De ce este important orgasmul pentru sănătatea femeii

Mai bine de una din trei femei nu au orgasm, arată statisticile de specialitate. Specialiştii în sexologie, citaţi de site-ul salon.com, susţin că orgasmul este esenţial pentru sănătatea unei femei. Experţii au citat mai multe studii care arată că, fără atingerea punctului culminant, o femeie rămâne mai greu însărcinată. În timpul orgasmului pereţii vaginului se contractă, iar astfel se facilitează drumul spermatozoizilor spre trompele uterine, unde pot fecunda un ovul.

orgasmOMXhandgrabbingsheet

Beneficiile orgasmului
Specialiştii susţin că, dincolo de plăcerea momentului, orgasmul are efecte benefice asupra organismului. Atingerea punctului culminant creşte nivelul de estrogen – un hormon care îmbunătăţeşte starea psihică, reduce stresul, ajută la eliberarea endorfinelor şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Conform unor studii realizate de oameni de ştiinţă britanici, femeile care au o viaţă sexuală activa prezintă riscuri mai mici de a se îmbolnăvi de cancer şi de boli de inimă. Aceştia semnalează faptul că există o relaţie între orgasmele frecvente şi longevitate, aceştia obervând pe parcursul monitorizării că femeile care se declară mulţumite de viaţa sexuală pe care o au trăiesc mai mult, spre deosebire de cele care mimează orgasmul. Cercetarea arată că 200 de orgasme pe an te fac cu şase ani mai tânără.

Experţii de la Universitatea Wilkes din Pennsylvania au observat că persoanele care ajung la orgasm au cu 30% mai mulţi anticorpi, comparativ cu cele care nu ating punctul culminant. Datorită acestui lucru, oamenii de ştiinţă spun că femeile care sunt satisfăcute din punct de vedere sexual au un sistem imunitar mai puternic şi prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de afecţiuni comune, precum răceli sau gripa.

Un alt studiu arată că includerea sexului în programul de slăbit te va ajuta sa obţii rezultatele dorite. Astfel, dieta pe care o urmezi poate avea mult mai mult succes dacă ai orgasm în mod frecvent. În timpul sexului, se elimină fenietilamina, un hormon care diminuează pofta de mâncare.

În plus, şi nivelul crescut de serotonină provoacă o stare de bine, care reduce senzaţia de foame. Apoi, partidele de sex în sine le vor ajuta pe femei să ardă mai multe calorii. Oamenii de ştiinţă susţin că femeile care au orgasm consumă aproximativ 200 de calorii într-o jumătate de oră de la terminarea actului sexual.

În plus, în timpul orgasmului se eliberează o serie de hormoni care au rolul de a menţine pielea elastică şi lipsită de riduri. Unul dintre ei este dehidroepiandrosteronul, o substanţă pe care cercetătorii o consideră un fel de elixir al tinereţii: încetineşte îmbătrânirea, reglează metabolismul, îmbunătăţeşte activitatea cardio-vasculară şi îţi face pielea mai fermă.

Statisticile de specialitate arată că femeile se confruntă cu migrene mai des decât bărbaţii. Orgasmul pare să fie cel mai bun analgezic. Acesta te scapă de durerile de cap, dar şi de alte tipuri de dureri, deoarece în timpul orgasmului sunt eliberaţi hormoni care cresc toleranţa organismului la durere cu până la 70%.

S-a logodit cea mai scandaloasă interpretă
Articolul anterior
Ţinuta scandaloasă a Anastasiei Volocikova din videoclipul fiicei sale
Articolul următor