De ce îţi apar pete roşii pe piept după ce faci duş

Apariţia erupţiilor purpurii pe piele poate avea la bază numeroase cauze medicale. Ele pot fi consecinţa unei reacţii de hipersensibilizare la anumiţi alergeni, boli infecţioase, stări febrile ori a unei boli de piele. Alteori, erupţiile pe piele pot trăda acţiunea factorilor toxici de mediu asupra organismului.

separator

mercur

Există semne pe care organismul ni le transmite atunci când este acaparat de metalele grele. Odată instalate în organism, aceste metale grele pot atrage ca un magnet şi celelelate toxine, în special când organismul este bombardat de atacuri chimice în urma consumului alimentelor procesate şi nu numai.

Cum descoperi dacă ai mercur în organism?

Nu te-ai gândit! Există persoane care suferă de alergie la apă

-Încearcă să faci un duş cald, nu fierbinte. După ce ai terminat de făcut duşul, nu te şterge cu prosopul.

-Ieşi din cadă şi priveşte-te în oglindă.

-În cazul în care observi pe piept, apariţia unor pete roşii, poate fi un semn că organismul conţine o cantitate mare de mercur.

De unde provine mercurul în corp?

Răspunsurile sunt cât se poate de simple:

-prin simplul consum al alimentelor ce conţin mercur, cum ar fi peştele oceanic;

-prin respiraţie, populaţia cea mai expusă fiind cea care locuieşte în zone poluate de arderea cărbunelui;

-prin plombarea dinţilor cu amalgam dentar.

Ideea este că nu toate persoanele acumulează acest mercur în corp, deoarece aceasta depinde foarte mult de capacitatea organismului de a elimina metalele grele în mod natural. Problemele cele mai frecvente apar la persoanele al căror organism nu este capabil să elimine mercurul în mod natural.

În cazul în care ai un răspuns pozitiv ca urmare a efectuării testului de mai sus cu duşul, e posibil să ai o cantitate însemnată de mercur în organism şi în acest caz poţi fi predispus la apariţia bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, neurologice, autoimune, bolile de rinichi, cancerul etc.

Cum să elimini mercurul din organism?

Iată ce boli poate ascunde pielea uscată

-trebuie să renunţi la consumul alimentelor care pot conţine mercur, cum ar fi unele specii de peşte oceanic;

-elimină din meniu produsele cu potenţial inflamator şi alergen, cum ar fi zahărul, alimentele procesate şi ambalate, precum şi produsele de tip fast food;

-încearcă să ai o dietă scăzută în carbohidraţi;

-este recomandat să consumi multe lichide deoarece mercurul se elimină în special pe cale renală;

-optează pentru plombe din porţelan sau din alte materiale care să nu conţină metale grele.

În plus, dacă vrei să elimini repede mercurul din corp, poţi urma dieta cu coriandru, plantă care are unul dintre cele mai puternice efecte de detoxifiere a organismului, în special atunci când vine vorba de eliminarea metalelor grele şi a altor toxine acumulate de-a lungul timpului.

Cele mai bune metode pentru a ajuta ficatul să elimine rapid şi eficient toxinele periculoase din organism

Coriandrul este bogat în vitamine cum ar fi potasiu, calciu, mangan, fier şi magneziu. De asemenea, are în compoziţie şi vitamina A şi K. Oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că acesta are excelente proprietati antiseptice, antifungice şi antiinflamatorii.

Ai nevoie de 8 linguriţe de ceai de coriandru fructe, suc de lămâie, 4 linguriţe de miere, 2 litri de apă. Pune apa la fiert. Atunci când a ajuns la punctul de fierbere, adaugă ceaiul de coriandru şi opreşte focul. Acoperă vasul în care a fiert pentu a face infuzie şi lasă să se răcească. Dupa ce s-a răcit, adaugă sucul de lămâie şi mierea. Se consumă rece, pe tot parcursul zilei. Foloseşte ceaiul de coriandru 14 zile pentru a elimina metalele grele din organism.

sursa

Cum să scapi de celulită în 2 săptămâni. Iată secretul Nicoletei Luciu!
Articolul anterior
Fă-ți singură șuvițe ombre. Ai nevoie doar de o perie!
Articolul următor
Alte articole interesante