Drama unei femei care s-a născut fără uter, fără cervix și fără vagin

Joanna Giannouli, în vârstă de 27 de ani, suferă de o maladie rară, ce afectează mai puţin de o femeie din 5000. Tânăra s-a născut fără uter, cervix și fără partea superioară a vaginului. Aceasta a explicat pentru publicaţia BBC ce reprezintă drama pe care o trăiește.

separator

12901130_218001655234844_8517371516742001663_o

Joanna Giannouli suferă de sindromul Rokitansky, maladie ce constă în lipsa dezvoltării organelor genitale interne. Boala a fost depistată la vârsta de 16 ani, atunci când tânăra a mers la medic pe motiv că nu îi apărea ciclul menstrual. Vaginul artificial pe care medicii l-au improvizat îi crea tinerei o mulţime de durere în timpul actului sexual, de aceea chirurgii plasticieni au fost nevoiţi să intervină repetat pentru operaţie.

Cu toate că organele genitale interne nu se dezvoltă pe deplin, femeilor cu sindromul Rokitansky le cresc sânii şi părul pubian. Sindromul Rokitansky sau MRKH (Mayer Rokitansky Küster Hauser) este o anomalie congenitală caracterizată prin absența vaginului, uterului şi a colului uterin.

10 lucruri pe care nu le ştiai despre vagin

Femeile care suferă de această maladie au ovarele dezvoltate normal şi comportă ovulaţie în fiecare lună. Însă, acestea nu pot să nască. Deoarece căile genitale externe sunt complet normale, boala este depistată deobicei în anii adolescenței.

„Când am ajuns prima oară la medic, tata a încercat să fie curajos. Mama, însă, nu a reacționat la fel. Se învinovățea pentru ultimii zece ani. Era sfâșietor să o văd așa. Nu am vorbit mult despre asta timp de cinci ani. Nu eram în stare să vorbesc de asta. Eram distrusă și mă simțeam extrem de slăbită. Mama a crezut că a făcut ceva greșit în timpul sarcinii. I-am explicat că nu a greșit cu nimic”, povesteşte tânăra.

70% dintre oameni sunt infectaţi şi nici măcar nu ştiu!

„Este o boală care conduce la stigmatizare. Cel mai mult am suferit când iubitul meu m-a părăsit în momentul în care a aflat că am această boală”, a mai spus tânăra.

Logodnicul ei a părăsit-o, la 21 de ani, după ce a aflat de ce suferă.

“Este totul în trecut și sunt bine acum”, a mai scris Joanna Giannouli. Aceasta este într-o relație de cinci ani, iar actualul ei iubit a fost alături de ea tot timpul.
“A știut de la început că am această boală și a ales să stea cu mine. Știe că probabil, în viitor, nu va avea copii. Este ok cu asta. Și eu sunt în regulă. Sunt una dintre norocoase”, a mai scris femeia.

Joanna a aflat despre boala ei la 16 ani, când a ajuns la spital. Doctorii i-au spus că nu are partea superioară a vaginului. Prin urmare, medicii au “construit” un vagin, pentru ca adolescenta să poată întreține raporturi sexuale, după cum mărturişeşte tânăra.

„Ei bine, au trecut aproape zece ani. Încă mă simt rău, dar nu mai îmi este rușine. A trecut prea mult timp. Și am realizat că nu pot să schimb asta, așa stau lucrurile. Trebuie să accept și să trăiesc cu vaginul meu aşa”, a relatat Joanna Giannouli.

sursa

alte Articole interesante