Poate fi folosită și pe parcursul unei nopți întregi.

Cupa menstruală nu perturbă flora vaginală și este recomandată femeilor care suferă de infecții, micoze, eczeme vaginale.

Folosind o astfel de cupă poți știi exact ce cantitate de lichid menstrual elimini, datorită faptului că este gradată, lucru care este un atu în fața tampoanelor interne și a absorbantelor.

Cupa menstuală este și foarte flexibilă și poate fi purtată chiar și atunci când faci sport sau când ești la piscină.

Majoritatea femeilor care folosesc cupa menstruală spun că în primele două luni de la folosire încep să se obișnuiască cu ea și să o fixeze perfect astfel încât să nu existe scurgeri. Iar apoi nu ar mai renunța la ea pentru că este foarte practică și nu necesită o prea mare investiție.

O cupa menstruala costă în jur de 2,5 euro și poate fi folosită până la 15 ani!!! Iar o dată pe lună trebuie fiartă timp de 5 minute, iar dupa fiecare folosire golită și clatită cu apă. În schimb… absorbantele și tampoanele interne trebuie cumpărate lună de lună. Dar acestea se aruncă și gata, nu se spală, nu se fierb…

Așadar, acestea fiind spuse, cupa menstruală este practică și ieftină, dar nu se potrivește oricarei femei…

Sursa

Cum să faci corect băiţă unui nou-născut
Articolul anterior
Cele mai proaste ținute de la Novaia Volna!
Articolul următor
Alte articole interesante