Demonstrat ştiinţific: De ce mulţi dintre bărbaţi au penisul orientat spre stânga

Penisul este un organ controversat şi plin de surprize. Pe lângă utilitatea lui insatisfacerea nevoilor fiziologice şi în obţinerea plăcerii sexuale, organul reproducător masculin are şi alte curiozităţi.

separator
s560x316_intim_barbat

În cazul bărbaţilor ale caror penisuri sunt înclinate spre stânga, cum se întamplă în cazul majorităţii, parte dominantă a creierului este cea omoloagă, potrivit unei cercetări publicate în revista „Human Reproduction” (n.r. reproducerea umană). Datorită hormonilor de dezvoltare, atunci când partea stângă a creierului este dominantă, persoana în cauză este, cel mai probabil, dreptace, are piciorul drept mai mare decât piciorul stâng şi alte asimetrii corporale. Emisfera stânga a creierului joacă un rol important în vorbire, logica şi gândire matematică, în timp ce emisfera dreaptă influenţează orientarea spaţiala şi percepţia informaţiilor senzoriale.

Conform unui studiu realizat la Centrul Medical Oakland din California, bărbaţii pot elimina lichid seminal şi fără să aibă erecţie. Muşchii pelvieni se contractă atunci când ejaculează, dar nu sunt direct legaţi de procesele care determină o erecţie.

O cercetare realizată în urmă cu câţiva ani la Universitatea din Indiana de celebrul cercetător Alfred Kinsey a arătat ca un bărbat poate ejacula la o distanţă de 2 metri şi jumătate. În plus, un studiu din 2014 realizat la Colegiul Medical Weill Cornell din Statele Unite a dezvăluit că forţa cu care ejaculează un bărbat are legătura directă cu intensitatea orgasmului.

Există două tipuri de penis: cele care se măresc considerabil atunci când sunt în erecţie şi cele care par mari în majoritatea timpului, dar care nu îşi schimbă cu mult dimensiunea atunci când sunt în erecţie. În plus, cercetătorii de la Universitatea de Stat din New York au descoperit că mărimea contează când vine vorba de deplasarea materialului seminal spre ovulele femeii. Un penis mai lung vine „la pachet” cu şanse sporite de sarcină.

Sursa

25 noiembrie – Ziua Internațională de luptă împotriva violenței domestice
Articolul anterior
În ce alimente găseşti cei mai buni antioxidanţi
Articolul următor
Alte articole interesante