Hepatita C și sursele de infectare pe care le întâlnești zilnic

Hepatita de tip C este o afecțiune a ficatului, cauzată de infecția cu virusul hepatic C. Acest tip de hepatită prezintă un adevărat pericol pentru sănătate, tocmai de aceea informează-te suficient, despre sursele de infectare a acestei maladii.

separator

 surse-infectare-hepatita-c-manichiura-pedichiura

separator

Cabinetul stomatologic – procedurile dentare făcute de medicul dentist te pot expune infectării cu virusul hepatic C. În timpul acestor procesuri, virusul poate fi transmis prin contactul direct cu sângele unui alt pacient infectat cu acest virus. Din pacate, soarta pacientului de pe scaunul stomatologului este în mâinile medicului. Pentru a preveni răspândirea acestui virus, medicul stomatolog trebuie să acorde o atenție sporită procedurilor de dezinfectare a instrumentelor folosite în timp ce își desfaășoară munca.

De asemenea, persoanele purtătoare ale acestui virus trebuie să își informeze medicul stomatolog cu privire la starea sa pentru că acesta să fie și mai atent și precaut decât este de obicei. Astfel, ceilalți pacienti ai cabinetului nu sunt expuși infectării cu virusul hepatic C.

Salonul de înfrumusețare – o banală manichiură sau pedichiură poate sta la baza infectării cu virusul hepatic C. Pentru evitarea acestui scenariu negativ, personalul salonului trebuie să se asigure că toate instrumentele și ustensilele folosite la un client sunt imediat dezinfectate corespunzător. De asemenea, manichiurista trebuie să facă tot posibilul pentru a evita declanșarea unei sângerări. Medicii susțin că tăierea cuticulelor este o procedură nesănătoasă și foarte periculoasă, pentru că permite accesul bacteriilor direct în organism. În cazul clientei care își doreste o manichiură făcută de un profesionist, este indicat să aleagă întotdeauna cu atenție salonul de înfrumusețare în care va obține manichiura mult dorită și să fie atentă pentru a observa dacă se respectă sau nu normele de ingienă impuse.

Salonul de tatuaje – acum sunt la modă tatuajele, fie ele pe corp, fie în zona sprâncenelor, însă înainte de a-ți face un asemenea tatuaj este important să verifici dacă salonul ale cărui servicii apelezi respectă normele impuse de lege în ceea ce privește sterilizarea instrumentelor folosite. Virusul hepatic C poate rămâne atât pe instrumentele folosite pentru tatuat, cât și în cerneală.

Salon de body piercing – si piercing-urile te predispun la infectarea cu virusul hepatic C așa că, dacă îți dorești un asemenea accesoriu corporal, asigură-te că mergi la un salon de încredere, care respectă normele de igienă ca la carte.

Accidente la locul de muncă – dacă lucrezi într-un mediu care te expune la contactul cu sângele ori fluidele corporale ale altei persoane, precum într-un cabinet stomatologic, într-un laborator de analize de sânge, în cadrul poliției sau chiar în sistemul educațional, este posibil să intri în contact accidental cu sângele unei persoane infectate cu virusul hepatic C. Studiile arată că 1,8% dintre persoanele care interacționează cu un pacient bolnav de hepatita C este infectat, la rândul lui, cu acest virus hepatic. Pentru a preveni o asemenea situație, respectă cu mare atenție regulile de igienă și fii în permanență vigilent.

 

Sursa


Petrece timpul în mod util și distractiv la Cactus Festival!
Articolul anterior
Asfaltul se topeşte, la propriu, sub picioare, în Turcia, din cauza valului de căldură din Africa de Nord
Articolul următor
Alte articole interesante