Frunzele de vie, excelente în menţinerea greutăţii, prevenirea cancerului, combaterea îmbătrânirii premature

Frunzele viței de vie pot fi considerate un aliment sănătos, întrucât manifestă acțiune depurativă și diuretică, contribuie la scăderea nivelului de colesterol în sânge, previn obezitatea și armonizează metabolismul. Acestea sunt bogate în fibre dietetice şi nutrienți, inclusiv vitaminele A, C, E, K, B, conţin calciu, magneziu, cupru, mangan, fier.

separator

Lincoln-Peak-Vineyard-wild-grapevine-leaf-650

Frunzele de viță de vie conţin sintaza stilben, o enzimă ce încurajează producerea resveratrolului la nivelul organismului. Consumul frunzelor de vie aduce mai multe beneficii organismului.

În afecţiuni ale venelor

Frunzele sunt potrivite în consum pentru cei care suferă de insuficiență venoasă cronică la nivelul membrelor inferioare, afecțiune responsabilă de apariţia edemului și umflarea picioarelor.

În diabetul zaharat

Datorită faptului că sunt bogate în fibre şi substanţe antioxidante şi nu conţin zahăr, având şi un indice glicemic scăzut, frunzele de vie sunt benefice în alimentaţie pentru cei care suferă de diabet zaharat.

Protejează împotriva cancerului

Frunzele de vie ajută în combaterea proceselor inflamatoare cronice în organism, protejează contra cancerului, bolilor cardiovasculare, manifestând în acelaşi timp acţiune antibacteriană în organism.

Combat artrita

În compoziția frunzelor se găsește o bună cantitate de resveratrol, antioxidant benefic prezent şi în struguri, acizi grași esențiali Omega 3, fapt ce recomandă folosirea frunzelor de vie în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare, nivelului crescut de colesterol în sânge, prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, combaterea artritei, cancerului de sân, de colon și de prostată.

P1130286

Previn îmbătrânirea prematură

Conținutul bogat de antioxidanți asigură frunzelor de viţă de vie efecte de anti-îmbătrânire la nivelul întregului organism. Cantitățile bogate de polifenoli, vitamina E oferă beneficii pielii.

Excelente în menţinerea siluetei sănătoase

Frunzele de viţă de vie sunt bogate în fibre dietetice şi conţin foarte puţine calorii. În plus, sunt un aliment cu indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu îţi vor stimula rapid pofta de mâncare după ce le consumi, oferind un nivel bun de saţietate. Aceste calităţi fac din frunzele de vie un aliment excelent în menţinerea siluetei sănătoase şi prevenirea obezităţii.

Alimente pe care le poţi combina cu exerciţiile fizice, pentru un efect rapid în cura de slăbire

Remedii cu frunze de viță de vie

Pe lângă faptul că le poţi include în meniu şi consuma ca atare, din frunzele viței de vie poţi prepara infuzie, decocturi și ceaiuri medicinale.

Pentru a prepara ceaiul, adaugă 200g de frunze în 2 litri de apă și lasă să fiarbă timp de 5 minute. Serveşte ceaiul cald, dimineața, după luarea mesei.

Ceai de viță de vie pentru slăbit

Dacă doreşti să topeşti câteva kilograme în plus, prepară un ceai din 50g de frunze de viță de vie și 1 litru de apă clocotită. Imediat după primele clocote, lasă lichidul să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute. Îndepărtează vasul de pe foc, lasă la infuzat 15 minute și strecoară. Poţi consuma ceaiul obținut pe parcursul întregii zile, în jur de trei ceşti pe zi, după servirea fiecărei mese principale.

Cele mai bogate alimente în fibre, esenţiale pentru sănătate şi slăbit

Tinctură din frunze de vie

Ca remediu natural pentru afecțiuni cardiovasculare, venoase, se prepară o tinctură din frunze de vie. Pune la macerat frunzele proaspete, în alcool de 60 de grade, timp de 15 zile. Vei obține o tinctură din care vei lua câte 1 linguriță de 3 ori pe zi.

Comprese pentru dureri de cap

În uz extern, frunzele de vie pot fi folosite sub formă de comprese pentru ameliorarea durerilor de cap. După ce ai spălat bine frunzele proaspete de impurități, zdrobeşte-le ușor și aplică-le pe frunte să acţioneze timp de 15 minute.

sursa

Cum li s-a părut persoanelor publice evenimentul Fashion Soiree „Din inimă branduri de Moldova”
Articolul anterior
Și-a comandat blugi de pe internet, dar i-a părut că e o eroare când i-a văzut în realitate. Explicația companiei!
Articolul următor
Alte articole interesante